Pokazale šta je dostojanstveno starenje

Imaju preko 70 godina, a za njima se okreću i mnogo mlađi: Slavne glumice koje izgledaju fantastično! (FOTO)

Mnogo hodaju, paze na ishranu i uživaju u životu. Ne smatraju se seks bombama, a vole da se šale na svoj račun

Star look
12:12h Autor:
Imaju preko 70 godina, a za njima se okreću i mnogo mlađi: Slavne glumice koje izgledaju fantastično! (FOTO)
Foto: Fonet/AP

Džejn Fonda

"Svet se raspada. Šta je usna u poređenju s tim", našalila se nedavno Džejn Fonda govoreći o svom tumoru na usni koji su joj lekari uklonili. Glumica i fitnes instruktorka je u decembru prošle godine napunila 80 godina, a izgleda bolje nego većina njenih mlađih koleginica. Dobitnica dva Oskara je i 2010. pobedila rak dojke.

Fonda kaže da svoj izgled može da zahvali uravnoteženoj ishrani i aktivnom životu, a priznaje i da je bila na nekoliko plastičnih operacija.

"Imam veštački kuk, veštačko koleno, veštački palac. Imam više metala u sebi od bioničke žene, ali i dalje mogu da vežbam pilates", rekla je glumica.

"Sređivala" je operacijama bradu, vrat i kapke i ističe da se ne treba zbog toga stideti. Veruje da su joj zahvati "kupili deset godina života". Pre tri godine, izjavila je da redovno zapali džoint i uživa u seksu.

"Volim da zapalim i da se opustim. Jedino sam prestala da gledam filmove kad sam 'naduvana' ", ispričala je tada Fonda.

Pojavila se na crvenom tepihu i zadivila ceo svet: Za Džejn Fondu vreme je stalo! (FOTO)

foto: Profimedia

Helen Miren

Britanska glumica Helen Miren (72) svoju formu "doteruje" programom vežbanja koji je lekar pedesetih godina dao Kraljevskim kanadskim vazdušnim snagama kako bi bili u odličnoj fizičkoj spremi.

"Vežbanje traje samo 12 minuta, ali nakon toga ne mogu da se pomerim. Osim klasičnog istezanja, na red dolazi deset vežbi koje uključuju sklekove, čučnjeve i trbušnjake", rekla je Miren. Takođe pazi da dovoljno spava, pa makar bila na setu. Nakon snimljenih scena i ručka odlazi u svoju prikolicu kako bi se odmorila, a redovno pije i vitamine. Često dobija komplimente zbog svog izgleda, ali je nerviraju pojedini komentari.

"Kad dobijem epitete seksi i zanosna, diže mi se kosa na glavi. Užasno me to nervira", kaže Britanka. Dodaje kako bi više trebalo da se govori o njenim filmovima, a ne o kupaćem kostimu koji je izabrala za plažu. Glumica je ispričala kako je često na crvenom tepihu prati posinak Rio kojeg zamene za njenog muža Tejlora Hakforda (71).

"Izgledamo toliko skladno, pa svi misle da mi je on zgodan mlađi suprug, i to mi je slatko", istakla je Miren.

Bela lepršava haljina dostojna kraljice: Helen Miren (71) zapalila Monte Karlo! (FOTO)

foto: Profimedia

Suzan Sarandon

Glumica Suzan Sarandon (71) često na crvenom tepihu svojim bujnim dekolteom zaseni mnogo mlađe koleginice. Zvezda filma "Telma i Luiz" oduvek voli da ide u teretanu, a pre nekoliko godina je počela da se bavi boksom.

"Nisam mogla ni da zamislim da će me udaranje u vreću toliko zabavljati", istakla je Sarandon koja redovno rči i vozi bicikl kako bi održala svoju liniju. Takođe je otkrila da puši marihuanu dok čita filmske scenarije.

"Tako dobijem bolju perspektivu i mislim da bolje shvatam lik koji tumačim", objasnila je. Dodaje da je svojoj deci uvek govorila da marihuana pomaže kod rešavanju stresa, ali da ne podržava da je puše svakodnevno jer u svemu treba imati granice.

Ovako izgleda dekolte u 71. godini: Suzan Sarandon zauvek mlada! (FOTO)

foto: Profimedia

Dajan Kiton

Amerikanka Dajan Kiton (72) rekla je da voli da stari prirodno i s dostojanstvom i da joj nije cilj da radi neke "prepravke" na svom telu.

"U godinama sam kada želim samo da budem najbolja osoba koja mogu biti i pritom pazim na zdravlje", istakla je glumica. Postala je vegetarijanka, pa jede ni meso ni ribu i veoma pazi na svoju ishranu. Redovno vežba, pa makar bila na setu.

"Hodam jako brzo po traci da se dobro oznojim, ali ne trčim jer mi je to preteško. Brzo hodanje mi daje puno energije da preživim dan", ispričala je Kiton. Uz to ide na fitnes na biciklu sa svojom ćerkom Dekster i kaže da je naporno, ali trudi se da da sve od sebe. Glumica je pobedila dva puta rak kože, a tvrdi da ima dobar savet za starenje u Holivudu.

"Imajte puno posla i ispunjen život, pa ćete prestati stalno da se gledate u ogledalo", zaključila je Kiton.

Dajan Kiton: Bila je smrtno zaljubljena samo jednom, nikada se nije udala, a sa 50 godina usvojila dvoje dece! (FOTO)

foto: Beta / Paul A Hebert

Sofija Loren

Diva svetskog filma, Italijanka Sofija Loren (83) kaže da su je u mladosti nagovarali da ide na plastičnu operaciju lica, ali ona to nikad nij uradila jer se sama sebi takva sviđala.

"Iako su mi govorili da imam predugačak nos i prevelika usta, estetska operacija za mene nikad nije bila opcija", ispričala je glumica. Tvrdi da je to nije nimalo povredilo jer ona kada veruje u nešto ne posustaje. Nikada se nije smatrala seks bombom i smetalo joj je što se toliko vodi računa o njenom izgledu, a ne glumi. Kako bi u 80-im godinama uspela da sačuva svoju lepotu, nikad se ne prejeda i ne goji.

"Jedem puno povrća i voća. Ne jedem grickalice, ne pušim i pijem samo sveže isceđeni sok", rekla je Loren. Dodaje da je razlog njene lepote i sreća. Uživa u svakom danu provodeći ga s porodicom, pogotovo unucima.

"Malo vežbam. Ustvari hodam, hodam, hodam", objasnila je.

Burna prošlost Sofije Loren dostojna filma: Zatvor, život na ivici smrti i spontani pobačaji! (FOTO)

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs