Jezive životne priče

Najukletije porodice svih vremena: Tragične sudbine dočekali i njihovi daleki potomci! (FOTO)

Do svoje slave poznate svetske porodice su stizale na različite načine, preko političkih ambicija i preduzetničkog duha, do onih sklonijih umetnosti, bilo pisanoj ili filmskoj. Među njima je dosta porodica koje su zadesile brojne tragedije, koje nisu zaobilazile ni kraljevske dvorove. Ovo je deset najpoznatijih svetskih porodica za koje se veruje da su proklete

Vip priča
11:11h Autor:
Najukletije porodice svih vremena: Tragične sudbine dočekali i njihovi daleki potomci! (FOTO)
Foto: Profimedia

1. Porodica Anjeli

Porodica u čijem je vlasništvu automobilska kompanija Fiat zbog bogatstva nazivaju i nekrunisanom italijanskom kraljevskom porodicom, ali zbog tragedija koje su pratile Đovanija "Đanija" Anjelija, najbogatijeg čoveka novije italijanske istorije, prati ih i neslavni naziv "italijanski Kenedijevi". Na čelo FIAT-a, kojeg je osnovao njegov deda Đovani, Đani dolazi 1966. godine. Na toj poziciji ostaje do 1996. godine, ali je postao počasni predsednik sve do svoje smrti 2003. godine.

Đorđo i Umberto Anjeli, foto: Profimedia

Đani je u ranom tinejdžerskom dobu ostao bez oca Edoarda koji je poginuo u bizarnoj nesreći hidroaviona, a i sam Đani je jedva izvukao živu glavu u saobraćajnoj nesreći desetak godina kasnije. Njegovog mlađeg brata Đorđa teška bolest je pokosila je samo dan pre 36. rođendana. Đovani Alberto Anjeli, bivši plejboj koji se odrekao džet set stila života kako bi se pripremio za preuzimanje kompanije, umro je 1997. godine od retke vrste raka sa samo 33 godine. Bio je to sin Đanijevog mlađeg brata Umberta, iako je Đani mao i svog sina Edoarda koji nije bio sklon biznisu. Edoardo je tražio duhovno prosvetljenje u Indiji i Iranu, preobratio se u Islam, a 1990. je uhapšen u Keniji zbog posedovanja heroina. Njegovo beživotno telo je pronađeno 2000. u koritu reke ispod vijadukta poznatog kao "most samoubistava", a uprkos brojnim kontroverzama, istražitelji su smrt proglasili samoubistvom.

Kontroverzni život Fiatovog naslednika: Ne izvinjavam se za svoju prošlost! (FOTO)

Đani i Edoardo Anjeli, foto: Profimedia

2. Porodica Hemingvej

U svojim romanima kojima je uveliko zadužio američku književnost, Ernest Hemingvej bavi se problemima rata, smrti, hrabrosti i ljubavi, koje dobrim delom obrađuje i na osnovu svojih iskustava. Među njegovim zapaženijim delima je i poluautobiografski roman "Zbogom oružje". Ironijom sudbine, Hemingvej je život skončao pucnjem iz puške, ali ne na nekom od frontova ratova u kojima je učestvovao, nego od vlastite ruke. Slavni pisac patio je od teških depresija zbog kojih je presudio sebi 1961. u 62. godini života. Od kliničke depresije patila je i njegova sestra Ursula koja se predozirala pet godina nakon njegove smrti. Šesnaest godina nakon piščeve smrti život je pucnjem sebi oduzeo i brat Lester kada je saznao da će zbog dijabetesa ostati bez obe noge.

Prokletstvo porodice Hemingvej: Patili od teških bolesti, 5 članova izvršilo samoubistvo! (FOTO)

foto: Profimedia

3. Porodica Li

Majstor borilačkih veština Brus Li nije 1973. dočekao premijeru svog remek dela "U zmajevom gnezdu", a umro je samo šest dana ranije sa 33 godine. Službeni uzrok smrti bila je alergijska reakcija uzrokovana mešanjem THC-a koji se nalazio u njegovom telu i analgetika kojeg mu je zbog glavobolje dala glumica Beti Ting Pei. Ali Lijeva prerana smrt podstakla je i teorije zavere koje su krivce tražili u kineskim trijadama i italijanskoj mafiji.

foto: Profimedia

Dvadeset godina kasnije Brusov 28-godišnji sin Brendon Li život je izgubio u bizarnoj nesreći na snimanju filma "Vrana". Brendon je sebi upucao stomak pištoljem u kojem je slučajno završio pravi metak. Teoretičari zavere su tu slučajnost ponovno pripisali kineskim trijadama i italijanskoj mafiji.

Ukleti Holivud: Sudbina im namenila smrt tokom snimanja filma!

foto: Profimedia

4. Dinastija Habzburg

Šest vekova duga istorija aristokratske porodice Habzburg, jedne od najvažnijih kraljevskih dinastija u Evropi, trebalo bi da bude dovoljna za stvaranje razgranate loze naslednika, ali u slučaju Habzburgovaca našlo se tu i tragičnih trenutaka. Ženidbom svoje rođake Elizabete od Bavarske, austrijski car Franc Jozef I potomstvu je obezbedio sklonost mentalnim bolestima, kakvima je Elizabetina porodica obilovala. Pripisuje se to i preranoj smrti Rudolfa, njihovog jedinog sina i naslednika prestola, koji je sa 17-godišnjom ljubavnicom Meri Večer, život oduzeo 1889. u njegovom lovačkom domu.

foto: Wikipedia

S druge pozicije u redu za nasleđivanje, presto preuzima Franc Ferdinand, čiji se otac Karl Ludvig, mlađi brat Franca Jozefa I, odrekao svog prvenstva u korist sina. Franc Ferdinand nauživao se putovanja širom sveta, a život je skončao 1914. u Sarajevu, u atentatu koji je pokrenuo Prvi svetski rat.

Bizarne tajne Habzburga: Vladari su bili spremni na sve kako bi sačuvali moć i bogatstvo!

foto: Profimedia

5. Monaška kraljevska dinastija Grimaldi

Postoji legenda da je u 13. veku bačena kletva na brakove monaške kraljevske porodice Grimaldi, koje je proklela mlada devojka koju je navodno silovao princ Renije I, pa je iz osvete postala veštica i bacila kletvu. Grimaldijeve su zaista pogađale bračne krize jedna za drugom, ali prokletstvo se proširilo i van kruga loših brakova. Od trenutka pogibije princeze Grejs Keli, koja je stradala 1982. u tajanstvenoj automobilskoj nesreći, monašku kraljevsku porodicu nisu prestali da pogađaju skandali. Očinstva, vanbračna deca i pobačaj princeze Grejs pre braka s Renijeom III, samo su deo materijala koji je punio tabloide i šokirao duž Azurne obale.

Jednog razvela, drugog odbacila njena porodica, a udala se za trećeg iz koristi: Buran ljubavni život Grejs Keli! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

Život mlađe ćerke princeze Grejs, Stefani, obeležen je neuspelim vezama i brakovima. Nakon više kratkih veza, Stefani se skrasila u braku sa svojim telohraniteljem, s kojim je već imala dvoje dece, ali brak je potrajao nešto više od godinu dana. Nakon toga niže afere, a s instruktorom skijanja dobija i ćerku. Nakon što je otac izbacuje iz kneževine, spominje se još brak s mlađanim portugalskim trapezistom koji je potrajao tek nekoliko meseci. Starija princezina ćerka Karolina ostala je udovica s troje dece nakon što joj je drugi muž Stefano Caziragi poginuo 1990. u pomorskoj nesreći s gliserom.

6. Porodica Brando

Nevolje porodice Brando započele su s Marlonovom prvom suprugom Anom Kašfi, koja je nakon rođenja njihovog sina Kristijana postala zavisna od alkohola i droge. Lošoj sreći tu nije kraj, pa godine 1990. u dnevnom boravku Marlonove kuće na Beverli Hilsu Kristijan ubija Daga Droleta, ljubavnika svoje polusestre Čejen. Od desetogodišnje kazne koja mu je dosuđena za ubistvo s predumišljajem, u zatvoru je proveo šest godina.

Žarili i palili zlatnim Holivudom: Svako od njih doživeo neverovatnu sudbinu! (FOTO)

foto: Profimedia

Godinu dana pre nego je pušten na slobodu, Čejen je izvršila samoubistvo zbog depresije iz koje se nije izvukla nakon Droletove smrti. Imala je 25 godina. Sam Kristijan umro je od upale pluća 2008. godine sa 49 godina.

Najukletiji predsednik: Koga god je dotakao, stigla ga je zla sudbina! (FOTO)

foto: Profimedia

7. Porodica Kenedi

Džozefa Kenedija Sr. na putu ka visokoj politici zaustavile su simpatije pokazane prema pogrešnoj strani tokom Drugog svetskog rata, ali svoje ambicije je preneo na decu. Kad ih imaš devetoro, uspeh ne bi trebalo da izostane. Svog najstarijeg sina Džozefa P. Kenedija Jr., Džozef Sr. je video kao prvog katoličkog predsednika SAD-a, ali na putu njegovih političkih ambicija još jednom se preprečio Drugi svetski rat u kojem Džozef Jr. gine 1944. kao pilot vojnog aviona. U padu aviona u francuskim Alpama gine četiri godine kasnije i jedna od pet ćerki Džozefa Sr., 28-godišnja Ketlin Kenedi, a njenom smrću krenule su i priče o "prokletstvu Kenedijevih".

Prvim katolikom na čelu SAD-a postaje 1960. drugi sin - Džon F. Kenedi, koji je život izgubio 1963. u atentatu. Pet godina kasnije u atentatu je poginuo i njegov brat Robert F. Kenedi tokom kampanje za predsedničke izbore, na kojima mu se smešio ulazak u Belu kuću. Jedini od četvorice braće Kenedi koji je umro prirodnom smrću je Edvard M. Kenedi, bivši američki senator koji je 2009. izgubio bitku s tumorom na mozgu. Tragedije nije pošteđena ni sledeća generacijas Kenedijevih, pa se tako jedno Robertovo dete predoziralo kokainom u 80-ima, dok je drugo stradalo u skijaškoj nesreći devedesetih, a sin bivšeg predsednika, Džon F. Kenedi Jr. stradao je 1999. zajedno sa suprugom i njenom sestrom, u avionskoj nesreći.

Najmračnija tajna Kenedijevih: Potresna priča o neželjenoj ćerki! (FOTO)

8. Porodica Onazis

Udovica ubijenog američkog predsednika Džona F. Kenedija, Džeki Kenedi, udala se 1968. godine za grčkog brodarskog tajkuna Aristotela Onazisa, i kako mnogi veruju, donela ovoj porodici prokletstvo Kenedijevih. U avionskoj nesreći, koje su bile kobne za mnoge Kenedijeve, poginuo je 1973. Aristotelov jedini sin Aleksandar. Njegovu smrt majka Atina Marija Livanos nije mogla da prežali, pa je sebi oduzela život godinu dana kasnije.

Zbog respiratornih problema 69-godišnji Aristotel umire 1975. godine, a njegova ćerka Kristina umire 1988. usled srčanog udara uzrokovanog depresijom. Porodično bogatstvo Onazisa, ali i bojazan od prokletstva ostalo je na jedinoj naslednici, Kristininoj ćerki Atini.

9. Porodica Rokefeler

Bogatstvo porodice Rokefeler počinje da se gomila 1870. kada je Džon D. Rokefeler osnovao naftnu kompaniju Standard Oil. Prva tragedija pogađa ih početkom 1951. godine, kada Vinifred Rokefeler Emeni oduzima svoj i život svoje dvoje dece. Loša sreća pratila je i Majkla Rokefelera na ekspedciji u Novoj Gvineji 1961. Prerana smrt sustigla ga je kada je krenuo da traži pomoć za prevrnuti brod na kojem je plovio s holandskim antropologom Reneom Vasingom. Telo mu nikad nije pronađeno, a nagađalo se da se utopio od iscrpljenosti, da ga je napao morski pas ili krokodil, ali i da su ga ubili i pojeli kanibali.

Majkl je bio peto dete Nelsona Rokefelera, bivšeg guvernera Njujorka čija je smrt 1979. godine takođe izazvala kontroverze. Iako se isprva govorilo da je umro od srčanog udara u svojoj kancelariji, kasnije je objavljeno da je tada 70-godišnjaka smrt sustigla u stanu, u kojemu je s njim bila i njegova 25-godišnja pomoćnica. Nelsonov stariji brat Džon Dejvison Rokfeler poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Njujorku, godinu dana ranije. Poslednji tragičan slučaj ove porodice dogodio se 2014. kada je pilotirajući avionom iznad Njujorka život izgubio lekar Ričard Rokefeler.

10. Porodica Ginis

Osnivaču pivske kompanije Arturu Ginisu od 21 deteta umrlo je njih 11, ali s obzirom da je vreme radnje 16. vek, s vrlo visokom stopom smrtnosti dece, prokletstvo Ginisovih spominje se tek od prošlog veka. Potomci su mu završavali kao alkoholičari i po mentalnim ustanovama, a sredinom 50-ih Lord Mojn je stradao od terorista. Godine 1966. Patrik Braun se vozio kroz crveno svetlo i poginuo usled udara u kombi. Dvanaest godina kasnije Henrijeta Ginis biva povređena u saobraćajnoj nesreći, u kojoj je poginula ljubav njenog života, nakon čega se i sama bacila s mosta.

foto: Profimedia

U sedamdesetima, Denis Ginis uhapšen je i optužen za pretnju vatrenim oružjem. Pušten je uz kauciju i ubrzo pronađen mrtav u svom domu. U saobraćajnoj nesreći Džon Ginis je izgubio jednog sina, dok je drugi povređen. Od osamdesetih do 2007. troje Ginisovih nesrećnih potomaka umrlo je od predoziranja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs