najlepša ljubavna priča

ZA JAVNOST MERI POPINS JE ŽIVELA BAJKU, ALI STVARNOST JE BILA DRUGAČIJA: Uletela u ludu aferu i sve je postalo NESTVARNO

Glumica koja je toliko dece usrećila igrajući u kultnom ostvarenju Meri Popins, je u isto vreme protagonista u ljubavnoj priči koja je obeležila njen život.

Ljubav
12:54h Autor:
ZA JAVNOST MERI POPINS JE ŽIVELA BAJKU, ALI STVARNOST JE BILA DRUGAČIJA: Uletela u ludu aferu i sve je postalo NESTVARNO
Džuli Endrus i Blejk Lajvli, Foto: Profimedia

Zajedno sa svojim suprugom, filmski rediteljem Blejkom Edvardsom, imala je romansu sličnu onoj napisanu za neku romantičnu komediju - od početka do kraja. Ali ovo je bilo stvarno, i to je bila najbolja "produkcija" u kojoj su oboje ikada radili.

Ona je bila talentovana engleskinja

Džuli Endrus je rođena u Engleskoj i kao devojčica je počela da očarava svojim glasom. Njena majka i očuh otkrili su talenat svoje ćerke i ohrabrivali je da započne karijeru u umetnosti.

Endrus je počela da nastupa još kao devojčica, da bi sa 20. godina doživela prvi profesionalni debi u mjuziklu u Londoskom Paladijumu.

Posle uspeha u svetu Brodveja, njen filmski proboj desio se 1964. godine, kada je dobila priliku da zaigra u filmi - Meri Popins.

Tada je svet zapamtio ime - DŽULI ENDRUS.

On je otkrio svoju strast kroz glumu

Blejk Edvards, s druge strane, rođen je u Americi gde je započeo svoju karijeru u filmskoj industriji kao glumac. Radeći u studiju, shvatio je da je njegova strast - režija.

Počeo je da piše scenarije i da režira televizijski program, da bi kasnije dobio priliku i da se oproba u režiji za film. Njegov prvenac koji ga je proslavio je bio film "Operation petticoat."

Njih je spojila sudbina na najčudniji mogući način

Njihov prvi susret je bio čista slučajnost, koji je mogao da prođe nezapaženo, da Kjupid nije imao nešto drugo na umu.

- Upoznali smo se kao brodovi koji prolaze jedan pored drugog u noći, ali u stvarnosti, bili smo kolima. Ja sam išla na jednu stranu, a on na drugu. A onda je jednom, spustio prozor i sa osmehom rekao. "Da li ti ideš tamo gde sam ja sada bio?" Išla sam terapeutu od kojeg je on odlazio - ispričala je jednom Džuli u intervjuu.

Ona je bila udata za svoju ljubav iz detinjstva, producenta Tonija Valtona, sa kojim je dobila ćerku Emu. On je takođe imao porodicu, ženu i dvoje dece, ali oba braka su se ubrzo raspala.

- Osećala sam se kao veliki gubitnik i krivila sam sebe zbog svega.

Blejk Edvards je takođe propatio što je okončao brak i time unesrećio svoju porodicu, a posebno petogodišnju ćerku koja je tada imala samo pet godina.

Od zabranjene ljubavi do srećne porodice

Ali ljubav je ponovo pokucala na njihova vrata kada je Blejk pitao Džuli da se uda za njega. "To je bilo neviđeno iznenađenje." Bili smo zajedno tek malo više od godinu dana, i nijedno od nas još uvek nije bilo zvanično razvedeno od prethodnih partnera. Dve godine nakon, par se napokon venčao, i tako započeo priču koja je trajala 41. godinu.

Svoje dve porodice su uspešno sjedinili. Iako su želeli da imaju i zajedničku decu, to im se nije ostvarilo. Ali život im je ponovo podelio srećne karte: bili su presrećni što su uspeli da usvoje dve devojčice iz Vijetnama.

- Ejmi je došla u naš život i to je bilo prelepo. Nešto kansije i Sajgon.

Par je imao i tu sreću da su radili zajedno i to sedam puta. Mjuzikl Viktor Viktorija je samo jedan od njih.

- Rad sa njim je prelep, ali sve ima svoje dobre i loše strane, naravno. Znala sam da uvek mogu sa njim da pričam o ulozi, o svemu. I znala sam da ako on snima, da će sve biti u najboljim rukama. Mnogo smo voleli da radimo zajedno.

Uprkos mnogim srećnim momentima, kako u poslu, kako u porodici, kao i kod svake ljubavne priče - nije sve uvek bilo idealno. Edvard je patio od depresije.

- Blejk je jedan od najharizmatičnijih i najinteresantnijih muškaraca koje sam upoznala. Bio je neverovatno duhovit, njegov crni humor sam obožavala. Ali bio je, ponekad, veoma depresivan, a to je jako teško. Poznavala sam ga jako dobro - bili smo u braku 41. godinu pre nego što je umro. Imao je užasne periode kada je bio depresivan.

Nakon kompikacije usled upale pluća, Edvards je preminuo 12. decembra 2010. godine.

- Bili smo u braku 41. godinu, i da, to je bila prava ljubavna priča. Uspeh našeg braka je to što smo živeli dan po dan i pre nego što smo se okrenuli, proveli smo tolike godine zajedno, ispričala je Džuli u jednom intervjuu 2015. godine.

Uprkos njegovom odlasku, ona je priznala da ljubav sa njim nije gotova.

- Postoje dani kada je sve super i osećam se odlično, i onda odjednom nešto me pogodi u stomak i kažem."Bože, kako bih volela da je ovde!"

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs