IKONA STILA

Imala je aferu sa oba muža svoje sestre Džeki Kenedi, jednu stvar nije prežalila: Ovako je živela Li Radzivil! (FOTO)

Li Radzivil, društvena i ikona stila koja je pola veka svojim savršenim modnim odabirom oduševljavala Ameriku.

Vip priča 06.01.2021. - 19:15h Autor: Stil
Li Radzvil, Foto: Profimedia

Glumica, dizajnerka enterijera, ali i omiljena ličnost mnogih tabloida, žena s tri braka iza sebe, ali i večitim rivalstvom sa tri godine starijom sestrom Džeki Kenedi Onazis.

 

Osim po svom modnom ukusu, Li Radzivil punila je medijske naslove i zbog jedne druge stvari. Naime, ona je ujedno bila i mlađa sestra nekadašnje prve dame Amerike, Džeki Kenedi Onazis, a njih dve bile su, u to doba, verovatno najpoznatije sestre na svetu.

 

Oženio princezu, zaveo Džeki Kenedi, porodična tragedija ga odvela u smrt: Životna priča kontroverznog Italijana!

Rođena je u braku brokera Džona Vernoua Buvijea II i Dženet Li Buvije, članice visokog društva, koji su se rastali kada je ona imala sedam, a Džeki 10 godina, nakon što je njihov otac "raspršio" bogatstvo serijom loših investicija. Sestre Džeki i Li su od malih nogu odgajane tako da su novac i moć najvažnije stvari u životu, a to im je svakodnevno napominjala njihova majka, koja se nakon nevernog Buvijea, skrasila s neopisivo bogatim Hugom D. Aučinklozom. Stoga nije bilo drugo nego da Džeki i Li krenu majčinim stopama.

 

Baš poput majke, ali i starije sestre Džeki, i Li se više puta udavala, tačnije tri puta. Prvi brak bio je onaj s izdavačem Majklom Kenfildom od 1953. do 1959. godine, potom se 1959. udala za poljskog princa Stanislava Albrehta Radzivila, s kojim je dobila i dvoje dece, sina Entonija i ćerku Kristinu. S njim je ostala do 1974, a poslednji brak bio je onaj s filmskim režiserom Herbertom Rosom 1988. godine, koji je potrajao tek tri godine.

 

Tajna roze kompleta Žakline Kenedi: Na njemu su još tragovi krvi, a biće prikazan javnosti pod jednim čudnim uslovom!

Džeki Kenedi, Li Radzivil
foto: Profimedia

Ono što nikada nije službeno potvrđeno, ali se šuškalo, podatak je da je Li Radzivil imala aferu s oba muža svoje starije sestre - i s američkim predsednikom Džonom F. Kenedijem i Aristotelom Onazisom. Zapravo, s Onazisom je bila i pre sestre, no "prepustila" joj ga je nakon što je Džeki pokušala somubistvo.

 

Na pitanje da li žali za nečim u životu, jednom je rekla:

 

"Žalim li za bilo čim? Mislim da svako žali za nečim, a ljudi koji kažu da ne žale su ili lažljivci ili narcisoidni. Postoje mnoge stvari u mom životu zbog kojih žalim, zato što ih nisam mogla da promenim ili bar učinim da se nikada ne dogode. No, ono što nikada nisam imala bila je zavist. Sada sam savršeno zadovoljna svojim životom. Napravila sam toliko fascinantnih stvari, a najveća sreća je da mogu da se bavim zanimljivim stvarima i upoznajem fascinantne ljude", rekla je 2013. za Njujork tajms.

 

A među tim žaljenjima verovatno je i to što njena voljena sestra Žaklina Kenedi Onazis nije čula njene poslednje reči. Samo dan pre nego što jeDžeki Kenedi 19. maja 1994. izgubila bitku s karcinomom, uz uzglavlje stajala je Li Radzvil. Kako su ispričali očevici, pomazila joj je obraz, poljubila je nežno i tiho rekla: "Volim te, nadam se da to znaš." Džeki je već tada bila u komi i nije ni probudila.

 

Li Radzivil je bila žena sa mnogo talenata. Sa lakoćom je održavala odnose sa Njujorškom i Evropskom elitom, družila se sa političarima i bila muza umetnicima poput Vorhola, Trumana Kapotija i Đorđa Armanija. Nije tajna da je baš Li svojim besprekornim stilom uticala na svoju sestru, Žaklinu da i ona postane ikona stila.

 

Slike gole Džeki Kenedi kriju surovu osvetu: Bahati suprug radio šta je hteo! (FOTO)

1 / 15 Foto: Profimedia

Osim mode, Li je uživala uređujući svoje prelepe stanove i kuće. U tome joj je često pomagao njen prijatelj, arhitekta Renzo Monđardino. Njen velelepni apartman u Njujorku ali i onaj u Parizu, kao i stanu Londonu, Li je godinama ulepšavala, dodajući mu teksture i boje.

 

Pogledajte fotografije enterijera stanova i kuća modne ikone - Li Radzivil.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joules (@joulesvintage)

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...