Kraljica fitnesa

I posle 40 godina najbolji trening za celo telo: Vežbajte ponovo sa Džejn Fondom! (VIDEO)

Iako je Američka oskarovka Džejn Fonda (80) snimila dva nova fitnes DVD − „Walk out“ i „Fit and strong“ pre nekoliko godina, koji su namenjeni njenim vršnjakinjama, i dalje su najpopularniji oni koje je snimila 1979. godine i promenila način na koji i danas vide računa o svom telu

Fitnes & Nutricija
Autor:
I posle 40 godina najbolji trening za celo telo: Vežbajte ponovo sa Džejn Fondom! (VIDEO)
Džejn Fonda, Foto: Profimedia

Američka oskarovka Džejn Fonda (80) i danas tvrdi da lagano istezanje, iskoraci i dizanje malih tegova mogu značajno poboljšati život starijim damama ali i mlađim damama.

Ponovo zaljubljeni: Džejn Fonda i Robert Redford u novom ljubavnom filmu (VIDEO)

Džejn je pre 30 godina pokrenula trend vežbanja kod kuće, ispred televizora. Snimajući kasete ona je pokrenula čitav video-biznis, nezamisliv za to vreme.

− Imam osteoartritis. Od pre deset godina imam ugrađen veštački kuk. Ni kolena mi nisu izdržala, pa imam jedno veštačko. Ali, to mi nije smetalo da održavam zdravlje. Takođe, važno je i da moj um bude srećan, a vežbanje je najbolji antidepresiv. Sad, kad sam popravila sve na sebi, planiram da se popnem na Himalaje. To mi je zaista veliki san i ne mislim da je preambiciozno za moje godine − priča kraljica fitnesa koja je tek u 44. otkrila da je vežbanje za nju neverovatna blagodet.

I posle 25 godina ubedljivo najbolje vežbe za celo telo: Oblikujte telo do perfekcije sa Sindi Kraford! (VIDEO)

A post shared by Chennie Huang (@chennie.huang) on

Karijera

Džejn Fonda je dobila Oskara za ulogu u filmu „Klute“. Krajem 70-ih je na snimanju povredila nogu. Od tada se bavi fitnesom. Kada joj je palo na pamet da snimi fitnes kućni video, niko je nije shvatio ozbiljno. Fonda je snimala fitnes kasete do 1995, a prodala je 17 miliona primeraka.

2007. godine je snimila još dva tipa vežbi i to za dame njenih godina, a osim što radi na promociji novih treninga, glumica je napisala i knjigu o tome kako nikada ne treba da gubite strast za životom. Iako za nove poslovne poteze nije motivisana novcem jer je već zaradila milione u fitnes carstvu, a pozamašnu svotu dobila je i nakon razvoda od trećeg muža Teda Tarnera, Džejn koja već godinama snima reklame za „L'Oreal“ otkrila je:

− Planiram da se još nekoliko godina bavim glumom, pa moram da vodim računa i o svom izgledu. Podvrgla sam se estetskoj hirurgiji jer sam želela da izgledam onako kako se osećam. Išla sam na blago zatezanje kože lica, a uklonjene su mi i vrećice ispod očiju − priznala je, mada nikada nije potvrdila i da je zbog užeg struka dala da joj se ukloni nekoliko rebara.

Uz ovo priznanje, za koje kaže da je samo 10 odsto njenog fenomenalnog izgleda, Džejn je otkrila i recept za lepotu.

Genetika čini 30 odsto, kvalitetan seks još 30 odsto, a isto toliko je učinak bavljenja sportom i zdrava ishrana rekla je, a njene savete već godinama slede poklonici širom Amerike ali i sveta.

Saznajte sa kojim jakim i inspirativnim ženama delite horoskopski znak: One su hrabre, strasne i uspešne! (FOTO)

ZDRAVA ISHRANA − PUT KA KVALITETNOM ŽIVOTU

Osim što promoviše telesne vežbe, Džejn Fonda je veliki zagovornik zdrave ishrane koja ide ruku pod ruku sa izvajanim telom.

− Uvek treba da jedete da ne biste bili gladni, ali za zdravlje je potrebno da na meniju bude raznovrsna hrana, nikako masna i bogata solima ili šećerom. Telo moramo da hranimo kvalitetnim namirnicama da bi moglo da izdrži sve izazove pred koje ga stavljamo.

Kao i svi svetski nutricionisti i ona kaže da je doručak najzdraviji i najvažniji obrok. Njen predlog za prvi obrok glasi: pola šolje pahuljica, pola niskokaloričnog mafina, šolja mleka, jogurta ili kriška nemasnog sira i šaka voća.

Za ručak je najbolja kombinacija proteina i ugljenih hidarata, a večera treba da bude lagana.

− Važno je poštovati i boje kada je ishrana u pitanju. Ja svakog dana jedem tamnoljubičasto voće, borovnice, kupine, zatim tamno zeleno povrće brokoli, asparagus, ali i nešto crveno, žuto, narandžasto.

Mini intervju Džejn Fonde (79): Seks je imao veliki uticaj na moj život! (FOTO)

Pogledajte najčuveniji video sa vežbama ove neverovatne dame koja i u osmoj deceniji ima držanje i energiju kao devojčica:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs