3 ŽENE KOJE JE ARKAN LUDO VOLEO: Prvu ostavio zbog NJE, pričalo se da je zbog njega bila ĆELAVA, a samo 1 nije OŽENIO

Ljubavna priča Željka Ražnatovića Arkana puna je turbulencija i filmskih detalja.

Celebrities
18:27h Autor:
3 ŽENE KOJE JE ARKAN LUDO VOLEO: Prvu ostavio zbog NJE, pričalo se da je zbog njega bila ĆELAVA, a samo 1 nije OŽENIO
Foto: Prinstcreen/youtube

O privatnom, a naročito ljubavnom životu Željka Ražnatovića Arkana pre braka sa Svetlanom Cecom Ražnatović se malo toga zna, a interesovanje ne jenjava ni dve decenije nakon njegove smrti. Poznato je da su mnoge slavne lepotice padale na njegov šarm, međutim, Ceca je jedina uspela da zauvek ukrade njegovo srce, a u ljubavi sa njom bio je do smrti.

Prva supruga Željka Ražnatovića Arkana bila je Natalija Martinović koja je uradila neverovatnu stvar kada je saznala da je njen muž zaljubljen u drugu. Naime, kada joj je Željko priznao da se zaljubio u Cecu, Natalija je pokupila njihovih četvoro dece i sa par kofera napustila njihovu kuću.

Ceca Ražnatović
foto: Kurir / Zorana Jevtić

Arkan je tada ovakvu izjavu dao za novine:

"Nakon 13 godina braka s Natalijom, ja sam se razveo. Moja Maša se rodila dok sam bio u hrvatskom zatvoru. Moja žena i ja tri godine već nismo bili zajedno. Imao sam tri braka, ali nikad nisam bio ženskaroš. Nikakvih ljubavnih afera nisam imao. Za 13 godina, koliko sam bio s bivšom ženom, ništa se nije dogodilo što bi izazvalo njenu sumnju. Onda sam se zaljubio u Cecu. Rekao sam to ženi. U stvari, to se postepeno događalo. Ceca je bila uporna. Otvoreno mi je govorila o svojoj ljubavi i ja sam je polako prihvatao," izjavio je Arkan 1996. godine.

Natalija i Arkan su u braku bili od 1981. do 1994. godine. Arkan je sa Natalijom dobio četvoro dece, blizance Vojina i Nikolu i dve ćerke Mašu i Milenu.

Ljubav sa glumicom

Arkan je bio u vezi sa najlepšom srpskom glumicom o kojoj malo ko zna, a sa njom je dobio i ćerku Anđelu.

Reč je o glumici Ljiljani Mijatović. Jedini put kada se ona pojavila pred kamerama dogodio se na snimanju filma "Beštije", iz 1977. godine. U pitanju je ostvarenje u režiji čuvenog Živka Nikolića, u kome smo u glavnim ulogama gledali Velimira Batu Živojinovića i Radoša Bajića

Ljiljana Mijatović
foto: Printscreen Youtube

Ipak, ona je svojom nestvarnom lepotom privukla mnogo pažnje i ostala nezaboravna, pažnju je kajem sedamdesetih privukla i Željku Ražnatoviću Arkanu. Nije poznato kada je tačno počela njihova veza, ali se zna da je par 1980, tri godine posle Ljiljanije uloge u "Beštijama", dobio ćerku Anđelu, kao i da svoju ljubav nisu krunisali brakom.

Anđela je nedavno pred kamerama ispričala sve o svom životu, teškom zdravstvenom stanju, ali i porodičnim odnosima. Nakon što su se njeni roditelji rastali, Anđela se sa majkom preselila u Grčku, gde se Ljiljana ponovo udala. O Anđelinom obrazovanju, kako je istakla, brinuo se očuh koji ju je odgajao kao biološku ćerku.

Anđela Ražnatović
foto: Printscreen Youtube

‒ Živeli smo skromno, u iznajmljenom stanu. Očuh je ulagao u naše obrazovanje. Išla sam u vrlo dobre škole, učila jezike, pevala u horu. Ipak, bili smo srednja klasa, ja za drugo ne znam ‒ istakla je Arkanova ćerka.

Jedna od najvećih ljubavi na Balkanu

I danas se na pomen Arkanovog imena javnost zainteresuje i čita svako slovo o njemu, kao da je u pitanju neko ko je svojim zaslugama zadužio generacije. Baš tako je i Ceca bila opčinjena njime kad ga je prvi put ugledala.

- Bila sam u Nemačkoj i na benzinskoj pumpi kupila Plejboj, u kom sam videla čoveka svog života. Naletela sam na intervju sa Željkom Ražnatovićem Arkanom. Nisam razumela šta piše, samo sam zurila u njegovu fotografiju jer mi se jako dopao. Bio je to najmuževniji i najzgodniji muškarac kog sam ikada u životu videla - kazala je ona svojevremeno.

Sudbonosni trenutak između Cece i Arkana dogodio se 2. novembra 1993. godine u hotelu "Interkontinental". Svetlana je bila žena u koju se "komandant" zaljubio na prvi pogled, barem to ona tvrdi.

Svetlana Ražnatović, Željko Ražnatović Arkan, Ceca i Arkan
foto: Printscreen Youtube/ Svetlana Ceca Ražnatović

Šišanje

- Onda je stigao poziv od menadžera Baneta Stojanovića da se zajedno s Džejom i Oliverom Mandićem pojavim u Erdutu. Za vreme smotre smo sedeli sa strane i čekali da počne. Snimila sam ga na stotinak metara. Stajala sam do nekog generala i prokomentarisala: "Uh, kakvo mače! Ko je ovaj tip? Bruka kako izgleda!" Čovek samo što se nije šlogirao: "Da l' si ti normalna? To je komandant!" Kad nas je kasnije Oliver Mandić upoznao, Željko je rekao: "Jesi li ti ta zvezda koju ja redovno šišam?" Bila sam istraumirana, uplašena. Ušeprtljala sam se - pričala je.

Što se tiče šišanja, koje je pomenula Svetlana, to je priča iz ondašnjih novina o tome kako je ona mesecima bila u sumnjivom društvu u Švajcarskoj, gde je pevala u jednoj diskoteci koju je držao muškarac druge nacionalnosti. Svašta se navodilo u detaljima, ali uglavnom, priča kaže da je neko zamolio Arkana da spase mladu muzičku zvezdu iz tog pakla i on je to navodno učinio, ali ju je po kazni ošišao na kratko.

Ceca Ražnatović
foto: youtube

Cecini roditelji su se, kako je ispričala, protivili njenoj ljubavi sa ozloglašenim komandantom, ali ništa nije moglo da je spreči. Ljubav sa Arkanom krunisana je venčanjem 19. februara 1995. Bio je to događaj o kojem je brujao svet, jer ne samo da se svadba prenosila direktno na televiziji i da su o tome izveštavali svi balkanski mediji već i britanski BBC i američki CNN. Koliko je to, iz nekog razloga, zanimalo ljude, govori i podatak da je video-kaseta njihove svadbe te krizne 1995. prodata u preko 100.000 primeraka.

Njih dvoje dobili su dvoje dece, sina Veljka i ćerku Anastasiju.

Fatalan kraj

Željko Ražnatović (48) i njegovi prijatelji Milenko Mandić (44) i Dragan Garić Gara (47) ubijeni su 15. januara 2000. godine u beogradskom hotelu "Interkontinental". Pored Arkana u poslednjim trenucima života bila je njegova supruga Ceca, koja je bila i jedan od svedoka kasnije na suđenju.

- Pritrčala sam separeu i ugledala zgrušanu krv na Željkovom levom oku, koje je bilo zatvoreno. Zubi su mu bili izbijeni, a kada sam ga protresla, počeo je da kašlje i izbacuje krv iz usta. Manda je sedeo pognut i krvario je iz oka i usta, a Garić je ležao pored separea i držeći se za stomak jecao: "Joj, joj'". U jednom trenutku čula sam Zvonka Mateovića kako viče: "Spusti pištolj!" Okrenula sam se i ugledala mladića u žuto-teget jakni kako diže pištolj sa poda. Nikada ga više nisam videla - govorila je ona, dodajući da je pokušala da oživi supruga.

Željko Ražnatović Arkan
foto: Printscreen/youtube/mladjen

- Pokušala sam sa reanimacijom, vrištala sam da neko pozove Hitnu pomo dok sam Željku iz usta vadila krv. Onda sam ga uhvatila pod pazuh jedne ruke, Zvonko pod pazuh druge, a onaj čovek i moja sestra Lidija za noge. Jedva smo ga provukli kroz kružna vrata. Smestili smo ga u beli policijski "džip pajero", ali je jedan policajac rekao da nema dozvolu starešine da vozi auto, tako da se onaj čovek ponudio da BMW preveze Željka u bolnicu - rekla je tada Ceca.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs