SKANDAL ZA SKANDALOM

Kupovao zamkove i lobanje, maltretirao žene, bacio milione dolara: Skandalozan život Nikolasa Kejdža! (FOTO)

Životna priča Nikolasa Kejdža veća je od scenarija nekih od hitova u kojima je glumio. Ovaj glumački velikan u bogatoj biografji ima svega - od finansijske propasti, burnog ponašanja do propalih brakova. Ali, ništa ga ne može zaustaviti, ovih dana slavi 57. rođendan i ima novi, veliki projekat.

Vip priča
Autor:
Kupovao zamkove i lobanje, maltretirao žene, bacio milione dolara: Skandalozan život Nikolasa Kejdža! (FOTO)
Nikolas Kejdž, Foto: Porfimedia

Holivudski loš dečko, Nikolas Kejdž (56) vodiće Netfliksovu dokumentarnu seriju posvećenu psovkama, a njegova je stručnost po tom pitanju, kako sam kaže, neupitna. Prikazivanje počinje 5. februara, dva dana pre njegovog 57. rođendana, a u svakoj 20-minutnoj epizodi glumac će ugostiti istoričare, umetnike i zabavljače kako bi mu pomogli da rastumače simboliku reči kojima šokiramo druge. Kejdž je poznat po tome što u svoje uloge unosi celog sebe, radilo se o projektima koji nisu ni dospeli do bioskopa ili o visokobudžetnim filmovima, zato će imati šta da kaže i u dokumentarcu koji je u zvaničnoj najavi opisan kao "glasan i ponosno prostački".

Oženio princezu, zaveo Džeki Kenedi, porodična tragedija ga odvela u smrt: Životna priča kontroverznog Italijana!

Nikolas Kejdž
foto: Porfimedia

Njegov život vrvi skandalima a neretko su ih pratile reči čiji će nastanak i razvoj popratiti nesvakidašnji projekat.

Nezavidna finansijska situacija u kojoj se našao pre jedanaest godina zacelo je izazvala bujicu pogrdnih izraza: zapretio mu je bankrot premda se njegov lični imetak do tada procenjivao na 150 miliona dolara. Nevolje su počele dugom od 6,2 miliona dolara zbog neplaćanja poreza za 2009., a te iste godine otkriveno je da Kejdž poreznicima duguje još 350.000 dolara za period od 2002. do 2004. Ne birajući reči, glumac je pokušao da svali krivicu na svog finansijskog menadžera Semjuela J. Levina: tužio ga je zbog prevare i nemara jer nije izdao nalog za plaćanje poreza u zadatom roku zbog čega mu je naneo znatan finansijski gubitak.

Životna priča omiljene glumice Holivuda: Ljubavni brodolomi je nisu slomili, sreću je pronašla u majčinstvu! (FOTO)

Nikolas Kejdž
foto: Porfimedia

Nepromišljena kupovina nekretnina i neplaćanje poreza

Levin je uzvratio prtivtužbom u kojoj je otkrio da je klijenta upozoravao na propast zbog rasipnog stila života i suludih finansijskih poteza, ali ga ovaj nije slušao. Kao primer naveo je njegovo impulsivno kupovanje nekretnina za koje nije plaćao porez, a kako je do izbijanja skandala s poreznicima imao čak petnaest domova, zaboravljeni iznos nije zanemariv.

Dragulj u njegovoj zbirci rezidencija bila je 25 miliona dolara vredna vila u kalifornijskom Njujport Biču , a najbizarnije odluke bile su kupovina dveju dvoraca u Evropi kao i kuće užasa u Nju Orleansu. Naime, bavarski Schloss Neidstein glumac je platio 8 miliona dolara dok je za Midford Castle u Engleskoj izdvojio 6,6 miliona dolara, na njihovo uređivanje potrošio je bogatstvo, a kad je 2009. zapao u finansijske poteškoće, prodao ih je ispod cene. Malo kome je bilo jasno zašto je 2007. za 3,4 miliona dolara kupio ukletu kuću pripadnice visokog društva u Luisijani Delfine De Lori koja je ondje mučila i ubijala robove, a dve godine kasnije prodao ju je i izgubio je 1,1 milion dolara.

Drogirala se, bila u vezi sa ženom, nije podnosila Moldera: Životna priča najseksepilnije žene na svetu! (FOTO)

Nikolas Kejdž
foto: Porfimedia

Uz to, ekscentrična filmska zvezda strastveno je sakupljala Tsantse, smanjene ljudske glave koje su se koristile u ritualne svrhe u plemenima u Ekvadoru i Peruu, a bio je i ponosni vlasnik dvaeu lobanja praistorijskih životinja. Za deo čeljusti Tyrannosaurusa batara staru 67 miliona godina pre trinaest godina izdvojio je 276 hiljada dolara, a kasnije se pokazalo da je iskopana i ukradena iz Mongolije. Nikolas Kejdž je vratio vredan nalaz mongolskoj vladi i oprostio se od uloženog iznosa. A lobanju medveda staru oko 24 hiljada godina slučajno je razbio kao da je čaša za vino, što je bez sumnje popratio "prikladnim" rečima.

Mnogi njegovi postupci naveli su druge da ga počaste nepristojnim izrazima, u sebi ili naglas, obeleživši ga kao čudaka s kojim se nikad ne zna šta će mu pasti na pamet.

Zbog glavne uloge suicidalnog alkoholičara Bena Sandersona u filmu "Napuštajući Las Vegas" za koju je dobio Oskara, najpre se pripremao u Irskoj, gde je, kako je objasnio, snimao sebe kako ispija alkoholna pića i kad bi se otreznio, proučavao je svoje manire i govor. Ni to mu nije bilo dovoljno pa je na setu angažovao pijanca – konsultanta ne bi li postigao savršenu uverljivost.

Životna priča Endi Garsije: Na rođenju ga razdvojili od brata, pobegao od užasa rata, proveo život uz jednu ženu!

Nikolas Kejdž
foto: Porfimedia

Njihovo "vežbanje" u glumčevoj prikolici izluđivalo je engleskog reditelja Majkla Figisa ali sve što mu je hteo sasuti u lice zadržao je za sebe zbog dva razloga. Prvi je briljantna Kedžova gluma zbog koje je 1996. zasluženo dobio najprestižniju filmsku nagradu, a drugi je bio njegov stric, rediteljska legenda, Frensis Ford Kopola. Premda je Kejdž na početku karijere promenio prezime da bi sakrio tu vezu, Figis je znao čiji je nećak pa je radije trpeo Kejdžove mušice nego ozlovoljio Kopolu- koji je Kejdža 1986. i sam umalo izbacio sa seta filma "Peggy Sue se udala" jer su se stalno svađali.

Nepresušan izvor nadahnuća za "one" reči kojima je posvećena dokumentarna serija, Nikolas Kejdž pronalazio je u svojim ljubavnim vezama kad bi krenulo nizbrdo.

Iza sebe ima četiri braka, a prvu suprugu, američku glumicu Patrišu Arket (52) upoznao je 1987. i odmah zaprosio. Pokušala je da ga se reši nametavši mu nemoguće zadatke, među njima bio je autogram kultnog američkog piscaJ.D. Salindžera koji je odbijao kontakt s spoljašnjim svetom.

Izbegavao brak po cenu života, a onda počeo da pravi decu gde je stigao: Životna priča omiljenog engleskog glumca!

Nikolas Kejdž
foto: Porfimedia

Kejdžje platio 2500 dolara za pismo koje je Salindžer jednom napisao (nije bilo šanse da mu ovaj da autogram) i dostavio joj ga na kućnim vratima - gde joj je nešto ranije ostavio i orhideju obojenu u crno. Glumica je shvatila da je vrag odneo šalu i pristala je da izađe s čudnim udvaračem. Posle nekoliko meseci, odlučili su da odu na odmor na Karibe ali sudbina je umešala prste:

Aviokompanija im je greškom prodala karte za različite delove Meksika umesto za željeno odredište. Posvađali su se na aerodromu (pale su reči koje zaslužuju da ih se uvrsti u Netfliksov dokumentarac) pa su se rastali.

Nikolas Kejdž je 1990., s novom devojkom, glumicom Kristinom Falton, dobio sina Vestona, a Patriša Arket rodila je sina Enca u vezi s muzičarem Polom Rosijem. Bivši ljubavnici sreli su se posle deset godina kasnije (kako je glumica ispričala u razgovoru za Njujork Tajms) i venčali 1995. poneseni njegovim uspehom s filmom "Napuštajući Las Vegas". Šest godina kasnije zvezda kriminalističkih serija "Medij" i "CSI: Sajber zločini" podjela je zahtev za razvod zbog nepomirljivih razlika.

Umesto da klone duhom zbog bračne katastrofe, Kejdž je iste godine pronašao novu ženu koju će obožavati, Lizu Meri Prisli (52), ćerku kralja rokenrola Elvisa Prislija čiji je fanatičan fan.

Sreću pronašao u porodici, Ameriku osvojio jednom ulogom: Životna priča najzgodnijeg Australijskog glumca! (FOTO)

Nikolas Kejdž
foto: Profimedia

Nadahnuo ga je za ulogu bivšeg zatvorenika Sejlora Riplija u filmu Dejvida Linča"Divlji u srcu" i nije odoleo prilici da zavede Lizu na jedan gala događaj, premda je bila verena za drugog. Venčali su se u avgustu 2002., a brak je potrajao neslavnih 107 dana: Kejdža je nervirao njen bivši suprug, muzičar Deni Koh koji je živeo u gostinjskoj kući na njihovom imanju, dok je Lizi Meri Prisli smetala njegova ljubomora. Formalno su se razveli u proleće 2004. nakon čega je glumac izjavio da nije trebalo da je oženi.

Nedugo nakon razvoda od druge supruge, Nikolas Kejdž venčao se s trećom, dvadeset godina mlađom konobaricom korejskog porekla Alis Kim koju je navodno sreo u jednom suši restoranu. Izvori iz korejske zajednice u Los Anđelesu tvrdili su kako ih je spojila agencija za upoznavanje. Kako god bilo, posle tri nedelje veze počela je da ga prati na holivudskim događajima, a u jesen 2005. dobili su sina Kal-Ela. Nesvakidašnje ime dečak je dobio zbog oca - Kejdž je velik zaljubljenik stripova pa mu je izabrao Supermanovo pravo ime s planete Kripton.

Nikolas Kejdž
foto: Porfimedia

Krah trećeg braka i ljubav s 30 godina mlađom devojkom

Koliko je teško biti u braku s ćudljivom holivudskom zvezdom, dokazuje njegovo hapšenje zbog nasilja u porodici i remećenje javnog reda i mira 2011., u Nju Orleansu. Glumac je izašao sa suprugom u Francusku četvrt, popio je previše i postao vrlo neugodan. Napravio je scenu u salonu za tetovažu nedaleko od bara u kojem je pio, počeo da viče na suprugu je pokušala da ga smiri ali on ju je grubo je odgurivao. Uhapšen je, pušten iz zatvora, a optužba za nasilje odbačena je: supruga je odbila da svedoči protiv njega. Brak je uprkos svemu potrajao do januara 2016. kad je i njegova "treća sreća" podnela zahtev za razvod.

Nikolas Kejdž
foto: Porfimedia

Hirovita zvezda ponovo je zaprepastila javnost u proljeće 2019. brzopoteznim venčanjem s gotovo dvadeset godina mlađim modelom u usponu Erikom Koike. Izlazili su godinu dana, ali nisu planirali venčanje do poseti Las Vegasu koji se oteo kontroli. Kejdžje zatražio poništenje braka četiri dana kasnije jer su oboje, kako je izjavio, bili pijani poput letvi. Proletos je, pak, otkrio da opet ljubi, a njegova odabranica je 30 godina mlađa Riko Šibata(26). Čini se da je prestao da zaviruje u čašicu, u medijima nema vesti o novim ispadima, stabilizovao je finansije: njegovo lično bogatstvo procenjuje se na 25 miliona dolara. Ali, s Kejdžpm se nikad ne zna. Možda će ga dokumentarni serijal posvećen "onim" rečima nadahnuti za novi skandal?

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs