Preminula u 85. godini

Život u senci starije sestre: Kako je Li Radzivil postala najveća suparnica Džeki Kenedi?

Sestre Džeki i Li su od malih nogu odgajane tako da su novac i moć najvažnije stvari u životu, a to im je svakodnevno napominjala njihova majka

Vip priča
Autor:
Život u senci starije sestre: Kako je Li Radzivil postala najveća suparnica Džeki Kenedi?
Foto: Profimedia

Li Radzivil, društvena i ikona stila koja je pola veka svojim savršenim modnim odabirom oduševljavala Ameriku, ali i ceo svet, preminula je u 85. godini života.

Vest da je obožavana Li Radzivil preminula javnosti je, među ostalima, saopštio i najpoznatiji modni časopis na svetu - Vog - koji joj je odao počast divnim tekstom. Glumica, dizajnerka enterijera, ali i omiljena ličnost mnogih tabloida, žena s tri braka iza sebe, ali i večitim rivalstvom sa tri godine starijom sestrom Džeki Kenedi Onazis.

Obe su volele moć, novac i uticajne muškarce: Novi detalji iz života Džeki Kenedi i njene mlađe sestre! (FOTO)

foto: Profimedia

Osim po svom modnom ukusu, Li Radzivil punila je medijske stupce i zbog jedne druge stvari. Naime, ona je ujedno bila i mlađa sestra nekadašnje prve dame Amerike, Džeki Kenedi Onazis, a njih dve bile su, u to doba, verovatno najpoznatije sestre na svetu.

Rođena je u braku brokera Džona Vernoua Buvijea II i Dženet Li Buvije, članice visokog društva, koji su se rastali kada je ona imala sedam, a Džeki 10 godina, nakon što je njihov otac "raspršio" bogatstvo serijom loših investicija. Sestre Džeki i Li su od malih nogu odgajane tako da su novac i moć najvažnije stvari u životu, a to im je svakodnevno napominjala njihova majka, koja se nakon nevernog Buvijea, skrasila s neopisivo bogatim Hugom D. Aučinklozom. Stoga nije bilo drugo nego da Džeki i Li krenu majčinim stopama.

Svi muškarci Džeki Kenedi: Izgubila nevinost u liftu, srodnu dušu pronašla u starosti! (FOTO)

foto: Profimedia

Baš poput majke, ali i starije sestre Džeki, i Li se više puta udavala, tačnije tri puta. Prvi brak bio je onaj s izdavačem Majklom Kenfildom od 1953. do 1959. godine, potom se 1959. udala za poljskog princa Stanislava Albrehta Radzivila, s kojim je dobila i dvoje dece, sina Entonija i ćerku Kristinu. S njim je ostala do 1974, a poslednji brak bio je onaj s filmskim režiserom Herbertom Rosom 1988. godine, koji je potrajao tek tri godine.

Ono što nikada nije službeno potvrđeno, ali se šuškalo, podatak je da je Li Radzivil imala aferu s oba muža svoje starije sestre - i s američkim predsednikom Džonom F. Kenedijem i Aristotelom Onazisom. Zapravo, s Onazisom je bila i pre sestre, no "prepustila" joj ga je nakon što je Džeki pokušala somubistvo.

Rođene pod srećnom zvezdom: 11 običnih žena koje su postale priceze i kraljice! (FOTO)

Li i Aristotel Onazis
Li i Aristotel Onazisfoto: Profimedia

"Bila je svesna da, ukoliko se nešto dogodi s Džeki i decom, neće moći da živi s time na duši. Zbog sestre se odrekla svoje ljubavi prema Onazisu i prepustila joj sreću", napisao je autor knjige "Džeki, Dženet i Li", Džej Rendi Taraboreli.

"Rivalstvo među njima trajalo je godinama, najviše zbog Li koja je od malih nogu shvatala da stoji u senci starije sestre. Čak i u detinjstvu, kada bi se igrale, Džeki bi uvek bila princeza, a Li dvorska dama. Sve to dodatno je "pojačano" njenom nesigurnošću i ambicijama njihove majke", stoji među ostalim u istoj knjizi.

Šta je Džeki Kenedi uradila rođenoj sestri: Žena kojoj je bogatstvo donelo nesreću (FOTO)

foto: Profimedia

"Žalim li za bilo čim? Mislim da svako žali za nečim, a ljudi koji kažu da ne žale su ili lažljivci ili narcisoidni. Postoje mnoge stvari u mom životu zbog kojih žalim, zato što ih nisam mogla da promenim ili bar učinim da se nikada ne dogode. No, ono što nikada nisam imala bila je zavist. Sada sam savršeno zadovoljna svojim životom. Napravila sam toliko fascinantnih stvari, a najveća sreća je da mogu da se bavim zanimljivim stvarima i upoznajem fascinantne ljude", rekla je 2013. za Njujork tajms.

A među tim žaljenjima verovatno je i to što njena voljena sestra Žaklin Kenedi Onazis nije čula njene poslednje reči. Samo dan pre nego što je Džeki Kenedi 19. maja 1994. izgubila bitku s karcinomom, uz uzglavlje stajala je Li Radzvil. Kako su ispričali očevici, pomazila joj je obraz, poljubila je nežno i tiho rekla: "Volim te, nadam se da to znaš." Džeki je već tada bila u komi i nije ni probudila.

Dama iz senke: Žena kojoj je Džeki Kenedi dugovala sve! (FOTO)

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs