modna ikona

Kada je upoznala ljubav svog života, on se pretvorio u pakao: Tragična životna priča Karoline Beset-Kenedi! (FOTO)

Ni gotovo dve decenije od njene tragične smrti, tajanstveni privatni život Karolin Beset-Kenedi ne prestaje da intrigira javnost.

Vip priča
Autor:
Kada je upoznala ljubav svog života, on se pretvorio u pakao: Tragična životna priča Karoline Beset-Kenedi! (FOTO)
Foto: Profimedia

Porodica Kenedi spada u jedne od najpoznatijih porodica u istoriji SAD-a. Sve je počelo sa predsedničkim mandatom Džona F. Kenedija, zatim istančanim stilom i teškim životom njegove supruge Džeki Kenedi, a nastavilo se zanimanjem za uzbudljive privatne živote njihovim potomaka i drugih članova šire porodice.

Naravno, svima je poznata tzv. kletva Kenedijevih, koja će i najveće skeptike naterati da preispitaju svoje stavove. Krenete li da istražujete sve načine na koje su umrli članovi uže i šire porodice Kenedi, i to u mladoj dobi, pomisli ćete da čitate neki neukusni filmski scenario. Skijaške nesreće, atentati, avionske nesreće i predoziranje lekovima, samo su neki od razloga zbog kojih je porodica Kenedi gubila svoje članove i nebrojeno puta ostavila javnost u neverici.

Imala je aferu sa oba muža svoje sestre Džeki Kenedi, jednu stvar nije prežalila: Ovako je živela Li Radzivil! (FOTO)

Ako je stanovništvo SAD-a ikada neku porodicu smatralo plemstvom, onda su to upravo Kenedijevi. Zanimanje za živote najpoznatijih pripadnika ne prestaje ni decenijama nakon njihove smrti.Džeki je preminula 1994. godine, a na njenog naslednika se u očima medija i zainteresovane javnosti se nije dugo čekalo. Sin Džeki Kenedi i Džona F. Kenedija, Džon F. Kenedi Mlađi već je sam po sebi bio jedna od najpopularnijih osoba u zemlji. Bio je naslednik omiljenog predsednika sa čijim su se gubitkom svi teško nosili, inteligentan, uspešan i povrh svega naočit i šarmantan. Drugim rečima, bio je jedan od najpoželjnijih neženja svog vremena, a njegova buduća supruga je imala gotovo predodređenu ulogu savremene princeze u stilu Lejdi Di.

Nakon dve godine pomno skrivane veze,Džon F. Kenedi Mlađi uspeće u nemogućem i održati svoje venčanje u potpunoj tajnosti. Iako je bio uveren da će novinari prestati da ga opsedaju nakon što zvanično uđe u brak, prava medijska tortura je tek sledila. Njegova supruga odjednom se našla u središtu pažnje svih medija u zemlji, a paparaci su dobili jasne direktive o praćenju svakog njenog koraka.

Oženio princezu, zaveo Džeki Kenedi, porodična tragedija ga odvela u smrt: Životna priča kontroverznog Italijana!

Udajom za Džon F. Kenedija Mlađeg a zahvaljujući svojoj jedinstvenoj pojavi, postala je ultimativna zvezda i ikona stila, koja se na taj status nikada nije navikla. Ceo svet zna okolnosti njihove tragične smrti; poginuli su 1999. godine u padu aviona kojim je upravljao Džon, kad su se zajedno sa njenom sestrom Loren uputili na venčanje njegove rođake Rori Kenedi, a kao razlog se navodi dezorijentacija u prostoru zbog smanjene vidljivosti, ali detalji njihovog problematičnog života neposredno pre toga nisu bili poznati.

Rođena je 1966. u Njujorku, roditelji su joj se razveli u ranom detinjstvu , a oduvek je bila jako povezana sa svojim starijim sestrama bliznakinjama. Školovala se na Boston Univezitetu, a sve do udaje za Džona je predano radila na izgradnji karijere. Njen najpoznatiji posao je onaj u Kevin Klajnu, gde je od prodavačice u butiku dospela do jedne od glavnih osoba u odnosima s javnošću, da bi na kraju bila zadužena za poslove sa najpoznatijim klijentima. Negde u to vreme će upoznati Džona Kenedija, koji je tada još uvek bio u vezi sa glumicom Hanom Deril, a prema pričama njihovih bliskih ljudi, do obostrane privlačnosti je došlo na prvi pogled. Mediji su hteli da saznaju sve o novoj devojci koja je osvojila najpoželjnijeg neženju, a prijatelji i porodica su redom govorili kako ga nikad nisu videli tako srećnog i zaljubljenog. Karolin je, čini se, bila ona prava.

Tajna roze kompleta Žakline Kenedi: Na njemu su još tragovi krvi, a biće prikazan javnosti pod jednim čudnim uslovom!

Iako je Džon u nekoliko navrata molio novinare da joj daju vremena da se navikne na svoj novi status tražene osobe i da je puste da se normalno kreće, bilo je prekasno. Karolin je bila ultimativna meta svih paparaca koji su tada uglavnom živeli u Njujorku i prouzrokovali njeno višemesečno zadržavanje u stanu. Ipak, činilo da oni, koliko god situacija bila izazovna, umeju međusobno da se podržavaju.

Kako pišu “Vaniti Fair” i “Harper’s Bazaar”, Karolin je navodno bila toliko istraumirana životom pod svetlima reflektora koji vodi, da nije htela da ima dete u takvom okruženju, što Džon nije mogao da shvati.

Unuk Džona i Džeki Kenedi osvaja svet: Još je zgodniji, ulazi u politiku, voli da švrlja! (FOTO)

Ponašanjem i stavom odudarala je od svih slavnih žena sa kojima je Džon do tada bio u vezi. Mnoge od njih "bacale" su se na Johna, zbog čega je on sumnjao u njihove motive. S druge strane, Kerolin nije bila nimalo impresionirana njegovom slavom. Upravo je time zarobila njegovo srce.

Prvi Džonov poziv na sastanak je odbila, ali je ipak poklekla pred njegovim šarmom. Kada se preselila u njegov stan, mediji su odmah počeli sa nagađanjima o veridbi.

Voleli su se jako, ali su i svađe bile žestoke, ali bili su neverovatno zaljubljeni.

Kamen spoticanja od početka njihove veze bilo je nezapamćeni interes medija za njihov privatni život. Kerolin je od anonimne devojke preko noći postala meta fotografa koji su je pratili u stopu. Sa tom promenom se teško nosila.

Obe su jurile moć, novac i uticajne muškarce: Neverovatni detalji iz života Džeki Kenedi i njene sestre! (FOTO)

Nagađanja medija da će se par venčati su se ispostavila kao tačna. Njih dvoje su sudbonosno da izgovorili u maloj crkvi na ostrvu Kamberlend. Na kraju ceremonije Džon se okrenuo prema svom kumu i najboljem prijatelju Entoniju Radzivilu i šapnuo mu: "Nikada u životu nisam bio srećniji."

Iako je sve izgledalo idilično, njihov brak je imao i tamnu stranu.

Kada su se ujesen 1996. godine vratili sa medenog meseca, ispred njihovog stana kampovali su novinari i fotografi. U pokušaju da zaštiti svoju suprugu, galantni Džon je zamolio okupljene predstavnike medija da ih malo puste na miru i daju Karolin priliku da se navikne na svoju novu ulogu slavne osobe.

Greška koja je skupo koštala kuvaricu Džeki Kenedi: Otkrila njenu tajnu, pa videla s kim ima posla! (FOTO)

Džonu fotografi nisu smetali jer je odavno naviknuo na takav život. Njegovi prijatelji kažu da je uživao u interesovanju medija za njega i doživljavao ga kao znak sopstvene moći. Znajući da ga kamere prate u stopu, šetao bi i džogirao Central Parkom bez majice, a kada bi ga paparaci ulovili na jedrenju, mirno bi im pozirao. Kerolin je ipak želela drugačiji život.

Njeni prijatelji ubrzo su primetili da se slama pod pritiskom. Pokazivala je klasične znakove kliničke depresije. Nekoliko meseci nakon venčanja provodila bi sate plačući zaključana u svom stanu. Džon je morao da održava mnoga prijateljstva i poznanstva, a ona nije želela da izlazi iz stana. Otkazivala je sve pozive na večere, izostajala sa svih zabava.

"Spalila je sama mnoge mostove", rekao je jedan njen prijatelj u intervjuu za Veniti Feru.

Život u senci starije sestre: Kako je Li Radzivil postala najveća suparnica Džeki Kenedi?

Džonu je najviše zamerala to što ju je često ostavljao samu zbog posla i prijatelja, a vratio se i momačkom stilu života. Do kasnih večernjih sati ostajao bi u teretani, odlazio na putovanja sa svojom muškom ekipom, a Kerolin bi ga čekala kod kuće.

Vreme je prolazilo, a ona se sve teže nosila sa osećajem usamljenosti. Njeni prijatelji iz modne industrije znali su da je utehu počela da traži i u drogi.

Par je krenuo na bračno savetovanje u pokušaju da reše probleme, ali je Kerolin odustala od savetovanja nekoliko meseci kasnije kada je terapeut sa njom pokušao da razgovara o konzumiranju kokaina.

Više nije želela ni da deli sobu da Džonom. Nekoliko meseci kasnije, on je iznajmio sobu u hotelu i tamo provodio vreme. U to vreme je počeo i da radi na časopisu "George" koji se bavio poznatim ličnostima.

Džon i Kerolin se nisu viđali, ni čuli neko vreme, a tek nekoliko meseci kasnije, na nagovor Keroline sestre Laure njih dvoje su se pogledali u oči.

Laura je bila odlučna u nameri da ih natera na razgovor. Predložila je da zajedno otputuju na ostrvo Martha's Vineyard, gde je trebalo da se održi venčanje Džonove sestre.

Kerolin, Laura i Džon su se ukrcali 16. jula 1999. u večernjim satima u avion kojim je on odlučio da upravlja sam, bez kopilota.

Džon se pre polijetanja javio kontroli leta, a na odredište nikada nije stigao. Avion se srušio iznad okeana. Istragom je utvrđeno da je najverovatniji uzrok pada greška pilota koji nije uspeo da zadrži kontrolu nad letelicom nakon poletanja, a dokazi potencijalnog kvara na avionu nikada nisu pronađeni.

Nedelju dana kasnije, tela Džona, Kerolin i Laure kremirana su, a njihov pepeo prosut je u more nekoliko kilometara dalje od mesta nesreće.

Izgleda da ni njih nije zaobišla tzv. kletva Kenedijevih, koja će i najveće skeptike naterati da preispitaju svoje stavove. Krenete li istraživati sve načine na koje su izgubili život članovi uže i šire porodice Kenedi, i to u mladom dobu, pomislićete da čitate nekakav morbidni filmski scenario.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs