Biografija

Udavala se i razvodila, plesala u klubovima, uspela u Holivudu, našla srodnu dušu: Životna priča Goldi Hon! (FOTO)

Američka glumica, kojoj je za status seks simbola nedostajalo samo bujnije poprsje, nakon 15 godina pauze se vratila i snimila jedan film, ali i dalje ignoriše holivudske zabave i estetske operacije jer su joj za sreću dovoljna deca i partner Kurt Rasel.

Vip priča
Autor:
Udavala se i razvodila, plesala u klubovima, uspela u Holivudu, našla srodnu dušu: Životna priča Goldi Hon! (FOTO)
Goldi Hon, Foto: Profimedia

Nakon punih petnaest godina Goldi Hon (74) vratila se pre neku godinu na veliko platno ulogom u komediji “Plavuše u džungli”. Poslednji film pre ovog, “Divlje sestre”, Goldi Hon je snimila 2002. godine, nakon čega se očitgledno zasitila glume. Nove uloge nije prihvatala nego se posvetila porodici, ali lenčarenje joj je očigledno dosadilo pa je sve češće razmišljala o tome da se vrati pred kamere i samo je čekala ponudu koja će je zaintrigirati. Dočekala ju je pre 4 godine kad ju je nazvala Ejmi Šumer, trenutno jedna od najpoznatijih komičarki na svetu, i predložila joj da glumi s njom u filmu za koji je sama napisala scenario. Goldi ga je pročitala, oduševila se - i prihvatila ulogu. Dve glumice na setu su se brzo sprijateljile, a nedavno su zajedno nastupile kao komičarke u Las Vegasu.

Zavela dečaka, rasturila porodicu, postala prva dama: Novi detalji iz života Brižit Makron! (FOTO)

foto: Profimedia

Iako je snimila samo trideset filmova, Goldi Hon decenijama je bila jedna od najtraženijih holivudskih zvezda. Na početku karijere producenti su bili uvereni da će dugonoga krhka plavuša lepih očiju postati nova Merilin Monro, a iako se to nije dogodilo, od 1969., kada se proslavila ulogom u filmu “Kaktusov cvet”, za koji je nagrađena Oskarom za sporednu ulogu, snimala je film za filmom. Nije bila samo sjajna glumica, nego je i odlično plesala i pevala - sedamdesetih je snimila kantri album - ali joj je za status seks-simbola nedostajala jedna sitnica: bujno poprsje.

Životna priča najlepše žene 70-tih: Odrastala kao princeza, zavodila najveće bogataše, izgubila sestru 11. septembra! (FOTO)

foto: Profimedia

Ali, nije joj padalo na pamet da poveća grudi. Na početku karijere je, osim toga, imala i drugih problema - holivudska slava zatekla ju je nespremnom, zbog čega je postala anksiozna i nesigurna u sebe sve dok se uz pomoć psihoterapije i meditacije nije naučila da se nosi s velikom popularnošću. Otkako zna za sebeGoldi Hon je, kaže, sanjala jedino o skladnom porodičnom životu u kući s belom ogradom, a to je i dočekala u vezi sa šest godina mlađim glumcem Kurtom Raselom s kojim je, nakon dva propala braka, počela da se zabavlja na setu filma “Swing Shift” 1983. A nakon 37 godine veze mogu da se pohvale da su najdugovečniji nevenčani holivudski par.

Živela kao nomad, ugledala se na samohranu majku: Životna priča jedne od najvećih glumica današnjice -Ejmi Adams (FOTO)

foto: Profimedia

Hon i Rasel, doduše, ne poseduju samo jednu kuću s belom ogradom, nego se mogu po pohvaliti impresivnim luksuznim nekretninama: osim imanja u Palm Desertu s privatnim igralištem za golf imaju i ranč u Koloradu, vinograd u Santa Barbari, penthaus na Menhetnu kao i veliku kuću u Malibuu, s pet spavaćih soba, bazenom, saunom, dvoranom za fitnes i paviljonom za meditaciju - koju sada prodaju za 6,9 miliona dolara.

Od ružnog pačeta do seks simbola: Životna priča Dastina Hofmana! (FOTO)

foto: Profimedia

Ali mnogo više od svih profesionalnih uspeha i stečenog imetka glumici znače sreća i mir u privatnom životu, a najponosnija je što je svo četvoro dece koje je odgajala s Kurtom Raselom - ona iz drugog braka ima sina i ćerku, on iz svog prvog braka sina, a i zajedno su dobili sina - ostalo normalno uprkos tome što su odrastali u nenormalnim holivudskim uslovima.

Veliki zavodnik preke naravi: Životna priča Aleka Boldvina! (FOTO)

foto: Profimedia

- Holivud je zapravo sajam taštine, jedno od najokrutnijih mesta na svetu, u kojem se ne cene nikakve ljudske vrednosti. Svaki socijalni kontakt, pa i odlazak u krevet s nekim, podređen je ličnom interesu i profitu pa se ni u koga ne možete pouzdati: osoba koja vam se smeška zabiće vam nož u leđa čim se okrenete. Zbog toga Kurta i mene nikad nećete videti na holivudskim zabavama - kaže glumica koja se za razliku od svojih koleginica, opterećenih idealom večne mladosti, ne trudi da sakrije znakove starenja. Čak šta više, uverena je kako je svaka takva borba unapred osuđena na propast i frustraciju, dok je sreća moguća jedino uz prihvatanje svih promena koje život sa sobom nosi.

Životna priča najveće španske zavodnice: Ona je bila razlog raspada njegovog braka! (FOTO)

foto: Profimedia

- Starost je jedna od mnogih faza s kojom se u životu moramo suočiti - ako smo imali sreću dočekati je. Umesto da budemo srećni što smo još na našoj predivnoj planeti i posvetimo se sebi, prijateljima i unucima, trošimo snagu, novac i vreme na besmislenu borbu s vetrenjačama - govori.

On je faca na filmu i van njega: Životna priča najpopularnijeg akcionog junaka - Džejsona Stejtema! (FOTO)

foto: Profimedia

Gold Džin Hon rođena je 21. novembra 1945. u Vašingtonu kao drugo dete muzičara Edvarda Hona i instruktorke plesa i vlasnice plesne škole Lore Hon. Njen otac bio je violinista, klarinetista i saksofonista, a vodio je i svoj orkestar. Iako je tvrdio da je potomak najmlađeg potpisnika američke Deklaracije o nezavisnosti iz 1776., to se naknadnim proverama pokazalo netačnim, ali mu je 50-ih donelo ugled u Beloj kući pa je svirao na inauguracijama nekolicine američkih predsednika.

Spavao je sa 2.000 žena, jedna mu je došla glave: Neverovatna životna priča Džeka Nikolsona! (FOTO)

foto: Profimedia

Roditelji su mlađoj ćerki dali ime po pokojnoj Laurinoj teti koja joj se, dok je bila u visokoj trudnoći, u snu prikazala kao detetov anđeo čuvar. Još kao trogodišnjakinju majka ju je počela podučavati baletu i stepu, a prvu baletsku ulogu u “Krcku Oraščiću” otplesala je kao 10-godišnjakinja. Ples ju je zanimao mnogo više od škole jer se zbog svoje živahnosti, problema s disleksijom i nemogućnosti koncentracije mučila s gradivom. U glumu se zaljubila kao gimnazijalka, kad je sa svojom dramskom grupom izvela Šekspirovu ljubavnu dramu “Romeo i Julija”, u kojoj je odigrala glavnu ulogu. Ipak, nije dugo izdržala ni na studijama glume i dramske umetnosti u Vašingtonu, nego se preselila u Njujork gde je zarađivala danju držeći časove plesa, a noću plešući u klubovima.

Otimačica tuđih muškaraca, žene je ne podnose: Životna priča kriminalno seksepilne Skarlet Johanson! (FOTO)

foto: Profimedia

Pre odlaska u Njujork otac mi je dao dva saveta: oslonjen na stari kadilak pred našom kućom rekao mi je da budem oprezna i ne verujem nikome jer je svet šou biznisa pun laži, i da ne dižem glavu kako bih gledala nebodere dok hodam po gradu jer će svi na prvi pogled znati da sam došljak. I na kraju je dodao kako su mi vrata porodične kuće uvek otvorena ako poželim da se vratim - opisala je svoj odlazak u autobiografiji “Lotusov cvet raste iz blata” iz 2005.

Njen zaštitni znak je svileni kombinezon i cigareta u uglu usana: Životna priča najseksepilnije glumice u Holivudu! (FOTO)

foto: Profimedia

Tri godine trebale su joj da se iseli iz malih podstanarskih stanova punih buba švaba u opasnim četvrtima, kakve je jedino mogla da priušti, sve dok nije dobila prve bolje plaćene poslove na televiziji. U tada popularnim komičnim serijalima redom je glumila stereotipne glupe plavuše, ali i u tako limitiranim uslovima uspela je da iskoči. Malo teksta koji je imala izgovarala je namerno zamuckujući i prevrćući očima, što je oduševljavalo gledaoce i donelo joj prve filmske ponude.

Životna priča Anet Bening: Fatalna žena Vorena Bitija koja ga je promenila iz korena! (FOTO)

foto: Profimedia

Izlazak iz anonimnosti presudio je njenom braku s osam godina starijim njujorškim plesačem Gasom Trikonisom, s kojim se nakon četiri godine veze venčala u novembru 1969. na plaži u Honoluluu na Havajima. Trikonis je, naime, teško mogao da prihvati da mu je bolja polovina uspešnija i da zarađuje više od njega. Njihova bračna kriza dosegla je vrhunac kad je za ulogu medicinske sestre Toni Simons, koja se u filmu “Kaktusov cvet” upušta u aferu sa svojim šefom, nominovana za Oskara.

- Nisam otišla na dodelu jer sam snimala novi film u Engleskoj. Iskreno, kao debitantkinja nisam se uopšte nadala da bih mogla osvojiti zlatnu statuu - izjavila je Goldi Hon koja je zbog sedam sati vremenske razlike između Londona i Los Anđelesa zaspala pred televizorom prateći dodelu. Da je dobila Osakra, saznala je tek kad su je producenti nazvali i probudili iz dubokog sna.

Najvažnija filmska nagrada donela joj je popularnost, pregršt ponuda i velik novac. Njeni agenti istog trenutka raskinuli su sve njene postojeće ugovore i ispregovarali nove uslove pa je umesto dvadesetak hiljada dolara po filmu zarađivala dvadeset puta više, a pripao joj je i deo od prodaje bioskopskih ulaznica i prava na televizijsko prikazivanje. Sedamdesetih je radila bez prestanka: snimila je “Teksaški Ekspres” redatelja Stivena Spieberga, “Holivudski frizer” u kojem su joj partneri bili Voren Biti i Džuli Kristi kao i “Devojku iz Petrovke”, romantičnu komediju o ljubavi ruske balerine i američkog dopisnika iz Moskve, koju agenti sovetske tajne službe nastoje na svaki način da onemoguće.

Životna priča Patrika Svejzija: Gubitak sestre, alkohol i ljubav prema ženi koja ga je varala s kim je stigla! (FOTO)

foto: Profimedia

Premda je vezu s Gasom Trikonisom prekinula početkom 1973., u međuvremenu se viđala s kaskaderom Tedom Grosmanom kao i švedskim glumcem Brunom Vincelom, kojeg je upoznala na setu “Devojke iz Petrovke”, brakorazvodni zahtev podnela je tek kad ju je u prvoj klasi aviona, na letu između Njujorka i Los Anđelesa na Staru godinu 1975., osvojio muzičar Bil Hadson, član tada popularnog američkog pop-benda Hudson Brothers. Da što brže dobije Trikonisovu saglasnost, pristala je da mu isplati 75 hiljada dolara u gotovini i ostavila mu je stan u Njujorku koji su kupili njenim novcem. Tako je samo dve nedelje nakon razvoda ponovo bila u braku, a ovaj je potrajao još kraće - pet i po godina.

Neverovatna lepota iza pseudonima - Veruška: Životna priča najlepše žene 60-tih! (FOTO)

null

Zbog trudnoće sa sinom Oliverom, rođenim 7. septembra 1976., prvi put je na duže - dve godine - prekinula karijeru, a to je učinila i kad je tri godine kasnije rodila ćerku Kejt. Oboje su danas uspešni glumci i podarili su joj ukupno petoro unučadi. U autobiografiji je supruga Bila Hadsona opisala kao lošeg oca koji se nikad nije brinuo za decu, a kao glavni razlog za raspad i tog braka navela je “genetsku predisponiranost muškaraca da šire svoje seme i budu neverni”. Dodala je i da bi mu to i mogla oprostiti da je pritom malo više mario za porodicu- i tim stavoms zgrozila feministkinjie kojima se nekoliko puta javno posvađala u TV emisijama.

Nakon ćerkinog rođenja i drugog razvoda na scenu se 1982. vratila u velikom stilu - glavnom ulogom u ljubavnoj komediji “Najbolji prijatelji”. Partner joj je bio Bert Rejnolds, a Goldi Hon je za tu ulogu nominovana za Zlatni globus. Iduće godine dobila je glavnu ulogu u ljubavnoj drami “Swing Shift” za koju su joj producenti predložili da sama na audiciji izabere svog filmskog partnera.

Sa 9 godina pušila i pila, sa 12 se drogirala: Napeta životna priča sa srećnim krajem! (FOTO)

foto: Profimedia

- Bilo je kasno poslepodne i taj sam dan obavila već tridesetak razgovora pa sam jedva čekala da odem kući kod dece. I tada je u prostoriju ušao Kurt Rasel. Sa sobom je doneo neopisivo dobre vibracije i odjednom su sav stres, umor i nervoza nestali, kao vetrom odneseni - prisetila se posle tog susreta. Kurt Rasel ju je u razgovoru pokušao podsetiti da su se već upoznali na snimanju filma “Jedan jedini, nepatvoreni porodični bend”, u kojem je on glumio, a ona imala malu plesnu ulogu, što je ona odavno izbrisala iz sećanja. A zločesti dečko američke kinematografije - koji se proslavio filmovima “Bekstvo iz Njujorka”, “Velika gužva u Kineskoj četvrti” i “Stvor”, dok privatno obožava oružje i Elvisa Prislija - na izlasku joj je rekao da bi želeo da se nađe s njom na piću, čak i ako mu ne ponudi ulogu.

Premda film nije postigao uspeh - ni u bioskopima, niti kod kritičara - to im nije bilo uopšte važno, jer da nije bilo njega, ko zna da li bi se Goldi i Kurt ponovno sreli, zaljubili i zajedno proveli ostatak života. Zajednički su podigli njenu ćerku Kejt, uspešnu glumicu, i sina Olivera, također glumca, poznatog po ulozi u serijalu “Škola za parove”, kao i njegovog sina Bostona Rasela (37) iz braka s glumicom Sizon Habli. A dobili su i sina Vajata Rasela (31), koji je morao da odustane od hokejaške karijere zbog teške povrede kolena pa je i sam postao glumac.

Zvali su je kornjača iz blata, jedva se spasila iz kandži sekte: Životna priča Mišel Fajfer!

foto: Profimedia

Da je njihova moderna porodica funkcionisala itekako skladno, pokazala je Kejt Hadson izborom imena za svog prvog sina Rajdera Rasela Robinsona, iz braka s frontmenom rok-benda The Black Crowes. Srednje ime odabrala mu je kao posvetu poočimu, za kojeg govori da je njen pravi otac.

Premda su u vezi već 37 godine, samo jednom im je, nakon deset godina veze, palo na pamet da se venčaju. Ali, kada su svoju decu pitali za mišljenje, svi su se usprotivili.

- Oba moja braka u početku su se činila savršenim, ali su vrlo kratko trajala. A onda se dogodilo čudo, u moj život je ušao Kurt i oko svih nas nacrtao čarobni krug unutar kojeg nas sve drži zaštićenima. I što bi mi onda trebalo da znači još jedan venčani list, papir koji sam već dvaput držala u rukama. Da smo se kojim slučajem venčali, sigurna sam da danas više ne bismo bili zajedno - govori Goldi Hon, koja je s Kurtom Raselom izgradila odnos pun poverenja i prihvatanja različitosti. A njen recept za skladnu vezu stane u jednu rečenicu - “slažemo se da se oko svega ne slažemo, niti se uprkos ljubavi koja nas veže možemo oko svega slagati”.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs