Jezive "slučajnosti"

Najukletiji predsednik: Koga god je dotakao, stigla ga je zla sudbina! (FOTO)

U domovini je toliko uvreženo mišljenje da Menem donosi lošu sreću da neki mediji ne žele ni da objave njegovo ime
Vip priča
13:22h Autor:
Najukletiji predsednik: Koga god je dotakao, stigla ga je zla sudbina! (FOTO)
Foto: Profimedia

Jedno ime i danas izaziva jezu među sujevernim Argentincima. Reč je o bivšem predsedniku Karlosu Menemu koji je čitavu deceniju vladao tom južnoameričkom državom. Kako prenosi portal Atlas Obscura, lokalne legende kažu da njega prati toliko loša sreća da ga krive čak i za kolaps argentinske ekonomije 2001. godine. A loša sreća počela je već 1989. godine.

Naime, nedugo nakon osvajanja predsedničkih izbora imenovao je dvojicu ministara koji su ubrzo umrli. Tek nekoliko dana nakon početka obavljanja dužnosti ministra ekonomije Migel Roig doživeo je infarkt tokom vožnje i poginuo u saobraćajnoj nesreći. Dva meseca kasnije, ministar zdravlja poginuo je u avionskoj nesreći. Iste te godine rukovao se s uspešnim vozačem trkačih brodova Danijelom Siolijem koji je kasnije doživeo tešku nesreću u kojoj je izgubio ruku.

Prokletstvo Kejtine haljine: Kreatorki donela nesreću i potpunu propast! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Iduće godine održavalo se svetsko fudbalsko prvenstvo u Italiji i Menem je posetio utakmicu u Milanu između Argentine i Kameruna. Pokušao je da se rukuje s golmanom Nerijem Pampidom, ali je uspeo samo da ga potapša po kolenu. Uskoro je golman povredio koleno i morao je da napusti utakmicu koju je na kraju Argentina i izgubila.

Budući da je bio veliki obožavalac sporta, često je odlazio na utakmice i donosio zlu sreću. Nakon susreta predsednika Menema s teniserkom Gabrijelom Sabatini, njena karijera je naglo počela da propada. Povezuju ga čak i sa smrtima slavnih osoba.

Ukleti klan Kenedijevih: Rabin prokleo svu decu da umru pre majke! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Naime, 1989. godine posetio je teško bolesnog plesača tanga Huga del Karila koji je iznenada umro nedugo nakon posete. Tek nekoliko godina kasnije se ista stvar dogodila i kompozitoru Astoru Pjacoli. Čak i sam Menem je jednom prilikom priznao da veruje da je uklet. U domovini je toliko uvreženo mišljenje da Menem donosi lošu sreću da neki mediji ne žele ni da objave njegovo ime.

Ukleti zamak Glamis: Sve misterije doma britanske kraljice Majke! (FOTO)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs