NEĆETE MOĆI PRESTATI JESTI

Najukusniji i najhrskaviji pečeni krompir ikada: Tajna je u ovom neobičnom sastojku! (RECEPT)

Isprobajte ovaj genijalni kulinarski trik, bićete oduševljeni

Recepti
Autor:
Najukusniji i najhrskaviji pečeni krompir ikada: Tajna je u ovom neobičnom sastojku! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Nutricionista Laura Ford iz Melburna podelila je na društvenim mrežama kulinarski trik za savršeno hrskavi i ukusni pečeni krumpir. Ključ je u sastojku koji vam nikada ne bi pao na pamet da dodate u krompir.

"Ovaj pečeni krompir probudiće vam pravu zavisnost. Savršen balans slatkog i slanog s hrskavim krajevima. Jednostavno nećete moći da prestanete da ga jedete", napisala je Laura u svojoj objavi.

Sastojci:

  • 2 kg crvenog krompira
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 50 gr maslaca
  • začin
  • sol
  • biber
  • 1 - 2 kašike meda

Ljuta piletina u soja sosu: Pikantnan obrok koji će probuditi sva čula! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Prokuvajte lonac vode i dodajte krompir, te kuvajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov.
  • Dok se krompir kuva, zagrejte rernu na 200 Celzijusa.
  • Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i pecite 2 minuta dok se maslac ne otopi.
  • Dodajte oceđeni krompir i pomešajte ga s uljem.
  • Začinite, posolite i pobiberite.
  • Pazite da se krompir ravnomerno rasporedi i da se ne preklapa.
  • Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav.
  • Na kraju, prelijte med preko vrućeg krompira i ukrasite svežom majčinom dušicom.

Novopazarske mantije: Evo kako se pravi ovaj neverovatni specijalitet! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs