Bila je prava "kraljica srca"

Prvo i poslednje Dajanino leto kao slobodne žene: Novi detalji o neprežaljenoj princezi! (VIDEO)

Njen život, ali i smrt ne prestaju da intrigiraju javnost, pa je tako proteklih dana objavljen i novi dokumentarac čiji je autor britanski novinar Martin Bašir, koji je s princezom sad već davne 1996. godine vodio dugačak i intiman razgovor o njenom životu
Vip priča
21:02h Autor:
Prvo i poslednje Dajanino leto kao slobodne žene: Novi detalji o neprežaljenoj princezi! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Od smrti princeze Dajane, žene koju je ceo svet voleo, prošlo je gotovo 20 godina. Njen život, ali i smrt ne prestaju da intrigiraju javnost, pa je tako proteklih dana objavljen i novi dokumentarac čiji je autor britanski novinar Martin Bašir, koji je s princezom sad već davne 1996. godine vodio dugačak i intiman razgovor o njenom životu.

Film nazvan "Dajaninih poslednjih 100 dana" prikazuje njeno prvo i poslednje leto u svojstvu slobodne žene, ono nakon razvoda od princa Čarlsa i neposredno pre tragične pogibije u automobilskoj nesreći 31. avgusta 1997. godine.

U dokumentarcu je prikazana žena koja je pokušavala da pronađu svoj mir i sreću i da spoznaju u kom smeru će se njen dalji život kretati. I još jednom, televizija je pokušala da dočara ko je zapravo Dajana Spenser, princeza koju je ceo svet zvao Kraljicom srca.

ELLE donosi pet zanimljivih činjenica iz spomenutog dokumentarca.

1. Ljubav njenog života nije bio Dodi Al Fajed, nego pakistanski lekar Haznet Kan

Dajana je bila u ljubavnoj vezi s Haznetom Kanom, pakistanskim hirurgom koji je živeo i radio u Londonu. Njihova veza je bila turbulentna i često su je prekidali. Razlog tome nije bio nedostatak ljubavi koju su delili, nego njegovo nepoverenje u budućnost koja ih očekuje. Lekar kojeg je Dajana navodno prijateljima opisivala kao "ljubav svog života" bojao se kulturoloških razlika koje su imali, ali i velike medijske pažnje na koju nije bio spreman.

Dokumentarac otkriva da su u jednom trenutku Dajana i Haznet imali prilično glasnu i javnu svađu, i to u londonskom Hajd parku. Princeza mu je navodno postavila ultimatum – ili će svoju vezu javno obznaniti, ili je u potpunosti prekinuti. Fatalni lekar očigledno nije imao hrabrosti u meri u kojoj ju je imala lepa Dajana.

U kasnijoj policijskoj istrazi oko njene smrti, Kan je istražiteljima otkrio da je Dajana od njega prikrivala vezu s Dodijem. Poslednje noći njenog života, Kan ju je navodno uzastopno zvao, ali se ona nije javljala. Veruje da je promenila broj telefona i odlučila u potpunosti da prekine kontakt s njim.

Princeza Dajana napravila propust na svom venčanju: Ovo joj je donelo nesreću u braku! (VIDEO)

<\/div>

2. Zamalo da ne upozna Dodija Al Fajeda

Dajana je dugo "vagala" kako će i s kim provesti letovanje koje je nažalost bilo njeno poslednje. Dvoumila se između poziva koji joj je uputio Dodijev otac Muhamed Al Fajed, i onog koji joj je uputio Gulu Lalvani, 20 godina stariji biznismen s kojim je ranije izašla nekoliko puta. Lalvani je medijima rekao da je njihova veza bila ljubavne prirode, ali Dajanin prijatelj Roberto Devorik je to negirao i otkrio da je Dajana druženje s Lalvanijem koristila samo kako bi obnovila svoj odnos s pakistanskim lekarom Kanom.

Na kraju, prihvatila je Muhamedov poziv i na letovanje u Sen Trope povela i svoje sinove Vilijama i Harija. Tog leta je upoznala Dodija.

Zbog nervnog sloma završio kod psihijatra: Princ Hari prvi put o svojim mentalnim problemima!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3. Prezirala je medije, ali znala je da ih "okreće u svoju korist"

Dajana je bila strašno ljuta na svoje prijatelje i porodicu kada bi razgovarali s novinarima. Posebno ju je razbesneo intervju njene majke nakon razvoda od princa Čarlsa. Smatrala je da o svom životu može da priča samo ona, i konstantno se osećala proganjanom od strane medija. Ali, prema informacijama koje dokumentarac otkriva, Dajana je itekako znala da iskoristi medijsku moć, pa i u privatne svrhe.

Tako je, na primer, "igrala igrice" s Čarlsom. Nakon što su sve medijske naslovnice preplavile fotografije rođendanske zabave koju je pripremio za Kamilu, Dajana je uzvratila šetanjem po plaži u bikiniju, svesna da je snimaju paparaci, a namerno je dopustila i da snime poljubac koji su ona i Dodi razmenili na Sardiniji.

Mračna strana princa Čarlsa: Svet zgrožen novim podacima o njegovom životu! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

4. Dajana je imala težak odnos s majkom

U vreme kad je bila devojčica, njena mama, Frensis Šand-Kajd, ostavila je Dajaninog oca zbog drugog muškarca. Dajana je celog života smatrala da njena majka svoj pogrešni životni odabir želi da "ispravlja kroz Dajanu" i forsirala je njen brak s Čarlsom te ju uveravala da on mora da uspe. Nakon njihovog razvoda, protivila se novim Dajaninim vezama, pogotovo ako su u pitanju bili muškarci muslimanske veroispovesti, što je i stvaralo problem u odnosu s hirurgom Haznetom Kanom.

Princ Čarls ronio suze noć pre glamuroznog venčanja: Za sve je kriv jedan čovek! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

5. Njen osmeh na fotografiji plesa s Džonom Travoltom je lažan

Kultna fotografija na kojoj princeza Dajana pleše s holivudskim glumcem nastala je nametanjem Ronalda Regana i njegove prve dame Nensi. Dajana je na toj večeri želela da pleše s plesačem Mihailom Barišnjikovim, kojeg je smatrala herojem. Ali, kao i mnogo puta do tada, u njeno ime je odlučeno drugačije.

Slavni glumac o princezi Dajani: Te noći bio sam njen princ na belom konju! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs