Nutricionista Laura Ford iz Melburna podelila je na društvenim mrežama kulinarski trik za savršeno hrskavi i ukusni pečeni krumpir. Ključ je u sastojku koji vam nikada ne bi pao na pamet da dodate u krompir.
"Ovaj pečeni krompir probudiće vam pravu zavisnost. Savršen balans slatkog i slanog s hrskavim krajevima. Jednostavno nećete moći da prestanete da ga jedete", napisala je Laura u svojoj objavi.
Sastojci:
- 2 kg crvenog krompira
- 2 kašike maslinovog ulja
- 50 gr maslaca
- začin
- sol
- biber
- 1 - 2 kašike meda
Ljuta piletina u soja sosu: Pikantnan obrok koji će probuditi sva čula! (RECEPT)
Priprema:
- Prokuvajte lonac vode i dodajte krompir, te kuvajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov.
- Dok se krompir kuva, zagrejte rernu na 200 Celzijusa.
- Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i pecite 2 minuta dok se maslac ne otopi.
- Dodajte oceđeni krompir i pomešajte ga s uljem.
- Začinite, posolite i pobiberite.
- Pazite da se krompir ravnomerno rasporedi i da se ne preklapa.
- Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav.
- Na kraju, prelijte med preko vrućeg krompira i ukrasite svežom majčinom dušicom.
Novopazarske mantije: Evo kako se pravi ovaj neverovatni specijalitet! (RECEPT)