DOK MU JE MAJKA UMIRALA, ON JE SAHRANJIVAO ŽENINOG PSA: Ubrzo ga je stiglo PORODIČNO PROKLETSTVO, skončao je JEZIVO

Ljubavna priča Džona Kenedija Mlađeg prepuna je intrigantnih detalja i zapleta.

Celebrities
22:13h Autor:
DOK MU JE MAJKA UMIRALA, ON JE SAHRANJIVAO ŽENINOG PSA: Ubrzo ga je stiglo PORODIČNO PROKLETSTVO, skončao je JEZIVO
Foto: Profimedia

Džon Kenedi Mlađi, sin američkog predsednika Džona F. Kenedija, početkom devedesetih nosio je titulu najvećeg zavodnika na svetu. Njegova popularnost je bila ogromna, a svi su sa nestrpljenjem čekali da vide ko će bit njegova izabranica. Nakon vatrenih romansi sa Madonom, Sarom Džesikom Parker, Sindi Kraford, Bruk Šilds, Daril Hanom i brojnim drugim poznatim ženama, svi su mislili kako će u porodicu Kenedijevih ući neka slavna dama, ali njegovo srce je na kraju osvojila Kerolin Beset.

Džon i Kerolin se nisu viđali, ni čuli neko vreme, a tek nekoliko meseci kasnije, na nagovor Keroline sestre Laure njih dvoje su se pogledali u oči. Laura je bila odlučna u nameri da ih natera na razgovor. Predložila je da zajedno otputuju na ostrvo Martha's Vineyard, gde je trebalo da se održi venčanje Džonove sestre.

Kerolin Beset, Džon Kenedi Mlađi
foto: Profimedia

Kerolin, Laura i Džon su se ukrcali 16. jula 1999. u večernjim satima u avion kojim je on odlučio da upravlja sam, bez kopilota.

Džon se pre polijetanja javio kontroli leta, a na odredište nikada nije stigao. Avion se srušio iznad okeana. Istragom je utvrđeno da je najverovatniji uzrok pada greška pilota koji nije uspeo da zadrži kontrolu nad letelicom nakon poletanja, a dokazi potencijalnog kvara na avionu nikada nisu pronađeni.

Džon Kenedi, Kerolin Beset
foto: John Barrett/Photolink/Mediapunch / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nedelju dana kasnije, tela Džona, Kerolin i Laure kremirana su, a njihov pepeo prosut je u more nekoliko kilometara dalje od mesta nesreće.

Izgleda da ni njih nije zaobišla tzv. kletva Kenedijevih, koja će i najveće skeptike naterati da preispitaju svoje stavove. Krenete li istraživati sve načine na koje su izgubili život članovi uže i šire porodice Kenedi, i to u mladom dobu, pomislićete da čitate nekakav morbidni filmski scenario.

Kerolin Beset, Džon Kenedi
foto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ljubavna priča Džona Kenedija Mlađeg i Deril Hane

Džon i Deril prvi put su se sreli još ranih 80 ih, dok su bili na porodičnim odmorima na ostrvu Sveti Martin na Karibima.

- Džonu je bilo čudno što se činilo da Deril svuda sa sobom nosi plišanog medu, ali mu je bila i fascinantna – piše biograf Stiven M. Gilon u knjizi "Američki neradi princ: Život Džona F. Kenedija Mlađeg".

Jedno drugom ih je predstavio Derilin očuh Džerold Vaksler, poznati milijarder koji je dao ogroman doprinos predsedničkoj kampanji Teda Kenedija. Međutim, tek nekoliko godina kasnije Deril i Džon su postali par.

Ponovo su se sreli tek na venčanju Kenedijeve kontroverzne tetke Li Radzivil s rediteljem Herbom Rosom 1988. godine. Oboje su bili u vezama s drugim ljudima: glumica se viđala s kantautorom Džeksonom Braunom, a Džon s glumicom Kristinom Hag. Međutim, ubrzo su okončali svoje veze i postali par.

Ipak, njihova veza bila je neobavezna, ali su emocije postepeno rasle i oni su postali nerazdvojni. Više nisu mogli da sakriju ljubav, a američka javnost nije mogla da ih se zasiti. Toliko se pričalo o tome da su se navodno tajno venčali i da planiraju svadbu, a se Deril žalila da je jednom prilikom pozvala svog vodoinstalatera, a on ju je pitao da li se stvarno udaje za Džona Kenedija Mlađeg.

U pomenutoj biografiji, Gilon tvrdi da je Džon bio toliko vezan za glumicu da je, dok je njegova majka Džeki bila u bolnici u Njujorku na samrtnoj postelji, on otišao u Los Anđeles da bi prisustvovao sahrani Derilinog psa. Da priča bude još apsurdnija, navodno je glumica prasnula na Džona jer za pepeo nije odabrao lepšu kutiju.

Čak i nakon Džekine smrti, glumica je imala drugog psa koji je bio bolestan, a Džon je bio s njom i sve vreme slušao isključivo o njenim ljubimcima.

– Možeš li da poveruješ? Upravo sam izgubio mamu, a ona hoće da priča samo o svom bolesnom psu – navodno je rekao Kenedi svojoj prijateljici Saši Šermajef.

Rastanak je u tom trenutku za njega bio neminovan, ali Džon nije hteo da njime skrene pažnju sa Džekine smrti, pa se pravio da je sve u redu i navodno organizovao da ih papraci fotografišu dok voze rolere.

Džeki Kenedi, inače, definitivno nije mogla da se svrsta u obožavaoce Deril Hane, a napetost koja je između njih bila očigledna s godinama je samo rasla. Kristofer Andersen u knjizi "Dobri sin: Dž.F.K. Mlađi" piše da nekadašnja prva dama Amerike i holivudska glumica nijednom nisu direktno sukobile, ali kad god bi Džon doveo devojku kod majke na večeru – Džeki je jela s poslužavnika u drugoj prostoriji, piše Glossy.

Navodno je Kenedi uvek želeo da kontrira svojoj majci i možda je baš zato toliko potrajala njegova ljubav s holivudskom zvezdom.

– Džon je većinu žena u svom životu merio po Džekinom mišljenju o njima – tvrdi biograf Dž. Rendi Taraboleri. – Ako bi njegova majka odobravala, Džon bi rekao da nije siguran. Ako se njegova majka ne bi složila, kao u slučaju Deril Hane, Džon bi se još više vezao.

Konačno su se rastali 1994. godine, tri meseca posle Džekine smrti, a Kenedi je za InStyle rekao da je Deril "opsednuta sobom".

Nakon raskida, glumica je imala više zapaženih veza, među kojima je i ona s glumcem Valom Kilmerom, a 2018. godine se udala za muzičara Nila Janga. Džon je potom stupio u vezu, a potom i brak s Kerolin Beset.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs