Nepogrešive kombinacije

Tajna savršenog stila Džeki Kenedi: Zbog ovoga je najpoznatija prva dama bila i ostala modna ikona! (FOTO)

Elegantne suknje i kostimi s odgovarajućim šeširima i rukavicama izdanja su po kojima ćemo zauvek pamtiti ovu prvu damu

Moda
Autor:
Tajna savršenog stila Džeki Kenedi: Zbog ovoga je najpoznatija prva dama bila i ostala modna ikona! (FOTO)
Foto: Profimedia

Njene nepogrešive kombinacije koje je nosila za vreme predsedničkog mandata od 1961. do 1963. godine kopirale su i mnoge prve dame nakon nje, pa se svi još sećamo svetloplavog kostima u kombinaciji s elegantnim rukavicama koji je Melanija Tramp nosila na inauguraciji.

Kako se negovala Džeki Kenedi: 8 trikova neprevaziđene ikone stila! (FOTO)

foto: Profimedia

Elegantne suknje i kostimi s odgovarajućim šeširima i rukavicama izdanja su po kojima ćemo zauvek pamtiti ovu prvu damu, a njen zaštitni znak su bile velike sunčane naočare i šarene marame.

Stil neponovljive modne ikone nije nastao slučajno, a da su njene modne kombinacije pomno osmišljene do poslednjih detalja potvrđuju i rukom napisana uputstva koja je ostavljala svojoj pomoćnici Providenciji Pareds kojoj je ostavila detaljna uputstva za garderobu za put u Teksas gde je Kenedi ubijen 1963. godine.

Kako je objavio Njujork tajms, Džeki je napravila spisak odeće koji je uključivao i nakit i modne dodatke za svaku tačku tog puta koji je nažalost bio koban za njenog supruga.

Za početak putovanja 21. novembra, Džeki je nosila Šanel od glave do pete: beli komplet s crnim pojasom ukrašenim mašnom kombinovala je s 'mačkastim' štiklicama, crnim šeširom i belim rukavicama.

Svi muškarci Džeki Kenedi: Izgubila nevinost u liftu, srodnu dušu pronašla u starosti! (FOTO)

foto: Profimedia

Zanimljivo je kako se iz poruke za pomoćnicu vidi i kako je Džeki prvo odabrala potpuno drugi nakit koji je kasnije precrtala sa spiska.

Na glasu kao pedantna osoba, Džeki je, sudeći po svemu, bila itekako svesna moći suptilnih poruka koju je nosila njena odeća pa ne čudi da je i svoje modne kombinacije detaljno osmišljavala.

Vrednost ovih beleški procenjena je na 75 hiljada dolara i nalaze se u predsedničkoj knjižnici i muzeju 'Džon F. Kenedi' u Bostonu, a o autorskim pravima se brine Džekina ćerka Karolina Kenedi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs