Sastojci:
- 4 limuna
- 250 grama mlevenih badema
- 6 velikih jaja
- 1 kašičica praška za pecivo
Švarcvald kolač sa višnjama: Kombinacija čokolade i višanja koja obara s nogu! (RECEPT/VIDEO)
Priprema:
- Ubacite limunove u posudu sa hladnom vodom, poklopite i stavite na laganu temperaturu da se krčkaju sat vremena.
- Nakon toga, sklonite sa vatre i ostavite još pola sata poklopljene u posudi.
- Zagrejte rernu na 190 Celzijusa, a kalup za tortu razmere 20 ili 22 centimetra premažite maslacem.
- Iseckajte limunove na tanke kriške, uklonite koštice pa ih usitnite u blenderu da dobijete smesu kao za pire.
- Jaja umutite sa šećerom, dodajte pire od limuna, a na kraju i mešavinu mlevenih badema i praška za pecivo.
- Dobro promešajte drvenom kašikom, prelijte smesu u pripremljeni kalup i pecite 20 minuta.
- Prekrijte kolač folijom, smanjite temperaturu na 180 Celzijusa i pecite još pola sata do 40 minuta, sve dok čačkalica kojom probodete sredinu ne izađe čista.
- Ostavite kolač da se hladi u kalupu pola sata, a zatim ga izvadite i sačekajte da se ohladi do kraja.
- Ohlađeni kolač pospite šećerom.
5 jela iz 80-ih koja su obeležila mnoga detinjstva: A danas su pala u zaborav!