Da li se sećate

MALI ZLATKO IZ METLE BEZ DRŠKE DANAS OVAKO IZGLEDA: Ima 40 godina, evo čime se bavi! (FOTO)

Kultna serija ga je proslavila, ali danas se ne bavi glumom

Vip priča
Autor:
MALI ZLATKO IZ METLE BEZ DRŠKE DANAS OVAKO IZGLEDA: Ima 40 godina, evo čime se bavi! (FOTO)
Foto: Youtube Printscreen / RTS Obrazovno-naučni program - Zvanični kanal

Sećate li se serije "Metla bez drške", koja je pratila avanture Zlatka, Duška, Sofije, Vlade i njihovih drugara?

Serija se emitovala u periodu od 1989. do 1994, da bi 2001. godine dobila i nastavak. Bila je veoma popularna među decom i mladima.

Dečacima je uvek bila misterija prodavnica kućnih ljubimaca "Veselo Majmunče", ali tu su i doživljaji sa roditeljima koji ih ne razumeju, zaludnim komšijama i komšinicama...

Šta danas radi jedan od glavnih likova kultne serije - mali Zlatko?

Vladimir Marković Luni, koji je igrao ulogu ovog dečaka, danas ima 40 godina, i ne bavi se glumom, ali je ostao blizak televiziji. On se danas pretežno bavi režijom, produkcijom, muzikom i bio je uspešan crtač stripova.

Rođen je 4. decembra 1980. godine u Beogradu. Kao dete, pevao je u horu Kolibri i kao član hora pojavio se u emisijama Sedefna ruža i Deco, pevajte sa nama. Popularnost je stekao 1989. godine, kada je tumačio Zlatka, glavnu ulogu u kultnoj dečjoj TV seriji Metla bez drške.

Kao tinejdžer, prestao je da se bavi glumom i pevanjem i okrenuo se crtanju stripova. Uradio je na desetine stripova koji su objavljivani u fanzinima i časopisima. Krenuo je da koristi svoje umetničko ime Luni (LoOney) 1999. godine.

Sa grupom prijatelja osnovao je i vodio „Šlic strip” 2002. godine, cenjeni alternativni časopis o stripovima i nedeljnu radionicu koja je još uvek aktivna bez njega. Neki stripovi su izdavani i međunarodno, a grupne izložbe su se održđavale po Srbiji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Sloveniji, Rumuniji, Italiji, Švedskoj... Usled nedostatka vremena i fokusa na druge stvari u karijeri, Luni je prestao sa crtanjem, ali je pisao za druge umetnike.

Završio je filmsku i televizijsku montažu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Godine 2002, krenuo je da montira i režira muzičke spotove. Šest godina kasnije, postao je prepoznatljiv po radu na filmu i televiziji. Režirao je TV emisije „Hoću da znaš” i „Siti i vitki”, i učestvovao u velikim projektima kao što su „X Factor Adria”, „Zvezda pre svega”, „Egzit Kultomotivator”, „Egzit u pokretu”, „Ja imam talenat”...

Godine 2004, Luni je samostalno izdao svoj prvi solo singl „Jutro (pametnije od noći)”. Sledeći singl objavio je nakon šest godina, ali je u međuvremenu snimao numere sa raznim drugim izvođačima. 2011. izdao je svoj prvi solo album „Kompromis”, koji je postigao uspeh u svim zemljama bivše SFRJ. Njegov za sada poslednji singl je „Hoću s tobom da đuskam izdat u septembru 2013. godine.

Poslednjih godina bavi se sinhronizacijom crtanih i igranih filmova na srpski jezik. Radi u studiju kao režiser, ali takođe prevodi filmove i radi prepeve pesama i pozajmljuje glas u filmovima.

Iako se više ne bavi glumom, za mnoge je Vladimir i dalje ostao mali Zlatko, što mu uopšte ne smeta.

"Sa nostalgijom gledam na taj period. U kontaktu sam sa Evom Mezei, koja je glumila Sofiju, moju sestru", rekao je ranije za domaće medije i istakao kako mu nikad nije bilo jasno zbog čega se serija koja ga je proslavila nosila ime "Metla bez drške".

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs