TAJANSTVENA ZVEZDA

LJUBAV SVOG ŽIVOTA UPOZNALA JE S 12 GODINA, PORODICA JOJ JE UVEK NA PRVOM MESTU: Životna priča Keri Muligan! (FOTO)

Britanska zvezda i jedna od favoritkinja za nagradu Oskar, uprkos slavi živi mirnim porodičnim životom - s poznatim muzičarom Markusom Mumfordom, kojeg je upoznala u kampu za mlade hrišćane, a od glume joj je važnije samo njihovo dvoje dece.

Vip roditelji
Autor:
LJUBAV SVOG ŽIVOTA UPOZNALA JE S 12 GODINA, PORODICA JOJ JE UVEK NA PRVOM MESTU: Životna priča Keri Muligan! (FOTO)
Keri Maligan, Foto: Profimedia

Britanska glumica Keri Maligan (35) pre dvanaest godina zasijala je ulogom pristojne srednjoškolke koja u filmu “Sve o jednoj devojci” zbog ljubavi krene stranputicom - i za nju bila nominovana za Oskara - a sada bi za ulogu studentkinje koja u filmu “Devojka koja obećava” krene stranputicom zbog osvete ponovo nominovana a za najprestižniju svetsku filmsku nagradu.

U međuvremenu je postala jedna od najcenjenijih, ali i najtajanstvenijih holivudskih zvezda, poznata po sjajnim ulogama neobičnih žena, ali i po tome što je indiferentna prema slavi. “Devojka koja obećava”, sjajni crnohumorni triler scenariskinje i rediteljke Emerald Fenel, nastavio je niz njenih odličnih uloga. U njemu Keri tumači Kejsi Tomas, 30-godišnju propalu studentkinju medicine, koja se ne može rešiti traume prouzrokovane silovanjem njene najbolje prijateljice pa smisli pakleni plan - u barovima će glumiti da je pijana, čekaće da li će joj prići neki muškarac i pokušati da je iskoristi, a ako se to dogodi, onda će ga bez milosti naučiti pameti.

OSVOJIO JE 5 OSKARA, OKRENUO HOLIVUD NAGLAVAČKE: Životna priča Sidnija Poatjea! (FOTO)

Keri Maligan
foto: Profimedia

- Lik Kejsi plaši brojne muškarce, jer njene žrtve za sebe misle da su “dobri momci”, ne shvataju šta su pogrešno uradili, kao i većina momaka. Ali, mi devojke dobro znamo kroz šta sve prolazimo - rekla je Maligan, hvaleći sjajan višeslojni scenario. Scenaristkinja i rediteljka Fenel, poznata kao izvršna producentkinja druge sezone hit TV serijala “Ubijanje Eve”, ali i glumica koja u TV serijalu “Kruna” tumači Kamilu Parker Bouls, osmislila ga je po uzoru na romantične komedije iz osamdesetih.

Samo što je na likove, umesto muških, uperila ženske oči, odlučivši pokazati koliko su pogrešne neke od kultnih scena iz prošlosti poput one iz filma “Šesnaest sveća”, gde zavodnik ostavi pijanu devojku štreberu devici i šeretski mu kaže da s njom radi šta god želi.

- Kao i drugi, i ja sam gledala te filmove i smejala se ne razmišljajući o tome što se zaista događa. Onda malo stanete, razmislite i shvatite da to nije smešno, već ogavno - slaže se Maligan s vizijom svoje rediteljke. Pokazati da pripadnice nežnijeg pola nisu samo objekat požude i osobe koje ne mogu da funkcionišu bez muškarca, kako ih često Holivud prikazuje, rođenoj Engleskinji bilo je bitno zato što i sama dolazi iz poorodice snažnih žena. Njena baka Margaret But bila je učiteljica i jedna od prvih žena u Velsu koja je pohađala fakultet, a ljubav prema znanju prenela je na svoju ćerku, profesorku Nano.

ŽIVOTNA PRIČA HULIJA IGLESIJASA, NAJVEĆEG ŠPANSKOG ZAVODNIKA: Voleo je dve žene, jedva preživeo automobilsku nesreću!

Keri Maligan
foto: Profimedia

- Baka je moj najveći uzor. Usadila je u mene veru da žena može postati šta god poželi. Nije dopuštala da joj drugi određuju granice, ali nikada nije ni o drugima govorila bez poštovanja - rekla je glumica, koja je godinama kasnije bila uz svoju baku kada je bilo najvažnije. Naime, u poznim godinama Margaret je oboljela od Alchajemrove bolesti, a kako bi pomogla njoj, ali i ostalim osobama u njenom stanju, Keri je 2012. postala ambasadorka humanitarne udruge Alzheimer’s Society, koja se zalaže za podizanje svesti o teškoćama koje dolaze s tom bolesti i demencijom. Porodica je za Keri Maligan uvek bila na prvom mestu.

Rođena je 28. maja 1985. u Londonu. Majka Nano je učiteljica, a otac Stiven Maligan hotelski menadžer. Keri nikada nije krila koliko je povezana s njima.

ŽIVOTNA PRIČA NAJPOZNATIJEG ZLIKOVCA HOLIVUDA: Ljubav i istrajnost jedne žene vratile su ga na pravi put! (FOTO)

Keri Maligan
foto: Profimedia

Možda i zato što se zbog očevog posla porodica često selila pa su joj roditelji i stariji brat, profesionalni vojnik Oven Maligan, pružali jedinu stabilnost u životu. Kad joj je bilo tri godine, njen je otac postao glavni menadžer hotelskog lanca InterContinental za Evropu pa su se preselili iz Londona u nemački grad - Dizeldorf. Dok su deca bila mala, njena majka Nano odlučila je da prestane da radi kako bi ostala kod kuće s njima. Tek kad su postali tinejdžeri vratila se na posao, a do tada je Keri već znala šta želi da bude- glumica.

- Bilo mi je šest godina kada je moj brat dobio ulogu u školskoj predstavi “Kralj i ja”. Mama me odvela da ga zajedno gledamo na probi, a ja sam bila toliko oduševljena i očajnički sam htela da budem na pozornici. Plakala sam u garderobi sve dok nisu popustili i dali mi malu ulogu. Nije to bila nikakva manipulacija, samo jaka želja da se ostvari ono što želim. A želela sam samo jedno - da glumim- prisetila se svojih početaka. Dok je nastupala u školskim predstavama, roditeljima je bilo drago, ali kada je rekla da bi htela da studira glumu, oštro su se usprotivili. Svoju ćerku nisu hteli da vide u nestabilnoj glumačkoj profesiji. Kako nije poznavala nikoga iz sveta pozorišta i filma, svoju tugu odlučila je da ispovedi slavnom glumcu i reditelju Kenetu Brani, kojega je nešto ranije gledala u produkciji Šekspirovog“Henrika V.” na Vest Endu. Poslala mu je pismo jadajući se da joj roditelji brane da postane glumica, dok je ona sigurna da je to njen životni poziv. Odgovorila joj je Branova sestra: “Ako osećate toliko snažnu potrebu da budete glumica, Kenet vam kaže da onda morate da budete glumica”. Podrška slavnog glumca dala joj je vetar u leđa. Odlučila je da ignoriše roditelje pa se prijavila za studije u tri glumačke škole. Ni u jednu je nisu primili. Očaj je bio još veći kada su razočarani roditelji saznali da im je lagala i nije se prijavila ni na jedan drugi fakultet.

OSTAVILA ĆERKU U DOMU, ŽIVELA RASKALAŠNO, ZAVRŠILA U INVALIDSKIM KOLICIMA: Potresna životna priča Džoni Mičel!

Keri Maligan
foto: Profimedia

- Kada su se suočili s tim, samo sam izašla iz kuće i nisam prestala da hodam sledećih nekoliko sati. Razočarati roditelje najgori je osećaj na svetu - rekla je Keri. Kao i mnogo neuspešnih glumaca, počela je da radi kao konobarica. Ali, nije odustala od glumačkih snova. Setila se scenarista Džulijana felovsa, autora TV serijala “Downton Abbey”, kojeg je upoznala kada je držao predavanje u njenoj srednjoj školi. Iako joj je tada savjtovao da se, ako želi da bude glumica, prvo uda za bogatog bankara ili advokata, ipak mu je pisala tražeći savet kako da napreduje u karijeri. On je bio toliko impresioniran njenom strašću da ju je pozvao na ručak, nakon čega joj je pomogao da pronađe agenta i vrlo brzo je dobila svoju prvu ulogu uz mladu Kiru Najtli u filmu “Ponos i predrasude”. - Išla sam na svoju smenu u pubu kada su me nazvali i rekli da sam dobila ulogu Kiti Benet. Htela sam odmah da slavim, ali nisam želela da razočaram svoje kolege u pabu pa sam ipak odradila smenu s velikim osmehom na licu - prisetila se svoje prve prilike.

TRAGIČNA životna priča i JOŠ GORI KRAJ: POGREŠNI muškarci i DROGA su je KOŠTALI ŽIVOTA!

Keri Maligan
foto: Profimedia

Uspjeh “Ponosa i predrasuda” podstaknuo ju je da počne da radi kao glumica, što je i učinila, i to jako uspešno, pa je odustala od studija. Usledile su zapažene televizijske i pozorišne uloge, među kojima se izdvaja gostovanje u popularnom serijalu “Doktor Who”, a to je bio samo početak. Prvi veliki korak napravila je 2009. To što je uspela nadmašiti stotinjak koleginica na audiciji za ulogu 16-godišnje učenice Dženi u filmu “Sve o jednoj devojci” danske rediteljke Lone Šerfig već je samo po sebi bilo neverovatan uspeh. Ali, nakon što je film prvo očarao publiku na Filmskom festivalu Sandens, a zatim postao i veliki nezavisni hit, usledilo je novo priznanje - nominacija za Oskara.

- Kod kuće sam sama gledala objavu nominacija i nisam mogla da verujem da su pročitali moje ime. Prvo sam nazvala mamu. Oduševljeno sam joj rekla da sam nominovana, a ona je samo odgovorila: “Sjajno, dušo. Nego, sada imam jednog učenika ovde. Mogu li te nazvati za 45 minuta?” - ispričala je Maligan.

Zaveo je kada je imala 15 godina, kasnije otkrila i bolnu tajnu iz detinjstva: Životna priča Nastasje Kinski!(FOTO)

Keri Maligan
foto: Profimedia

Konkurentkinje su joj bile holivudske dive Helen Miren, Meril Strip i Sandra Bulok, koja je na kraju i osvojila Oskara. Kući se vratila bez zlatne statue, ali su joj se u Holivudu otvorila sva vrata. Njen je agent bio preplavljen ponudama te su usledili visokobudžetni filmovi poput drame “Wall Street: Novac nikada ne spava” u kojem je glumila uz Majkla Daglasa, “Drive” gde joj je partner bio Rajan Gosling pa “Shame” s Majklom Fasbenderom.

U tinejdžerskim danima nikada nije bila među popularnijim devojkama u društvu. Prvi se put poljubila sa 16 godina, a prvog je pravog dečka imala tek s 19 godina, ali sada je odjednom postala holivudska “it” devojka. Upoređivali su je s Odri Hepbern, nudili naslovnice magazina, a poznati glumci motali su se oko nje. Ona je pak svoje srce poklonila godinu dana mlađem kolegi iz filma “Wall Street: Novac nikada ne spava”, talentovanom, ali problematičnom Šiji Lebufu.

Kada je upoznala ljubav svog života, on se pretvorio u pakao: Tragična životna priča Karoline Beset-Kenedi! (FOTO)

Keri Maligan
foto: Profimedia

- Ona je najtalentovanija glumica koju sam ikada upoznao - gugutao je tih dana Labuf, ujedno objašnjavajući zašto kriju svoju vezu od medija.

- Nijedno od nas dvoje ne žudi za slavom. Nismo kralj i kraljica crvenog tepiha.

Veza je bila intenzivna, ali kratka. Ni on ni ona nisu željeli medijsku pažnju, ali nisu bili složni oko toga kako zamišljaju svoju budućnost. Dok je on, dete razvedenih roditelja, bio više za mladalačku vezu punu avantura, ona, odrasla u stabilnoj porodici, sanjala je o braku, deci... Brzo su shvatili da im je bolje ako svako krene svojim putem. Maligan nije dugo tugovala, ali je naučila da bude opreznija. Novinari su je povezivali s kolegama Tomom Sturdžom i Edije Redemejnom, što ona nije ni potvrđivala ni opovrgavala. Ćutala je čak i kada su tabloidi objavili da je 2011. viđena s holivudskom zvezdom Džejkom Džilenholom na večeri u nešvilu. Novinari nisu znali da je tada zaista nastala ljubavna iskra, ali ne s glumcem, već sa svojim prijateljem iz detinjstva - muzičarem Markusom Mumfordom, vođom grupe Mumford & Sons koja je te večeri nastupala. Keri i Markus upoznali su se kao dvanaestogodišnjaci u kampu za mlade hrišćane.

Dok joj se ceo svet divio, ona je proživljavala pravi pakao: Potresna životna priča fatalne francuskinje! (FOTO)

Keri Maligan
foto: Profimedia

Oboje dolaze iz religioznih porodica, muzičarevi roditelji čak su uspostavili evangeličku crkvu Christian Vineyard, a u kampu su se brzo sprijateljili. Godinama su održavali prijateljstvo pišući jedno drugome, ali s vremenom je njihovo dopisivanje postalo sve ređe. Kada su se opet sreli u Nešvilu, više nisu bili klinci, ona je bila filmska, a on muzička zvezda te je sećanje na prijateljstvo preraslo u ljubav. Keri ovaj put uz sebe nije imala muškarca koji se bojao obaveze. Venčali su se nakon nepunih godinu dana veze. Idilična svadba na imanju u jugozapadnoj Engleskoj bila je sve što su želeli, a venčao ih je Markusov otac.

Žene su ga obožavale, zbog droge bio na ivici života: Burna životna priča legendarnog rok muzičara! (FOTO)

Keri Maligan
foto: Profimedia

- Ne nazivam se hrišćaninom. Duhovnost mi je puno bliža reč. Pobornik sam vere, a ne religije - opisao je muzičar svoj odnos s verom, koji je prihvatila i njegova supruga. Iako su tih dana bili na vrhuncu slave - ona je pripremala visokobudžetni holivudski spektakl “Veliki Gatsby” s Leonardom Di Kaprijem, a on je s grupom upravo objavio album “Babel”, kasnije nagrađen Gremijem za izdanje godine - uspeli su sačuvati svoju privatnost.

Fotografije s venčanja nisu završile u magazinima, a ni paparczi ih nisu uspevali često snimiti. Nije to nimalo čudno jer su za porodičan dom odabrali farmu iz 16. veka u Devonu, okrugu na jugozapadu Engleske, koju su kupili 2013. za dva miliona funti.

Životna priča omiljene glumice Holivuda: Ljubavni brodolomi je nisu slomili, sreću je pronašla u majčinstvu! (FOTO)

Keri Maligan
foto: Profimedia

- Brak me učinio sigurnijom i samopouzdanijom nego što sam ikada bila. Znam šta želim u životu, ali i u karijeri. Moj posao nije da budem rasplesani majmunčić koji zabavlja ljude, već da stvaram dela na koja sam ponosna – objasnila je Keri maligan, koja je od prvoga dana braka pokazala da joj je opet porodica najvažnija. Pomno bira filmove koje snima, vratila se i pozorištu, a kada je ostala u drugom stanju, prestala je da radi. U septembru 2015. rodila je ćerku Evelin Grejs, dve godine kasnije i sina Vilfreda. Kroz to vreme gotovo je u potpunosti zapostavila glumačku karijeru te je snimala manje od jednog filma na godinu. “Devojka koja obećava” njen je veliki povratak na scenu.

Uloga je to s kojom je dokazala da, uprkos naslovu, više nije samo mlada devojka s ogromnim potencijalom već zrela glumica koja je svesna da je njeno vreme previše vredno da bi ga trošila na trivijalne uloge.

Drogirala se, bila u vezi sa ženom, nije podnosila Moldera: Životna priča najseksepilnije žene na svetu! (FOTO)

Keri Maligan
foto: Profimedia

- Najlepši je osećaj kada završim neki film i mogu se potpuno posvetiti sebi i porodici. Kada snimam, stalno sam fokusirana na lik. Nije to metodska gluma, ne postajem u potpunosti lik koji glumim, ali nikada se ne mogu do kraja opustiti. Tek kada je posao gotov, kada se vratim porodici, mogu da uživam. Svi smo u pidžamama, jedemo previše hrane i gledamo loš televizijski program. To je najbolja verzija života - opisala je glumica Keri Maligan kako zamišlja svoj život u budućnosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs