LJUBAV JAČA OD SVEGA

VEZA UNE I ČARLIJA ČAPLINA IZAZVALA JE SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA: Kad su se upoznali njoj je bilo 18, a njemu 53 godine!

Susret s njom je opisao kao "najsrećniji događaj u životu"

Ljubav
18:49h Autor:
Foto: Profimedia

Una O'Nil trebalo je, verovali su svi koji su je poznavali, da uradi velike stvari u životu. Bila je lepa, obrazovana, iz ugledne porodice. Očekivalo se da će ćerka uglednog književnika, nobelovca Judžina O'Nila i spisateljice Agnes Bolton postati važna i slavna kao i njeni roditelji. Išla je unajbolje škole, družila se sa tadašnjom njujorškom elitom. Kao tinejdžerku i pripadnicu otmenog društva, elitni Stork Club proglasio ju je "debitantkinjom br. 1".

Bila je zgodna, šarmantna, privlačna i svi su je želeli. Izlazila je s Orsonom Wellsom i bila je u vezi sa šest godina starijim slavnim književnikom J. D. Selindžerom, piscem "Lovca u žitu".

"Bila je tiha i predivna, do te mere da s nje nisi mogao da skineš pogled", opisivali su njeni prijatelji Unu u koju se tada 22- godišnji Selindžer strašno zaljubio.

Ali onda je Una odlučila da ode u Holivud i postane glumica. A tamo je upoznala 53-godišnjeg Čarlija Čaplina, poznatog ljubitelja mladih devojaka, koji ju je odlučio da angažuje za svoj novi film. Čaplin je zapisao da je odmah pri upoznavanju bio pokošen njenom lepotom i šarmom. Susret s njom je opisao kao "najsrećniji događaj u životu".

ŠTA SE DEŠAVA SA NAJMLAĐIM SINOM MAJKLA DŽEKSONA:Evo zašto ga nema čitavu deceniju u javnosti i ČIME SE SADA BAVI!(FOTO)

Una O'Nil, Čarli Čaplin
foto: Profimedia

Uskoro je mlada lepotica započela vezu sa Čaplinom na zgražavanje cele filmske industrije i američke javnosti. Venčali su se čim je ona napunila 18 godina. Čaplinu je to bio četvrti brak.Prva tri trajala su po samo nekoliko godina svaki, svoje dve žene oženio je kad im je bilo 16 godina, a treću kad joj je bilo 19 godina.

Nekoliko meseci pre njihovog susreta, Čaplin je proživljavao mučan sudski proces u kojem ga je starleta Džoan Beri, koja je navodno patila od ozbiljnog mentalnog poremećaja, tužila da jeotac njenog deteta. Iako je bio oslobođen optužbe, brak Une i Čaplina razljutio je njenog oca, koji je bio Čaplinov vršnjak.

Brak nije odobrio, prekinuo sve kontakte sa odbeglom ćerkom i razbaštinio je. Iako je prelepa crnokosa devojka bila očeva miljenica, mislila je da će se voljeni otac predomisliti, ali on joj nikad nije oprostio udaju za Čaplina. Nikad više s njom nije ni reč progovorio. Ona mu je ipak pisala svake nedelje jedno pismo ne znajući da on nikada ni jedno nije otvorio.

Uredno ih je čuvao na noćnom ormariću kraj kreveta u kojem je i umro, držeći pisma pokraj sebe.

DOK ONI PLIVAJU U MILIONIMA, ON ŽIVI U SIROMAŠTVU: Zašto su BEKAMOVI zaboravili na ovog člana svoje porodice?! (FOTO)

Una O'Nil, Čarli Čaplin
foto: Profimedia

Ali vreme je pokazalo da Una nije pogrešila. Nije napravila nikakve velike i važne stvari kao njeni roditelji, ali je sa svojim suprugom imala skladan i lep brak koji je trajao 34 godine i u kojem su dobili osmoro dece, pet ćerki i tri sina. Većinu života proveli su u Švajcarskoj gde su i odgojili svoju decu.

"On je od mene napravio zrelu ženu, a ja sam ga održavala mladim", rekla je Una o svom suprugu.

Njihov sin Judžin jedno prilikom je ispričao da su njegovi roditelji bili strašno privrženi jedno drugome i da su se uvek kad god bi bili zajedno držali za ruke.

Una je nadživela Čaplina za 14 godina, ali su joj poslednje godine bile nesrećne. Tuga zbog njegove smrti odvela ju je u alkoholizam. Umrla je od raka pankreasa 1991. godine.

DA LI MU JE OKRENULA LEĐA? Ćerka Džonija Depa na udaru kritika! Glumac otkrio kakvu je vezu imala sa maćehom Amber!

Čarli Čaplin
foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...