Privatno pismo

Drugo lice Džeki Kenedi: Pisma upućena njenom suprugu otkrivaju nepoznate detalje!

Jedan od najkomplikovanijih brakova u istoriji zasigurno su imali Džon i Džeki Kenedi, a tek sada, sa razmakom od nekoliko decenija, svetlo dana ugledala su ljubavna pisma koja je nekadašnja prva dama Amerike slala svom suprugu, američkom predsedniku. Upravo zahvaljujući tim pismima otkrili su se i neki detalji o njihovom braku

Ljubav i zavođenje
Autor:
Drugo lice Džeki Kenedi: Pisma upućena njenom suprugu otkrivaju nepoznate detalje!
Foto: Profimedia

Pismo, koje je napisano preko čak tri stranice, datira iz 1957. ili 1958. godine, u vreme kada je Džon F. Kenedi bio senator Masačusetsa, a ovih dana će se naći na aukciji kao deo privantih stvari omiljenog američkog predsednika.

"Ne mogu da pomognem sebi što ti, kada se razdvojimo, pišem tako "ukočena" pisma. Za razliku od tebe, ja nisam navikla na ovakvu komunikaciju", stoji na samom početku pisma Žakline Kenedi.

"Znam da svi govore da supružnici ne bi smeli nikada da se razdvajaju, ali ja mislim da je dobro kada odemo daleko jedno od drugoga, tada shvatimo toliko puno toga o našem odnosu. Mi smo toliko različiti. Razmišljala sam, svako putovanje, svaki put kada smo razdvojeni, ti mi pišeš "ne razmišljaj previše o našem odnosu"...i evo ga, sada ne razmišljam ni o čemu povezanim s tobom."

Neobičan trik Džeki Kenedi: Ovo je tajna njenog savršenog držanja i hoda! (FOTO)

foto: Profimedia

U nastavku pisma Džeki progovara i o nečemu, o čemu im je očigledno bilo lakše da prokomentarišu na papiru - da ni jedno od njih nisu mislili da će njihov brak biti takav.

"Ti si atipični suprug i taj jaz se povećava, u jednom ili drugom smislu, za svaku godinu koju smo u braku, stoga ne bi smeo da budeš iznenađen da imaš atipičnu suprugu. Svako bi bio usamljen u takvom braku. Ne mogu da ti napišem šta osećam prema tebi, ali pokazaću ti kada se ponovno vidimo. Mislim da to moraš da znaš..."

U pismu je gospođa Kenedi pisala i o njihovoj ćerki Kerolajn, rođenoj 1957. godine nakon niza neuspelih trudnoća. Iz aukcijske kuće RR uvereni su kako će kolekcionar koji zna pravu vrednost ovog pisma za isto izdvojiti i više od 20 hiljada dolara.

Sahranila četvoro dece, umrla u 104. godini: Životna priča Rouz Kenedi, žene koja je stajala iza uspeha petorice muškaraca! (FOTO)

foto: Profimedia

"Ovo pismo ima neverovatnu vrednost i lepotu budući da je ona zanimljivo pisala. Dobili smo jako puno njenih pisama, neka u kojima piše o predsedniku, neka o onom stravičnom ubistvu, ali nikada do sada nismo u rukama imali pismo koje je Džeki napisala za Džona", otkrili su iz aukcijske kuće i dodali:

"Ona u pismu priča o njihovom braku i odnosu, nije puko čavrljanje. To je ljubavno pismo. Ona ga je volela i to je jasno pokazala ovim pismom."

Dama iz senke: Žena kojoj je Džeki Kenedi dugovala sve! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs