Sastojci: 1 kesica suvog kvasca, 2 jaja, 100 ml biljnog ulja, 200 ml mleka, 1,5 kašičica soli, 3 rendana krompira, 1 šolja tvrdog sira (može čedar), pola veze peršuna, 5,5 - 6 šolja pšeničnog brašna, pola kašike putera, kačkavalj, 2 kašike biljnog ulja za premaz, susam i kim za posipanje.
Priprema: Kvasac, jedno celo jaje, jedno belance i ulje umutite žicom pa dodajte mleko i so, opet dobro izmešajte žicom, a zatim umešajte izrendani krompir, sir i seckani peršun. Sve lepo sjedinite žicom. Dodajte pola mase brašna, pa rukama izmesite, a zatim dodajte ostatak brašna i umesite da se dobije jednolična smesa. Poprskajte s nekoliko kapi ulja, pa svuda razmažite ulje po testu, pokrrijte plastičnom folijom i krpom, pa ostavite da stoji 45 minuta.
Tepsiju podmažite puterom, pa istresite testo koje ste prethodno premesili i poravnajte svuda rukama koje ste podmazali uljem. Opet pokrijte krpom da malo naraste, pa vlažnim pstima utiskujte testo tako da ga podelite na paričiće bez korišćenja noža.
U te "rupe" koje ste napravili ugurajte liske kačkavalja.
Premažite preostalim žumancetom pomešanim s dve kašike ulja, pospite susamom i kimom po želji i pecite 30 - 35 minuta na 180 stepeni.
Detaljan postupak možete da pogledate u videu ispod.
(Stil.kurir.rs / Youtube / Hacer'in Lezzetleri)
Laka i brza priprema koja uspeva čak i početnicima