Jedan detalj

Neobičan trik Džeki Kenedi: Ovo je tajna njenog savršenog držanja i hoda! (FOTO)

Nekadašnja asistentkinja Kati Mekeon otkrila je neobičan detalj iz garderobe svoje poslodavke

Moda
17:10h Autor:
Neobičan trik Džeki Kenedi: Ovo je tajna njenog savršenog držanja i hoda! (FOTO)
Foto: Profimedia

Džeki Kenedi Onazis je postala ikona stila i zahvaljujući svom uspravnom, gracioznom držanju, što joj je omogućilo i jahanje konja čime se bavila od detinjstva. No, pravilno držanje i damski hod Džeki je postizala i pomoću jednog trika s cipelama.

5 modnih pravila legendarne Džeki Kenedi: Njujorška dama koja je obožavala francusku modu! (FOTO)

foto: Profimedia

U svojim memoarima “Jackie’s Girl: My Life with the Kennedy Family” (Džekina devojka: Moj život sa porodicom Kenedi), nekadašnja asistentkinja Džeki Kenedi, Kati Mekeon otkrila je neobičan detalj iz garderobe svoje poslodavke.

Naime, kako je Džeki jedna noga bila kraća za nešto više od pola centimetra, jedna cipela na svakom paru obuće koji je prva dama posedovala, na peti je imala dodatak visine malo više od pola centimetra. Na taj način Džeki je kompenzovala razliku u dužini nogu pa je hodala pravilnije.

Izjednačavanje dužine nogu omogućilo joj je da se drži uspravno pa da zbog toga izgleda više i tanje, zbog čega joj je i odeća bolje stajala. Povrh svega, uspravno držanje odaje utisak samopouzdane osobe.

Autorka memoara otkrila je i šta je pomislila kada je videla Džekinu kolekciju obuće. "Nikad pre nisam videla tako očaravajuću kolekciju cipela. Čizme u londonskom stilu, cipele s visokom potpeticom u svakoj boji, besprekorne patike za jutarnje džogiranje"

Zanimljivo je i da je inspiraciju za ovaj stilski trik Džeki Kenedi najverovatnije dobila od svog supruga, Džona Kenedija koji je patio od velikih bolova u leđima. Posetio je doktrku Dženet Travel koja je otkrila da je Kenedijeva leva noga kraća od desne te je za svaku njegovu levu cipelu izradila dodatak za petu. Nakon toga, Džon Kenedi više nije imao tako jake bolove, a dr Travel je postala njegova lična doktorka.

Sahranila četvoro dece, umrla u 104. godini: Životna priča Rouz Kenedi, žene koja je stajala iza uspeha petorice muškaraca! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs