novi detalji

SVE LJUBAVI DŽEKI KENEDI: Izgubila nevinost u liftu, srodnu dušu pronašla pod stare dane! (FOTO)

Iako su pri spomenu imena Žaklina Kenedi Onazis uvek vezivala dva uticajna i slavna muškarca: Njen prvi suprug Džon F. Kenedi te drugi, brodski magnat Aristotel Onazis, najnovija knjiga o životu obožavane prve dame Amerike otkriva da je u njenom životu bilo još muškaraca. Veza sa još dvojicom bila je toliko ozbiljna da je razmišljala o udaji, ali na kraju su, kao i obično, presudile neke druge stvari

Vip priča
Autor:
SVE LJUBAVI DŽEKI KENEDI: Izgubila nevinost u liftu, srodnu dušu pronašla pod stare dane! (FOTO)
Džeki Kenedi, Foto: Profimedia

Najnovija knjiga o životu Žakline Kenedi - "Jackie, Janet & Lee", autora J. Rendija Taraborelija - otkrila je javnosti do sada nepoznate detalje, posebno kada je reč o njenoj privatnosti.

Sestre Džeki i Li od malih su nogu odgajane tako da su novac i moć najvažnije stvari u životu, a to im je svakodnevno napominjala njihova majka Dženet Li, koja je iza sebe imala dva braka, jedan s pripadnikom visokog društva sklonog aferama, "Black Jackom" Buvijeom, kao i neopisivo bogatim Hjuom D. Aučinkols. Zato nije bilo druge nego da Džeki i Li krenu majčinim stopama.

Htela to Džeki Buvije ili ne, ipak je poslušala majku, a vaspitanje je uticalo i na njene mnogobrojne odluke u životu, posebno one koje su se ticale ljubavi.

Obe su volele moć, novac i uticajne muškarce: Novi detalji iz života Džeki Kenedi i njene mlađe sestre! (FOTO)

foto: Profimedia

Prvi muškarac s kojim su povezivali ime Žakline Buvije bio je sin francuskog pisca Džon P. Markand, kojeg je upoznala dok je studirala u Parizu. Upravo je s njim, otkrila je knjiga, Džeki izgubila nevinost i to u liftu zgrade. Budući da je njena sestra Li bila oduvek upućena u sve što se događa u njenom životu, Džeki joj se poverila i o tome, a Li je to odmah prijavila njihovoj majci. Kada je Dženet proverila kolika je zapravo "vrednost" njegove porodice, zabranila je Džeki da nastavi da se viđa sa njim.

Dok je pohađala fakultet Vasar, zaljubila se u posrednika u trgovini Džona Husteda Džuniora. Par je već odabrao i datum venčanja, koje je trebalo da se održi u junu 1952. godine, ali na zabavi povodom njihove veridbe Džeki je saznala neke finansijske detalje. Naravno, njena majka se raspitala i na kraju saznala da joj budući zet zarađuje tek 17 hiljada dolara godišnje, što bi danas bila vrednost od oko 160 hiljada dolara. Džeki je znala da od njihove budućnosti neće biti ništa, zato je, kada ga je odvezla na aerodrom, u džep njegove jakne ubacila verenički prsten. Tadašnji verenik kasnije je rekao kako je bila "hladna poput led" kada je to uradila.

Kako se negovala Džeki Kenedi: 8 trikova neprevaziđene ikone stila! (FOTO)

foto: Profimedia

U jesen 1953. Džeki se udala za zgodnog, ali i bogatog senatora države Masačusets, Džona Fitcdžeralda Kenedija. Njegova politička karijera bila je na početku i bio je odličan odabir za muža. Iako je bila svesna da joj nikada neće biti veran, Džeki je pristala na sve samo kako bi ga imala. U braku su dobili ćerku Karolinu i sina Džona Džuniora, ali njihova sreća naprasno je prekinuta 22. novembra 1963. godine, kada je tokom parade u Dalasu u atentatu ubijen 35. predsednik Sedinjenih Američkih Država, a Džeki je postala udovica.

Uglednog arhitekta Džeka Varnaka upoznala je još pre nego što je Džon F. Kenedi preminuo, ali bliski su postali tek kada ga je angažovala da projektuje večnu vatru u memorijalnom centru za pokojnog supruga. Kada su otputovali na romantični odmor na Havaje 1966. godine, Džeki je čak razmišljala o udaji za njega. Jednog dana ona i Varnek, imali su iskren razgovor o njegovoj finansijskoj situaciji.

Priča o venčanici Džeki Kenedi: Tajna koju 900 svatova nije moglo ni da nasluti! (FOTO)

foto: Profimedia

"Moram nešto da ti priznam", rekao joj je arhitekta i nastavio: "U dugovima sam oko 650 hiljada dolara." Kako piše u knjizi, Džeki mu je rekla da je sigurna da će on to "uspeti da reši". Nakon što joj je izjavio ljubav ona mu je rekla "zbogom". Uprkos raskidu, ostali su prijatelji, a Varnak je Džeki za svaki Dan zaljubljenih slao pisma i nastavio to da radi sve dok nije preminula. Čim je saznala da boluje od ne-Hodžkinovog limfoma, Varnak je ponovo bio uz nju. Kada ju je pitao kako se nosi sa dijagnozom, Džeki mu je rekla: "Plačem s vremena na vreme. Uglavnom pod tušem, gde me niko ne čuje. Tako je najbolje".

U godinama nakon suprugove prerane smrti ucveljena udovica Džeki Kenedi utehu je pronašla u zagrljaju jednog od najbližih Kenedijevih prijatelja, bivšem britanskom ambasadoru Dejvidu Ormsbiju Goreu, poznatijem kao lord Harleč. Nagađanja da između njih ima više od prijateljstva krenula su nakon zajedničkog putovanja u Kambodžu u snovembru 1967. godine, ali manje od godinu dana kasnije bivša prva dama udala se za 23 godine starijeg Grka Aristotela Onazisa, a taj je potez mnoge iznenadio.

Godine 2017. na jednoj od aukcija pojavilo se ljubavno pismo koje je Džeki svojevremeno poslala lordu Harleču, u kojem je otkrila zašto je odbila njegovu prosidbu i odabrala Onazisa umesto njega.

Šta je Džeki Kenedi uradila rođenoj sestri: Žena kojoj je bogatstvo donelo nesreću (FOTO)

foto: Profimedia

"Ako ikada pronađem utehu i prebolim sve ovo, to mora da bude uz nekoga ko nikada nije bio deo mog života, moje prošlosti i bola."

Iako je u vezi s brodskim tajkunom bila njena sestra Li Radzivil, na kraju je u braku sa Aristotelom Onazisom ipak završila Džeki. Bez sestrinog znanja Džeki je prihvatila Onazisov poziv i pridružila mu se na ostrvu Skorpiosu 1967. godine. Oduševio je na prvu i ubrzo je za njim izgubila glavu. Li je bila besna, ali je ipak odlučila da se sretne sa bivšim partnerom i sestrom u Grčkoj u oktobru 1968. godine.

Kada je ugledala svoju sestru, prvi put nakon dugo vremena, i videla je kako se napokon smeje, Li je bila svesna da će se zbog njene sreće povući i prepustiti joj voljenog muškarca.

Zapanjujuća snaga Džeki Kenedi: Ne bi svaka žena mogla sve ovo da preživi! (FOTO)

Nakon Onazisove smrti još uvek zvanično udata Džeki pronašla je i poslednjeg muškarca sa kojim se njeno ime povezuje - Maurisija Tempelsmana. Mnogi su rekli kako su njih dvoje bili srodne duše i suđeni jedno drugom da provedu poslednje godine života zajedno. Sa njim je, napokon, pronašla i sreću.

Par se upoznao još 50-ih godina, kada je Tempelsman dogovorio sastanak Kenedija i vodećih ljudi u biznisu dijamantima iz Afrike. Emocionalno ispražnjena nakon smrti drugog supruga Aristotela Onazisa 1975., Džeki je odlučila da nastavi život u Njujorku. Upravo je Mauris bio prvi koji joj je ponudio pomoć, ali i prihvatio njenu decu i unuke. Zajedno su proveli 12 srećnih godina, sve do njene smrti 1994. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs