Stravične tragedije

Ukleti klan Kenedijevih: Rabin prokleo svu decu da umru pre majke! (FOTO)

Ovu porodicu prate i savremeni mitovi, od kojih je najpoznatiji ovaj: kada su Džozef i Rouz Kenedi uvredili uglednog rabina koji ih je prokleo. Kletva je glasila da sva deca umru pre majke Rouz, što se je i desilo
Vip priča
21:10h Autor:
Ukleti klan Kenedijevih: Rabin prokleo svu decu da umru pre majke! (FOTO)
Foto: Profimedia

Neki smrt Džona Kenedija vezuju za političke događaje i reforme koje je sprovodio, poznavaoci se slažu da je njegova smrt posledica tajnih veza sa američkom mafijom, treći tvrde da se radi o prokletstvu klana Kenedi.

Teorije o prokletstvu porodice Kenedi se vezuju za Džonovog oca Džozefa Kenedija, koji je dolaskom u SAD želeći da pobegne od bede, često bivao upetljan u sumnjive poslove. Ambicija Džozefa Kenedija i Džonove majke Rouz Ficdžerald bila je prejaka. Želeći da promene svoj život i budućnost svoje devetoro dece, Džozef je trgovao alkoholom u vreme američke prohibicije. Neki su mišljenja, da je upravo "prljavi novac" uzrok zle kobi u najpoznatijoj američkoj porodici Kenedi.

Poslednje reči 7 legendi pred smrt: Ovako su se oprostili od sveta! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ovu porodicu prate i savremeni mitovi, od kojih je najpoznatiji ovaj: kada su Džozef i Rouz Kenedi uvredili uglednog rabina koji ih je prokleo. Kletva je glasila da sva deca umru pre majke Rouz, što se je i desilo. Treća teorija koja ima neproverene i mistične temelje, zagovara prokletstvo i objašnjava preranu smrt Džona Kenedija. To je sličnost između njega i šesnaestog američkog predsednika Abrahama Linkolna. Neki tvrde da je Džon reinkarnirani predsednik Linkoln, koji je utelovljen u Kenediju došao da završi poslove započete u vreme svog mandata. Tome u korist svedoči čak 150 uočenih podudarnosti u biografijama i životnim okolnostima ova dva predsednika.

Tragedija Karoline od Hanovera: Tri puta na udaru prokletstva Grimaldija! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Neke od podudarnosti su sledeće: u snovima su videli svoju smrt i o tome govorili, obojica su drugorođena deca koja su dobili ime po dedi. Linkoln je imao sinove Roberta i Edvarda, a tako su se zvala Kenedijeva braća. Linkoln je izabran u Kongres 1846. godine, kandidovao se za potpredsednika 1856, predsednik postaje 1860. godine. Sto godina kasnije, istih godina Kenedi je bio izabran za obavljanje istih funkcija kao Linkoln. Kenedi je izabran u američki Kongres 1946, kandidovao se za potpredsednika 1956, a predsednik postaje 1960. godine. Obojica su imali četvoro dece, savetnika s imenom Vilijam Grejem i prijatelja lekara istog imena – Čarls Taft.

Sva deca Džozefa i Rouz Kenedi su imali burne i tragične živote. Džozef Kenedi junior, sin kojem je otac namenio političku karijeru umire za vreme II svetskog rata u avionskoj nesreći, ista sudbina zadesila je Ketlin Kenedi, jednu od ćerki Džozefa i Rouz. Tužnu sudbinu je doživela njihova starija ćerka, Rouzmeri Kenedi, koja je nakon bolesti i loše lekarske intervencije ostala mentalno retardirana. Živela je u privatnoj klinici za obolele gde je i umrla.

Kleli ga, drogirao se, varao ženu: Bahati život kralja rokenrola! (FOTO, VIDEO)

Senator Robert Kenedi, kojem se smešila lepa politička karijera čak i pobeda u predsedničkoj trci, kao i njegov stariji brat postaje žrtva atentata. Pet godina nakon atentata na 35-og američkog predsednika, popularni Robert bio je žrtva atentatora Sirhan Sirhana, zbog njegove politike prema Izraelu. Proklestvo klana Kenedi se prenosilo na njihovu decu, a kasnije i na unuke.

Kada je javnost mislila da je konačno došao kraj prokletstvu koje prati ovu porodicu, svetom je odjeknula vest o smrti Džona Kenedija mlađeg. U vreme atentata na svog oca predsednika Kenedija, imao je samo tri godine. Već tada je bio miljenik nacije. Svet su zatrpale fotografije dečaka koji se igra ispod radnog stola američkog predsednika. Popularno nazvan Džon-Džon, trogodišnji dečak raste daleko od očiju javnosti. Nakon odrastanja postaje stalna meta tabloidnih novinara i fotografa koji su pratili njegove korake i burnu vezu s tadašnjom devojkom, Karolin Beset. Zajedno sa suprugom i njenom sestrom umire u avionskoj nesreći vozeći se na venčanje jedne od pripadnica klana Kenedi. Loša porodična karma, prokletstvo ili rabinova kletva? Nakon svih tragedija u ovoj porodici, loši događaji ne zaobilaze Kenedijeve. Tragedije, samoubistva i smrti se nižu do danas.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Planetarni aspekti

Džon Ficdžerald Kenedi i planete koje su bile aktivne u vreme njegovog rođenja 29. maja 1917. godine, govore o čoveku koji je imao smisla za diplomatiju, umetnost i ljubav. Osma horoskopska kuća kojoj je ekvivalent znak smrtne Škorpije, obiluje planetama. Mars, Jupiter, Merkur, Sunce i Venera su smešteni u ovoj zlokobnoj kući. Negativni aspekt Jupitera, Merkura i Marsa sa nepredvidivim Uranom je pokazatelj iznenadne smrti koja je 22. novembra 1963. godine pogodila 35-og predsednika Sedinjenih Američkih Država. Saturn i Neptun u konjunkciji sa Zenitom (tačkom karijere) govore o opsesivnoj ambiciji koja sa sobom nosi teške poslovne prilike, uspone ali i drastične padove na hijerarhijskoj lestvici.

Blud i razvrat: Horoskop predvideo skandalozan život princeze Margarete! (FOTO)

Neptun, planeta tajni govori o protekcijama, tajnim vezama i nejasnoćama koje su obeležile njegov poslovni razvoj, kasnije i predsedničku funkciju. Mesec u Devici govori o radnom i pedantnom službeniku, koji prednost daje poslovnim zadacima, i porodičnom životu koji je morao da funkcioniše perfektno. Ovaj položaj govori o promenljivom zdravlju ili preteranoj brzi za telo i higijenu, niskom samopouzdanju i sklonosti ka sitničarenju.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Jaka energija i planetarni uticaji iz osme kuće svedoče o burnom seksualnom životu i sklonosti ka prevarama. Poznato je da je Džon Kenedi imao vanbračne veze, zanemarujući bračnu zajednicu sa Džeki Kenedi. Jedna od njegovih najburnijih vanbračnih afera je bila s filmskom zvezdom i modnom ikonom tog vremena Merilin Monro.

Brak sa Džeki Kenedi

Uspešan brak i kompaktibilnost nisu bili dovoljni da bračnu sreću naprave trajnom i postojanom. Njegovo Sunce i Mesec u negativnom aspektu su mu donosili niz problema u porodičnom životu. Blokade i frustracije zbog spomenutog aspekta, počeo je da oseća u ranom detinjstvu. Stvorene frustracije je preneo u bračni život. Uprkos spomenutoj činjenici, brak sklopljen između njega i Džeklin Li Buvije, zahvaljujući njenom angažmanu i volji, bio je uspešan. U ovom slučaju bi važila novija izreka: Iza svakog uspešnog i jakog muškarca, stoji uspešna žena.

Tragična životna priča Kijanu Rivsa: Nikada nije preboleo smrt ćerke i verenice

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Džeki Kenedi je bila dovoljno jaka, brižna i odgovorna. Upravo zbog svesnosti svoje uloge je dosledno ispunjavala njegova očekivanja o porodici koja besprekorno fukcioniše. Blizina njenog Jupitera s njegovim Suncem potkrepljivala je njegovu uspešnost i muški ego. Konjunkcije za ljubav zadužene Venere u znaku blizanaca, ukazuju na odlično razvijenu prijateljsku komponentu, osećajnu povezanost i uspešnu komunikaciju, koju su s lakoćom ostvarivali.

Prvi put iz ljubavi, drugi zbog para, treći zbog prijateljstva: Svi muškarci Džeki Kenedi!

Njen Mesec iz porodici naklonjenog Bika, smešten je u njegovoj kući braka i partnerstva. Upravo ona se puno prilagođavala i trudila da bračna zajednica bar prividno izgleda da je srećna. Njen Jupiter iz njegove osme kuće, govori da se trudila da ispunjava seksualne maštarije svog nezasitnog muža. Džeki je pristajala na sve, kako bi on bio srećan. Puno truda i zalaganja s njene strane je bilo uloženih u njegov posao i stvaranje porodične klime kakvu je on želeo. Ona je s puno snage ispunjavala njegove zahteve, ali i razvijala svoju jaku ličnost.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Zato u ovom braku ipak nije bila nejaka žrtva. Njen Mars je u konjunkciji s njegovim Mesecom. Njegovu prirodnu džangrizavost je znala da smiri s lakoćom. Da njegova prerana smrt od nje nije napravila udovicu, ovaj brak bi ona sigurno uspela da sačuva, bez obzira na česte preljube i prevare s njegove strane.

Kad je saznala za aferu: Šta je ljubomorna Džeki Kenedi rekla Merilin Monro?

Ljubavna afera s Merilin Monro

Povezanost popularne glumice Merilin Monro i američkog predsednika, po nekima je bila fatalna. Ona naime važi za jednu od njegovih najznačajnijih ljubavnica. Astrološki aspekti govore suprotno. Njihova veza je bila više prijateljska i zabavljačka. Njega je privukla njena nežnost, kao suprotnost ženinoj ozbiljnosti i predanosti porodičnim obavezama. Njen Jupiter i Mars u njegovoj petoj astrološkoj kući govore o dugoj ljubavnoj vezi, punoj preterivanja na svim područjima, seksualnoj privlačosti i burnim prekidima.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Merilin je unela mnogo razdora u njegov dom. Njen Mesec iz nepredvidive vodolije, poput električnog udara unosio je nemir i želju za individualnom ulogom u svom braku. Prečesto je bežao iz porodičnog okrilja upravo zbog nje. Njen Mars u ribama u njegovoj petoj kući (kuća ljubavnih veza i dece) svedoči čak o namernim i tajnim prekidima trudnoće, koji su sigurno zadesili naivnu glumicu. Maštala je o braku s njim, o zajedničkom životu i otvorenoj ljubavi, želje joj se nažalost nisu ispunile. Prečesto je bila zanemarivana i ograničavana, zbog čega je utehu tražila u opijatima ili alkoholu, na taj način bežeći od ljubavne nepravde i samoće.

Prljave tajne Merilin Monro: 12 činjenica koje niste znali o fatalnoj plavuši!

Tragedije porodice Kenedi

1944. smrt Džozefa Kenedija, najstarijeg sina

1948. Ketlin Kenedi umire u avionskoj nesreći

1956. Džeki Kenedi rodila mrtvorođenče

1963. smrt Patrika Kenedija

1963. atentat na predsednika Džona F. Kenedija

1968. atentat na senatora Roberta F. Kenedija

U vrtlogu ljubavi i rata: Dinastija Romanov, tragična sudbina ruskih princeza! (FOTO)

1969. Meri Džo Kopekni umire u nesreći koju je prouzrokovao senator Ted Kenedi

1984. Dejvid Kenedi, sin Roberta Kenedija umire od posledica konzumiranja droge

1997. Majkl Kenedi, drugi sin Roberta Kenedija poginuo u bizarnoj nesreći

1999. Džon F. Kenedi Džunior, sin predsednika Kenedija, i njegova žena Karolin Beset-Kenedi umiru u avionskoj nesreći

2005. Najstarija ćerka, Rouzmeri Kenedi, umire u mentalnoj bolnici

2009. Senator Ted Kenedi umre od posledica bolesti

2009. Kara Kenedi umire od srčanog udara

2012. Meri Kenedi pronađena obešena u porodičnoj kući

Poslednji sati života Robina Vilijamsa: Evo šta je dovelo do tragedije

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs