Životna priča

Čistila kuće i konobarisala, a danas je najplaćenija glumica Holivuda: Život Margo Robi je bajka! (FOTO)

Najbolje plaćena glumica na svetu žena sa hiljadu lica - jedno od njih će pokazati u ženskoj verziji "Pirata s Kariba" - ali, privatno je i dalje jednostavna devojka kojoj uspeh nije udario u glavu. Margo Robi je na samom vrhu svoje karijere.

Vip priča
08:21h Autor:
Čistila kuće i konobarisala, a danas je najplaćenija glumica Holivuda: Život Margo Robi je bajka! (FOTO)
Margo Robi, Foto: Profimedia

Uglavnom dobro informisani magazin Hollywood Reporter ovih je dana objavio da se snima nova, ženska verzija filma “Pirati s Kariba”, u kojem će glavnu ulogu tumačiti Australijanka Margo Robi.

Glumica koja je prošle nedelje proslavila trideseti rođendan, jedna od najzaposlenijih, a i najbolje plaćenih u Holivudu poslednjih nekoliko godina, tako će prvi put pred kamerama obući gusarsku odoru. Nije to čudno za nju, jer je već pokazala da može da glumi najrazličitije uloge - od strip-junakinje Harli Kvin do engleske kraljice, ratne reporterke i plaćenog ubice.

Živela kao nomad, ugledala se na samohranu majku: Životna priča jedne od najvećih glumica današnjice -Ejmi Adams (FOTO)

foto: Profimedia

Scenario za novu verziju “Pirata s Kariba”, filmskog serijala u kojem su glavne uloge tumačili Džoni Dep, Orlando Blum i Kira Najtli, napisala je Kristina Hodson, koja je već sarađivala s Margo Robi - autorka je scenarija za njen poslednji film “Birds of Prey i emancipacija famozne Harley Quinn”.

Nije to jedino što planira da radi sledećih meseci. Osim što je nedavno završila snimanje novog dela “Odreda otpisanih”, filma u kojem je prvi put glumila otkačenu strip-junakinju Harli Kvin, priprema se i za snimanje drame s Kristijanom Bejlom, u planu je i film o nacističkom zločincu koji se u posleratnoj Nemačkoj želi iskupiti za svoja nedela tako što će ubiti bivše pripadnike svog odreda smrti...

Finansijski pomagala familiji

Zna se i da će snimati film “Marian” u kojem će priča o Robinu Hudu biti prikazana iz perspektive njegove ljubavi Marian, zatim “Barbie” s rediteljskom Gretom Gervig, gde će glumiti devojku izbačenu iz fiktivnog sveta barbika jer nije dovoljno savršena, a priprema se i produkcija još dva filma o Harli Kvin, od kojih će se jedan zvati “Sirene Gotham Cityja”.

Sa 9 godina pušila i pila, sa 12 se drogirala: Napeta životna priča sa srećnim krajem! (FOTO)

foto: Profimedia

Margo Robi rođena je 2. jula 1990. u Dalbiju, gradiću na severoistoku Australije. Odrasla je s majkom Sari Kesler, fizioterapeutkinjom, braćom Lahlanom i Kameronom kao i sestrom Anjom. Otac Dag Robi napustio je porodicu nedugo nakon njenog rođenja i nema mnogo kontakta s njim.

Kako bi pomogla familiji, Margo je već sa 16 godina uz školu honorarno radila kao konobarica, pravila sendviče u Subwayu i čistila kuće. Već tada ju je privlačila gluma pa je upisala dramsku umetnost na koledžu Somerset u gradiću u blizini Gold Kousta. Otamo je otišla u Melbourn, na drugi kraj Australije, gde je bilo mnogo više posla za mladu glumicu koja tek treba izgraditi karijeru.

Na početku je snimala reklame, pojavila se u dva mala nezavisna filma, a potom se prijavila na audiciju za ulogu u “Susedima”, najpopularnijem i najdugovečnijem australijskom televizijskom serijalu, u kojem su se pre nje probili i Nikol Kidman ali i mnoge druge buduće holivudske zvezde.

Životna priča najvećeg srcelomca 90-ih: Da bi ostvario svoju najveću želju Luk Peri je asfaltirao puteve u Holivudu! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

Na audiciji nije briljirala pa je očekivala da će ulogu dobiti neto drugi. Zato nije ni čekala rezultat, nego je iskoristila priliku kad je videla reklamu za jeftino skijanje u Kanadi i otišla s društvom. Ali, zimski je odmor morala neočekivano prekinuti nakon samo nekoliko dana - jer su joj javili da je ipak dobila ulogu i da snimanje počinje sledeće nedelje.

U serijalu je glumila Donu Fridman, devojku koju osim muškaraca zanimaju i žene, a iako je na početku bilo zamišljeno da se pojavi u samo nekoliko epizoda, njen se lik toliko svideo australijskoj publici da je postala stalni član ekipe. Prva epizoda s njom u ulozi Done emitovana je u oktorbru 2008., a već sledeće godine Margo Robi nominova je za najbolju debitantkinju na dodeli australijskih glumačkih nagrada Logie.

U tom je serijalu glumila tri godine; njena zadnja epizoda emitovana je 2011., a iste godine Robi je bila nominovana za najpopularniju australijsku glumicu. Ali, njoj uspeh u domovini nije bio dovoljan - odlučila je da ode u Ameriku. O tome je već dugo razmišljala, zato je slobodno vreme koristila da bi vežbala američki naglasak, želeći da dođe spremna u Holiwud.

Pohod na Holivud

- Nisam si mogla da dopustim da u Americi dobijam samo uloge Australijke. Znala sam št producenti traže: da dobro izgledam, da znam da glumim i da mogu da tumačim uloge Amerikanki.

Zvali su je kornjača iz blata, jedva se spasila iz kandži sekte: Životna priča Mišel Fajfer!

foto: Profimedia

U prvo vreme živela je u Njujorku i odlazila na audicije u Los Anđeles. Javila se za ulogu u “Čarliijevim anđelima”. Nije je dobila, ali su joj producenti ponudili nešto drugo - ulogu u serijalu “Pan Am” u kojem je glumila i Kristina Riči. Margo je u njemu bila jednu sezonu, dok nije ukinut zbog slabe gledanosti, ali i tih 14 epizoda, koliko ih je do tada snimila, bilo je dovoljno da mladu Australijku zapaze holivudski producenti.

Već godinu nakon ukidanja serijala “Pan Am” glumila je u filmu “Pravi trenutak”, a 2013. zabljesnula je u filmu “Vuk s Wall Streeta” reditelja Martina Skorsezea, u kojem je bila partnerka holivudskoj zvezdi Leonardu Di Kapriju. U filmu ima i scena u kojima se pojavljuje naga, što joj nije bilo lako da snimi.

- Ako se već moraš skinuti pred kamerama, onda je najbolje da to učiniš u filmu koji režira Martin Skorseze - rekao mi je moj agent. Zaista, Skorzese je bio sjajan. U jednoj sceni čak mi je ponudio da se prekrijem ogrtačem, ali shvatila sam da je u njoj golotinja zaista potrebna pa sam odbila. Ali, pre nego što smo počeli da snimamo popila sam jednu za drugom tri tekile da se okuražim - ispričala je posle glumica.

Udavala se i razvodila, plesala u klubovima, uspela u Holivudu, našla srodnu dušu: Životna priča Goldi Hon! (FOTO)

foto: Profimedia

Film je postigao neverovatan uspeh, a Margo Robi postala je nova holivudska zvezda. Međutim, uspeh joj nije udario u glavu.

- Sve mi je to bilo vrlo čudno. Pre “Vuka s Wall Streeta” zapravo nisam poznavala nijednu slavnu osobu. Nisam imala pojma kako zapravo funkcioniše ovaj posao na tako visokom nivou- rekla je.

Vrlo brzo nakon “Vuka s Wall Streeta” snimila je britanski niskobudžetni film “Francuska svita” i nakon njega ostala da živi u Londonu s društvom koje je upoznala na setu. Iako je već dobijala izdašne honorare i mogla je da priušti luksuzan način života, ona je novac od “Wall Streeta” dala majci da otplati hipoteku na kuću, a sama je u Londonu živela u iznajmljenoj ruševnoj kući u četvrti Klapham u predgrađu, koju je delila s još pet mladih filmaša.

Među njima je bio i Tom Akerli, treći pomoćnik reditelja u filmu “Francuska svita”.

Iza širokog osmeha krije se more tuge: Potresna životna priča Rene Zelveger! (FOTO)

foto: Profimedia

Veselo društvo u Klaphamu dobro se zabavljalo, obilazilo pabove u susjedstvu i kovalo planove o zvezdanim karijerama. Vikendom su često odlazili na izlet u Amsterdam gde su spavali u hostelu, posećivali muzičke festivale, spavali u šatoru...

- Ponašali smo se kao da smo u studentskom domu - opisala je taj period u svom životu Margo Robi, koja se u to doba i zaljubila - u Toma Akerlija.

- Bilo mi je čudno to što mi se događa. Nisam ve­­rovala u veze, bila mi je muka od ideje da bih tre­­bala da živim s nekim i mislila sam da se nikada neću udati. A onda se dogodilo. Bili smo jako dugo prijatelji. Mislim da sam se zapravo brzo zaljubila u njega, ali sam potiskivala ta osećanja u sebi jer nisam verovala da me može voleti muškarac kao što je Tom. Govorila sam sama sebi: Nemoj mu to pokazati, nemoj se sramotiti, nemoj biti glupa. A onda se sve brzo odvijalo, i nekako je postalo logično da smo u vezi, odjednom je sve imalo svoj smisao.

Letovanje na Hvaru

S njim je sledeće leto otišla u Hrvatsku, spavala u hostelu na Hvaru, provodila noći u klubu Karpe Dijem, a rano ujutro bi se bacila u more da se razbudi. Ali, i taj je odmor morala da prekine, kao i onaj u Kanadi nekoliko godina ranije, kad je dobila ulogu u serijalu “Neighbours”. Ovaj put ju je oko šest ujutro nazvao agent i rekao joj da u roku od 48 sati mora biti u Njujorku na audiciji za film “Focus” sa Vilom Smitom.

Zaveo najslavnije glumice, Izabeli Ađani napravio dete, pa je ostavio: Životna priča najvećeg glumca današnjice! (FOTO)

foto: EPA / Neil Hall

- Odmah sam otišla da se raspitam kad polazi prvi brod za Split. Rekli su mi da diže sidro za 20 minuta i da taj dan nema drugog. Na brzinu sam se spakovala, odurila u luku i ukrcala se. Promenila sam nekoliko letova i iz Splita uspela da dođem do Njujorka, ali sam se u avionu kojim sam letela preko Atlantika presvukla u pidžamu da mi bude ugodnije. Kad smo sleteli u Njujork, nisam našla svoj prtljag pa sam pre audicije morala da odem da kupim neku odeću da se pred Vilom Smitom ne pojavim u pidžami. Ni sama ne znam kako mi je to sve uspelo - ispričala je posle.

Još umorna od puta, neuredne frizure, nije ostavila baš najbolji utisak.

- Verovatno joj nije stalo do ove uloge kad se nije potrudila da se sredi - pomislio je Vil Smit.

Ali, ulogu je dobila i, kao i u “Vuku s Wall Streeta”, i u ovom filmu ostavila odličan utisak. “Focus” je podbacio na blagajnama, ni kritičari nisu bili oduševljeni, ali svi su hvalili glumu Margo Robi, za koju se pisalo da je jedina svetla tačka u filmu. Kao i za sve prethodne uloge, australijska glumica se temeljno pripremila. Za uloge mlade prevarantkinje, koja želi da izučim zanat od najboljeg, toliko je dobro savladala trikove s kartama da ih je pred kamerama često morala ponavljati - jer ih je izvodila toliko brzo i vešto da reditelj nije mogao da vidi šta je zapravo uradila.

Završila je 2 fakulteta, govori šest jezika: Fascinantna životna priča najpametnije dame Holivuda!

foto: Profimedia

Ubrzo nakon filma “Focus” Margo Robi ponovo se preselila u Njujork, ovaj put s Tomom Akerlijem, s kojim nije propuštala nijednu utakmicu hokejaškog kluba Njujork Rendžers.

- Zaljubila sam se u hokej na ledu još u Australiji, nakon što sam gledala film “Moćne patke”, ali kod nas nema leda pa sam neko vreme trenirala hokej na travi. Nije to bilo ono pravo. Ali, došla sam na svoje u Njujorku. Posle sam se s Tomom preselila u Los Anđeles i sad idem na utakmice L. A. Kingsa, ali Rendžersi su i dalje moj klub. Neko sam vreme čak i igrala hokej u amaterskoj ligi, ali sam morala da odustanem zbog snimanja - objasnila je.

Margo Robi sledećih nekoliko godina glumila je Tarzanovu partnerku u novoj verziji priče o kralju džungle, u kojoj je glavnu ulogu odigrao nabildovani Aleksander Skarsgard. Sledeći joj je film bio “Odred otpisanih”, nastao na temelju stripa, u kojem je glumila Harli Kvin, lik koji će oživeti još nekoliko puta na filmskom platnu.

Poslovno i privatno srećna

A onda je s Tomom Akerlijem 2016. producirala film “Ja, Tonya”, u kojem je glumila osramoćenu američku klizačicu Tonju Harding i za tu ulogu mesecima pre početka snimanja učila da kliza. Bila je nominovana za Oskara, ali nije ga osvojila. Ali, dobila je drukčije priznanje: iste je godine pozirala za naslovnicu magazina Veniti Fer, posvećenu Holivudu, zajedno s Džordžom Klunijem, Džulijom Roberts, Leom Sejdu,, Lupitom Nijango, Idrisom Elbom, Naomi Haris i svojim filmskim partnerom iz “Odreda otpisanih” - Džeredom Letoom.

Ovakva životna priča se retko viđa: Živela u siromaštvu, spavala sa pacovima, a onda je jedan susret sve promenio!(FOTO)

foto: Profimedia

Te iste godine dogodila se još jedna velika prekretnica u životu: 18. decemrba ona i Tom Akerli venčali su se na privatnom imanju u Bajron Beju u Australiji na koje su pozvali samo svoju porodicu i najbliže prijatelje. Akerli je obukao tamno odelo, Robi bež venčanicu bez vela, ali - nisu želeli da se slikaju, pa su svi gosti pre dolaska morali da ostave svoje mobilne telefone. Deveruša joj je bila sestra Anja, a do oltara ju je dovela majka Sari - oca koji ih je ostavio dok je ona još bila mala nije ni pozvala na venčanje.

Par je nastavio da živi u novoj, lepoj kući koju su kupili u Kaliforniji, zajedno rade za svoju producentsku kuću LuckyChap Entertainment, koja je zaslužna i za film “Birds of Prey i emancipacija famozne Harli Kvin”. Bila je to, naime, ideja Margo Robi, da svom liku iz “Odreda otpisanih” podari film pa ga je s mužem i producirala, a finansijski efekat je bio toliko dobar da par sada planira barem još jedan nastavak. Margo Robi je u međuvremenu glumila i u Oskarom nagrađenom filmu “Bilo jednom... u Holivudu” u kojem je tumačila lik Šeron Tejt, ponovo s Leonardom Dikaprijem kao filmskim partnerom.

S već nekoliko uloga u pripremi, godišnjom zaradom većom od dvadeset miliona dolara i u srećnom braku s Tomom Akerlerijem australijska glumica zaista ne mora da brine za budućnost.

Psihički lomovi, borba sa opakom bolešću i skandalozne veze: Životna priča najintrigantnije pevačice današnjice! (FOTO)

foto: Profimedia

Besposleni kaskaderi

Uobičajeni je prizor na filmskim setovima s Margo Robi da ona pred kamerama skače, pada i tuče se, dok njen kaskader za to vreme sedi u hladu i pije kafu. Margo je, naime, pravi sportski tip: tokom studija je zavolela surfovanje na talasima, zaljubila se u hokej, voli da pliva, roni, skija... Zbog svega toga, a i zato što želi da joj scene budu što uverljivije, retko dopušta da je u opasnim scenama menja kaskader - osim kad reditelj to izričito ne zatraži od nje, kako se zbog njene eventualne povrede snimanje ne bi moralo prekinuti.

Došla iz sirotinje, zavela visoko društvo: Burna životna priča najstarije mankenke na svetu! (FOTO)

foto: Profimedia

Margo i Šanel

Australijska glumica nekoliko je puta nosila kreacije modne kuće Šanel na holivudskim premijerama i dodelama nagrada, a poslednjih se godina i družila s Karlom Lagerfeldom, kreativnim direktorom Šanela, s kojim je, osim o modi, razgovarala o kućnim ljubimcima - Lagerfeld o svojoj mački Šupet, a Margo Robi o psu Bu Redliju. Upravo je na njegov nagovor postala zaštitno lice Šanelove linije Coco Neige, a zatim i celog bjuti sektortai francuske modne i kozmetičke kuće - čije su promoterke pre bile Kira Najlti, Blejk Lajvli i Kristen Stjuart. U modnim krugovima govori se da je Margo Robi bila poslednji izbor Karla Lagerfelda pre njegove smrti 2. februara 2019. u Parizu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs