savršene!

ONE SU SVOJE, DRUGAČIJE, HRABRE, OBLIKOVALE SU MODU KAKVU DANAS ZNAMO: 13 najmodernijih žena Njujorka ikada

Mnoge dobro obučene žene živele su u Njujorku tokom godina, ali samo nekoliko odabranih je ušlo u istoriju kao najbolje.

Moda
Autor:
ONE SU SVOJE, DRUGAČIJE, HRABRE, OBLIKOVALE SU MODU KAKVU DANAS ZNAMO: 13 najmodernijih žena Njujorka ikada
Foto: Profimedia

Od ljudi iz društva preko pank rokera, do prvih dama i dece iz klubova, njujorška moda ne može da se svodi na jednu ženu ili stil, već na mnoge koji su uspeli da se popnu na vrh i prenesu svoj uticaj na ljude u gradu i izvan. Ovde, najelegantnije žene Njujorka, sve na jednom mestu.

1. Džeklina Kenedi Onazis (1981)

Džeki, rođena u Njujorku, bila je jedna od prvih prvih dama kojoj su se divili zbog svog elegantnog ukusa i sklonosti ka vrhunskim markama kao što su Šanel i Živanši.

2.Kerolin Kenedi Baset ( 1997)

Iako možda nije uživala u praćenju njujorške štampe kada je sredinom 90-ih počela da izlazi sa Džonom F. Kenedijem mlađim, Beset je ubrzo postala hvaljena zbog svog opuštenog uličnog stila i potcenjenog glamura.

3. Dajana Von Furstenberg (1972)

Modna kreatorka rođena u Belgiji kreirala je uniformu za žene koje rade u gradu sa svojom kultnom haljinom koja je debitovala 1974. godine, a koja sada zauzima mesto u kolekciji Instituta za kostim Metropoliten muzeja umetnosti.

4. Dženifer Lopez (1995)

Dženi iz Bloka je modna sila - godinama pre nego što je šokirala svet u toj nezaboravnoj zelenoj Versaće haljini na dodeli Gremija 2000. godine.

5. Joko Ono (1980)

Joko Ono je pronašla način da kombinuje glamur Aper Ist Sajda sa svojom ljubavlju prema boho stilu, inspirišući generacije dece cveća.

6. Grejs Džouns (1987)

Malo je onih koji su ostavili trag u modi poput Grejs Džouns. Manekenka/pevačica je bila glavna tema njujorške klubske scene 70-ih i 80-ih i postala je muza dizajnera Žan-Pola Gotjea.

7. Peti Smit (1976)

Kao umetnik koji je pomogao u oblikovanju njujorške pank scene 70-ih, Smitov mračni i buntovnički stil pomogao je da se inspiriše čitav pokret grube, androgene mode, kako u gradu, tako i van njega.

8. Kloi Sevinji (1996)

Iako je odrasla u Konektikatu, Sevinji se nije mogla da ne bude u Njujorku, gde je cvetala od 90-ih do danas kao glumica, model, umetnica i inspiracija za bezbroj dizajnera.

9. Sara Džesika Parker (1994)

Niko nije više Njujork od Keri Bredšo, i niko nije prihvatio grad više od Sare Džesike Parker. Sa svojim stilom preuzimanja rizika i modnom opsesijom, nije ni čudo što je glumica brzo prešla u modnog dizajnera, debitujući u svom brendu S.J.P. gde radi na proizvodnji lcipela od 2014. godine.

10. Dajana Vrilend (1972)

Čuvena modna urednica donela je novi život časopisima kao što su "Harper's Bazaar" i "Vogue", koje je preuzela 1963. godine, i predstavila fenomen urednika kao uticajnih na stil i poznatih ličnosti.

11. Olivija Palermo (2017)

Iako je prvi put stekla priznanje kao partnerka Vitni Port u rijalitiju "City" sredinom 2000-ih, Palermo je sada poznata po svojoj modernoj interpretaciji njujorškog stila.

12. Debi Hari (1976)

Debi je bila poznata u krugovima u centru grada po svojoj izbledeloj plavoj kosi i oštrom preokretu ženstvene mode.

13. Glorija Vanderbilt (1976)

Originalna njujorška "IT" devojka je svoju karijeru od manekenke do modnog dizajnera vodila gotovo besprekorno, kreirajući svoju sada legendarnu liniju farmerki sredinom 70-ih koje su u sebi imale streča. Kim Kardašijan možda ide njenim stopama, ali još uvek postoji samo jedna Glorija Vanderbilt.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs