Sastojci:
- pola kocke kvasca
- 200 ml vode (mlaka)
- 100 ml ulja
- 100 ml mleka
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 500 – 600 g brašna
Foto: Shutterstock
Priprema:
- Umešajte kvasac, šećer i tečne sastojke.
- Dodajte 400 g brašna pa varjačom izmutite postepeno dodavajući još brašna. Testo je meko i lepljivo, tako treba da bude.
- Ostavite da stoji prekriveno krpom oko 30 minuta.
- Na ruku stavite malo ulja i nadošlo testo premesite, nauljite tepsiju pa ga izručite u nju.
- Rukom poravnajte i oblikujte.
- Ostavite da stoji oko 15 minuta za to vreme uključite rernu da se zagreva na 200 stepeni.
- Pogaču posolite i pecite oko 30 minuta.
- Pečenu prekrijte krpom i ostavite tako 5 minuta.
- Poslužite dok je topla a i sutradan je fina i meka.
Pripremite svojim ukućanima domaću pogaču koja se jednostavno topi u ustima
Budi deo Stil zajednice.