STRAŠNA SUDBINA

SVE STRAHOTE OVOG SVETA DESILE SU SE NJOJ:Bila je žrtva silovanja,izgubila dete,jezivu targediju pukom srećom preživela!

Život joj je zadavao teške udarce

Vip priča
Autor:
SVE STRAHOTE OVOG SVETA DESILE SU SE NJOJ:Bila je žrtva silovanja,izgubila dete,jezivu targediju pukom srećom preživela!
Foto: Profimedia

Američka glumica, koja se proslavila holivudskim hitovima "Kolekcionar" i "Dvostruka opasnost" iza lepog lica, uspešne karijere i političkog angažmana krije jezivu životnu priču. Iza maske savršenog života krije se jedna sasvim druga osoba koja je u životu prošla pravi pakao.

Ešli Džad (53) je 2011. godine objavila knjigu o svom životu naziva "All That Is Bitter and Sweet", a u njoj je otkrila kako je više puta bila žrtva seksualnog nasilja. Zlostavljao ju je stariji čovek dok je bila dete, silovana je kao tinejdžerka, a bila je i žrtva seksualnog nasilja od strane rođaka čijeg se imena prisetila tek nakon psihoterapije.

Glumičini roditelji razveli su se kada je imala samo četiri godine, a već u dobi od sedam postala je depresivna. Ubrzo je po prvi put postala žrtva zlostavljanja, a kada je za isto ispričala svojim bližnjima, niko joj nije verovao.

Od malena je bila izložena seksualnim eskapadama svoje majke Naomi, kao i njenim fizičkim obračunima s brojnim partnerima. Naomi je imala i pištolj pa se Ešli s oružjem igrala od malih nogu, a čak se i oprobala u ruskom ruletu. Do svoje osamnaeste godine promenila je čak trinaest škola pa se osećala nepoželjno i nevoljeno.

MUŠKARCI JE MALTRETIRALI, ŽIVELA NA ULICI, POKUŠALA DA SE UBIJE: Životna priča Hale Beri! (FOTO)

U srednjoj školi pobedila je na manekenskom takmičenju gde je osvojila dvomesečni ugovor za rad u Japanu. Ponadala se da će je ta prilika izvući iz bede i omogućiti novi početak. Međutim, za vreme putovanja bila je izložena nemoralnim ponudama menadžera zaduženog za organizaciju, a jedan maneken je pokušao da je prisili na oralni seks.

Ešli je uprkos svim poteškoćama odlučila da krene dalje, a jedan od njenih prioriteta bilo je obrazovanje. Diplomirala je na Univerzitetu u Kentakiju, pa se preselila u Holivud gde je ostvarila zavidnu karijeru.

Ožiljke je godinama skrivala od javnosti, a tek je na nagovor tadašnjeg supruga Darija Frančitija odlučila je da razotkrije svoju strašnu prošlost i na taj način se reši bola koji ju je izjedao od ranog detinjstva.

U knjizi je napisala i kako ju je sestra Vinona motivisala da se prijavi na rehabilitaciju zbog prejedanja. Tamo se suočila sa svim bolnim sećanjima iz života.

ĆERKA JOJ SE BRUTALNO OSVETILA ZA NESREĆNO DETINJSTVO: Bizarni detalji iz života najveće grešnice Holivuda! (FOTO)

"Preživela sam seksualno zlostavljanje, silovanje i incest. Blagoslovljena sam jer su mi 2006. osoba koje su proživele isto pomogle u oporavku… Leto 1984. je bilo bolno. Jedna me odrasla osoba dva puta silovala, dok me druga odrasla osoba neprestano zlostavljala, a jedan je muškarac pritom sve posmatrao (sada znam da je to bilo zato jer mu je bio potreban svedok, neko ko će potkopati moju izjavu u slučaju da odlučim sve prijaviti)…", napisala je svojevremeno na društvenim mrežama.

Ešli tvrdi da i dalje pati od depresije i objašnjava da je odlučila da potraži pomoć u rehabilitacijskom centru u Teksasu. Terapije su joj pomogle da dođe do potisnutih sećanja na incest u detinjstvu, iako nije napisala koji ju je član porodice zlostavljao.

A onda se desio momenat koji joj je zauvek obeležio život

Na konferenciji "Women in the World" progovori o vrlo ličnoj i bolnoj temi, o događaju koji joj je zauvek obeležio život.

Naime, glumica je bila jedna od govornika na panelu o trenutnom stanju feminizma u svetu, na kojem je odlučila otvoreno da prepriča svoje iskustvo u vezi abortusa.

Ešli je publici u dvorani otkrila kako je donela odluku o prekidu trudnoće jer je bila silovana od strane oca deteta. Ona je dodala kako bi, u slučaju da je donela odluku da zadržii dete, otac dobio pravo na starateljstvo od strane države.

"Razlog zašto sam htela da ispričam svoje iskustvo ovde jeste to što sam vrlo otvorena i kao što svi znaju, silovanje sam preživela tri puta. Nakon jednog od njih ostala sam trudna i vrlo sam zahvalna što sam imala siguran i legalan abortus. Silovatelj, koji je iz Kentakija, imao bi očinska prava i u Tenesiju, odakle sam ja. Morala bih da budem roditelj zajedno sa čovekom koji me je silovao. Nije mi bilo lako da donesem ovu odluku, za mene je to bilo kao da gubim dete, ali ne bih mogla da živim mirno da sam morala da delim starateljstvo sa osobom koja mi je nanela zlo", izjavila je Ešli.

BILA JE SA KRALJEM GODINAMA U TAJNOJ VEZI, UBIO JE ROĐENI SIN: Tragičan život slavne glumice! (FOTO)

Jeziva nesreća

Ešli je pre nekoliko meseci slomila nogu na četiri mesta i pretrpela oštećenje živaca u incidentu u Demokratskoj Republici Kongo. Kako je sama rekla pet sati je provela "u iskonskom bolu" na tlu prašume pre nego što su joj kosti vraćene nazad u položaj kako bi mogla da se pomeri. Potom su je nosili tri sata na zemljani put pre nego što su je šest sati prevozili motorom. Glumica je otputovala u Kongo kako bi učestvovala u istraživačkom kampu koji se bavio majmunima vrste bonobo.

"Prijatelji. Da nije bilo braće i sestara iz Konga, unutrašnje krvarenje bi me verovatno ubilo i izgubila bih nogu. Budim se plačući u znak zahvalnosti, duboko dirnuta svakom osobom koja je doprinela nečemu što je dalo život i spaslo duh tokom moje iscrpljujuće 55-satne odiseje", rekla je u svojoj objavi na Instagramu.

Oni koji su joj pomagali, heroji su, a pohvalila je pomagače po imenu Dieumerci i Papa Žan, koji su je tešili i lečili. Dvojica muškaraca, Didije i Maradona, takođe su pomogli da se spase, rekla je.

"Didije je vozio motor", napisala je. "Sedela sam okrenuta unazad, a njegova leđa bila su moj naslon. Kad bih počela da padam u nesvest, pozvao bi me da se pridignem kako bih se naslonila na njega." "Maradona se vozio na zadnjem delu motora. Držao mi je slomljenu nogu ispod pete, a ja sam s dve ruke držala slomljeni gornji deo. Zajedno smo to radili šest sati na nepravilnom, neravnom i ispucalom zemljanom putu", kazala je i zahvalila i ženama koje su joj pomogle: "Žene! Moje sestre koje su me držale. Blagoslovile su me."

SVE LJUBAVI DŽEKI KENEDI: Izgubila nevinost u liftu, srodnu dušu pronašla pod stare dane! (FOTO)

Ešli je ponovo počela da hoda, pet meseci nakon što je zamalo izgubila nogu u nesreći. Glumica je podelila vest o svom oporavku na Instagramu, gde je u podužoj objavi objasnila kako opet može da hoda. Pokazala je nekoliko video-snimaka u kojima se vidi kako pomera stopalo, koje je slomila na četiri mesta te čak povredila i neke živce.

Dodala je i da joj noga nikada neće biti ista, ali da je presrećna zbog svog napretka jer je pre samo nekoliko meseci plakala dok je pokušavala da pomeri povređeno stopalo. Pokazala je i uporedne video-snimke u kojima se vidi koliko je napredovala za samo dva meseca te naglasila da uvek pokušava sve da radi u prirodi.

DIVLJE DETE KRALJEVSKE PORODICE: Neverovatan život najozloglašenije princeze - STEFANI OD MONAKA! (FOTO)

Preterala sa plastičnim operacijama

Ono o čemu se u poslenje vreme često govori je njen izgled. Mnogi tvrde da je glumica preterala sa plastičnim operacijama, a ako pogledate fotografije biće vam jasno da Ešli ne liči na sebe. Njeno lice je podbulo i previše zategnuto, opšti je utisak njenih fanova.

Iako je mnogi kritikuju, ona ne mari za to.

OTAC MU BIO PLAĆENI UBICA, ODRASTAO U SIROMAŠTVU, DANAS NE ZNA ŠTA ĆE SA PARAMA: Neverovatan život slavnog glumca!(FOTO)

Ešli Džad
foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs