Rođena Glumica

Sa 9 godina pušila i pila, sa 12 se drogirala: Napeta životna priča sa srećnim krajem! (FOTO)

Dru Barimor je bila jedna od omiljenih mladih glumica. Devojčicu sa slatkim licem niko nije mogao povezati sa drogom i alkoholom, ali na žalost ona je bila ovisnik već u ranom detinjstvu

Vip priča 18.12.2018. - 10:44h Autor: express.hr
Foto: Profimedia

Kad je 22. aprila 2014. rodila drugu kćerku, mnogi su se setili šta je danas 43-godišnja glumica Dru Barimor govorila još pre nekoliko godina.

 

"Ne želim da imam decu sve dok ne budem sigurna da ću biti brižna majka. Jako je važno da ne postaneš roditelj pre nego što si 100 posto spreman preuzeti odgovornost za svoju decu i biti sposoban izvesti ih na pravi put. Ja to najbolje znam iz ličnog iskustva."

 

Na pitanje komunicira li sa svojom majkom Džejd, Dru je diplomatski odgovorila: "Naš odnos je vrlo komplikovan. Komuniciramo s vremena na vreme, ali u ovom trenutku mislim da ni u njenom životu nema mesta za mene, a niti u mom za nju."

 

Odrastanje i odnos s majkom, Dru je opisala još kao tinejdžerka, u autobiografiji "Little Girl Lost" koju je objavila 1990. i koja je ubrzo postala bestseler.

 

Zbog ljubavi prešla preko batina i javnog skandala: Životna priča najveće zvezde današnjice - Rijane! (FOTO)

Životna priča Dru Barimor
Životna priča Dru Barimorfoto: Profimedia

 

Životno iskustvo koje je imala s 15 godina pretočila je u knjigu koju su s jednakim zanimanjem čitali njeni vršnjaci kao i njihovi roditelji jer, kako je i sama jednom rekla, sa šest godina bila je dvostruko zrelija od svoje generacije, a s 12 se družila samo s odraslima i tako se i ponašala.

 

Dru Barimor rođena je 22. februara 1975. godine u Kaliforniji u porodici u kojoj su po očevoj strani stasale tri generacije slavnih glumaca, ali i teških alkoholičara. I očev otac i stric bili su ovisnici o alkoholu, kao i njena pratetka, koja je umrla u 39. godini života od ciroze jetre.

 

Otac Džon je nekoliko puta bio u zatvoru zbog vožnje pod uticajem alkohola i posedovanja droge. Majka Ildiko Džejd Barimor odselila se od agresivnog supruga pre nego što je rodila Dru, i njih dvije počele su živeti u malenom iznajmljenom stanu u zapadnom Holivudu.

 

Majka nikad nije odustala od želje da i sama postane slavna, ali svi pokušaji završili su uglavnom bezuspešno. Ono što Džejd nije sama uspela postići, pokušala je sa svojom kćerkom. Počela je s njom obilaziti audicije za TV-reklame i tako se malena Dru s godinu dana našla u reklami za pseću hranu.

 

Životna priča najvećeg zavodnika sa malih ekrana: Romantičan sam i porodičan tip! (FOTO)

Životna priča Dru Barimor
Životna priča Dru Barimorfoto: Profimedia

 

S dve godine je već igrala u televizijskom filmu dečaka, pa se pojavila u još nekoliko reklama, a s četiri godine rekla je mami da jedino što želi u životu je da postane glumica. Majka ju je ozbiljno shvatila, a tome je pripomogao Druin kum, slavni reditelj Stiven Spilberg.

 

U filmu "E.T." koji je snimao 1981. godine, dodelio joj je ulogu 6-godišnje Gerti, mlađe sestre glavnog junaka. Uloga ju je vinula u sam vrh Holivuda. S filmskom ekipom putovala je svetom i promovisala film, šarmirajući sve redom, pa čak i tadašnjeg predsednika Ronalda Reagana.

 

Sa sedam godina postala je i najmlađi host u istoriji najgledanijeg TV šoua u Americi – Saturday Night Live.

 

Vršnjaci u školi nisu sa simpatijama gledali na njenu slavu, pa ju je majka ispisala iz redovne škole, platila joj privatne učitelje i postala njena menadžerka.

 

Već iduće godine Dru je igrala glavnu ulogu u adaptaciji omiljene knjige Stefana Kinga "Firestarter" i u "Irreconcilable Differences", a za ulogu u tom filmu kao 9-godišnjakinja bila je već nominovana za Zlatni Globus.

 

A onda se na zabavi filma "Firestarter" okladila s čuvarima da može iskapiti dve čaše šampanjca, i tako je krenulo... Dobijala je sve više uloga, a majka Džejd koja je skoro 10 godina života podredila kćerki smatrala je da i ona ima pravo na zabave.

 

Njena mala filmska zvezda bila joj je VIP-ulaznica za sve zabave od LA-a do Njujorka, pa je Dru redovno zalazila u klubove poput slavnog Studia 54, u kojem su se ne baš čedno provodile tadašnje ikone šoubiznisa. Na jednoj od fotografija iz tog vremena 9-godišnja Dru u ruci drži kutiju cigareta koje je u toj dobi počela pušiti.

 

Životna priča Dajan Kiton: Volela je 3 muškarca, jednog nikad nije prebolela! (FOTO)

Životna priča Dru Barimor
Životna priča Dru Barimorfoto: Profimedia

 

Godinu i po dana kasnije sedeći na zadnjem sedištu automobila s majkom i njenim prijateljem pušila je prvi džoint, a s 12 je već konzumirala i kokain.

 

Prva velika svađa s majkom buknula je u LA-u 1988. godine, nakon što je Dru provela dan drogirajući se s prijateljima. Nazvala je Džejd i rekla joj da se do navečer iseli iz kuće kako bi prestala da je sputava u njenom zabavljanju.

 

Kad je zatekla majku u kući, sasvim je podivljala pa je već idući dan bila u centru za odvikavanje ASAP Treatment Center u Pasadeni.

 

Odbijala je da sarađuje i dugo se opirala uključenju u program, a ona je shvatila to kao poslednju šansu. Mesec dana kasnije već je bila u Njujorku na audiciji za film "See You in the Morning". Dobila je ulogu i odmah s prijateljem krenula u noćni život. Ukrali su Džejdinu karticu, odleteli za LA, podigli novac, kupili kokain i krenuli u mahniti šoping pripremajući se da produže na Havaje, ali su u tom ludovanju slupali auto. Policija ju je po kratkom postupku vratila u kliniku. Oporavak je tekao vrlo sporo. Imala je 13 godina i morala se rešiti mnogih demona iz prošlosti – raskrstiti s drogom, steći samopouzdanje, oprostiti ocu što nikad nije bio uz nju i majci koja je loše upravljala njenim životom.

 

Nakon skoro godinu dana odvikavanja, krajem 1988. lekari su joj rekli da je spremna za izlazak. A onda su novine provalile priču. Opet je bila na naslovnicama protiv svoje volje. Stoga je odlučila da se odbrani sopstvenom knjigom u kojoj će sve potanko objasniti. Pišući knjigu dva puta je htela da uzme džoint i smatrala je to neoprostivim grehom.

 

Prerezala je vene i drugo jutro se opet probudila u klinici za odvikavanje.

 

Konačno s 15 shvatila je da se mora što pre potruditi za potvrdu da je sposobna živeti samostalno i zarađivati vlastitim radom. U tome joj je pomogla i zarada od autobiografija koju je objavila 1990., a dobila je i glavnu ulogu u filmu "Poison Ivy" kojim je stekla reputaciju ozbiljne glumice.


Životna priča najveće španske zavodnice: Ona je bila razlog raspada njegovog braka! (FOTO)

Životna priča Dru Barimor
Životna priča Dru Barimorfoto: Profimedia

 

Ali sve što je do tad proživela ostavilo je trag na njen privatni život i odnose s muškarcima. Do 17. godine života već je prekinula vezu najpre s glumcem Korijem Feldmanom, a zatim i s Lelandom Hajvardom, unukom slavnog holivudskog producenta po kojem je i dobio ime. Ali, prva ozbiljnija veza bio je njen kolega, mladi glumac i pevač Džimi Valters s kojim ju je upoznao njen menadžer. Bilo je to odmah nakon što je drugi put nominovana za Zlatni Globuse za ulogu u filmu "Guncrazy".

 

Džimi ju je ubrzo zaprosio, ona je pristala, ali se on predomislio i prekinuo vezu dok je ona u Vankuveru snimala biografski film o tinejdžerki Ejmi Fišer koja je pokušala ubiti suprugu svog postarijeg ljubavnika.

 

Dru je opet bila u depresiji. Slaba uteha bila joj je ponuda "Guessa" da im bude zaštitno lice, pa su njene izazovne reklamne fotografije obišle svet.

 

A onda je Dru još jednom šokirala svet. S 19 godina počela je da se zabavlja sa Džeremijem Tomasom, vlasnikom kafića poreklom iz Velsa i nakon nekoliko dana odlučili su se venčati.

 

"Bila je to jedna od mojih većih grešaka. Glavni razlog venčanja bila je zelena karta koja je trebala Tomasu da se domogne Amerike", pravdala se kasnije Dru.

 

Odmah nakon svadbe ona je otputovala na set filma "Boys on the Side", a 29 dana nakon venčanja podnela je zahtev za ravod. Sledeći je bio Erik Erlandson, gitarista i jedini muški član benda "Hole", kojeg je osnovao s Kortni Lav.

 

Erlandson i Dru počeli su da se zabavljaju nakon što su se upoznali pod pomalo neobičnim okolnostima. Bilo je to na ulazu u jedan klub u kojem joj je pozlilo, pa je izjurila na ulicu i povratila mu po cipelama. S Erikom se konačno smirila. Barem privremeno. Krenulo joj je i na profesionalnom planu jer je pokrenula i privatnu producentsku kuću Flower Films. Raskrstila je u potpunosti odnose s majkom, a počela se viđati povremeno i s ocem. Ali onda je opet proizvela skandal i slikala se gola za Plejboj. Skidanje joj se valjda svidelo, pa je u jednom njujorškom klubu, na rođendanskoj proslavi CBS-ovog voditelja Dejvida Letermana, počastila slavljenika striptizom.

 

Konačno s 20, nakon manje uloge u "Betmenu" angažovao ju je i Vudi Alen u filmu "Svi kažu volim te", a zatim je zaigrala i u hororu "Vrisak".

 

Preterano je uživao u alkoholu, hrani i ženama, celog života pratila ga tragedija: Životna priča Marlona Branda! (FOTO)

Životna priča Dru Barimor
Životna priča Dru Barimorfoto: Profimedia

 

Veza s Erikom već joj se raspadala jer su se sve manje viđali zbog poslovnih obaveza. Ovaj put nije tugovala. Dobila je dve uloge u dva filma s malim budžetom u kojima joj je partner bio četiri godine stariji Luke Vilson, brat Ovena i Andrea Vilsona. Odmah se zaljubila u njega, a i on u nju. Zabavljali su se tri godine i Dru se mogla mirno posvetiti karijeri i svojoj kompaniji. A onda se 1999. potvrdila i kao suvlasnica producentske kuće. S producentkinjom Nensi Juvonen u firmu su dovele Krisa Milera koji je poslovno bio pun pogodak.

 

Iste godine prekinula je trogodišnju vezu s Lukom ali su ostali dobri prijatelji i nastavili poslovno sarađivati. Ubrzo se ponovno zaljubila. Ovaj put bio je to četiri godine stariji kanadski komičar Tom Grin. Kao producentkinja i jedna od tri glavne ženske uloge u "Čarlijevim anđelima" angažovala je Grina jer je obožavala njegovu emisiju na MTV-u. Odmah su se ludo zaljubili i dospeli u novine. Bila je uz njega i kad mu je dijagnostikovan rak testisa. Nešto pre premijere filma verili su se i počeli živeti zajedno u njenoj kući. Ali ne zadugo. Godine 2001. u njenoj kući je tokom noći buknuo strahovit požar. Nju i Toma spasilo je lajanje ljubimice Flosi. Kuća je izgorela do temelja. Shvatila je to kao novi početak i iste godine udala se 7. jula za Toma.

 

Svadbu su organizovali u Malibuu, pozvali nekoliko prijatelja i porodicu, ali je već pet meseci kasnije Tom podneo zahtev za razvod.

 

Nastavila je raditi i snimati, proslavila 20. godišnjicu filma 'E.T.' i opet se zaljubila. U novu kuću u Holivudu ovaj je put uselio Fabricio Moreti, bubnjar grupe "The Strokes". Rođenog Brazilca "Fabija" kako mu je tepala, upoznala je u bekstejdžu na koncertu na rok festivalu u Kaliforniji. Odmah je za njega rekla da je "najpametniji, najzgodniji, najdraži i najtalentovaniji čovek kojeg je ikad srela".

 

Izdržala je s njim pet godina. U međuvremenu dobila je i zvezdu u Ulici slavnih jer su Čarlijevi anđeli zaradili čak 560 miliona dolara, a odmah nakon toga snimila je još jedan unosni film - "50 First Dates" pa zatim i "Fever Pitch".

 

Ali nije sve bilo tako bajno. Tri meseca pre njenog 30. rođendana umro joj je otac. "Sve sam mu oprostila i bila uz njega do zadnjeg trenutka. Žao mi je što nije bio stvoren za roditeljstvo, ali ne želim otići na onaj svet s ljutnjom", rekla je tad Dru koja je jedina od petoro dece, koliko ih je imao Džon, platila sve troškove njegovog lečenja i sahrane.


Spavao je sa 2.000 žena, jedna mu je došla glave: Neverovatna životna priča Džeka Nikolsona! (FOTO)

Životna priča Dru Barimor
Životna priča Dru Barimorfoto: Profimedia

 

Ipak 2007. godine raskida vezu sa Moretijem nakon pet godina, a onda je u dva navrata snimljena na večeri s šest godina starijim Spajkom Džonzeom, glumcem, scenaristom i redateljem poznatim po saradnji s Beasty Boysima, BjOrk i Fat Boy Slimom. No, očito nije bila reč o nekoj vezi, jer je iste godine prohodala s Džastinom Longom i to na setu filma "He's Just into You" koji je producirala njena kuća Flower Films. Film je postao veliki hit, a ona je poludela za tri godine mlađim glumcem i zvezdom filma. Veza je bila prilično nestabilna. Već nakon godinu dana pisalo se da su raskinuli, ali su se na setu filma "Going the Distance" pomirili i opet živeli zajedno.

 

Istovremeno Dru je nizala filmske uspehe i kao redateljka i kao producentkinja i kao glumica. Za ulogu u filmu "Grey Gardens" bila je nominovana za Emi, Screen Actors Guild Award i Zlatni Globus. Emi joj je izmaknuo od kolegice sa seta Džesi Lang, ali je osvojila druge dve. Do promocije filma "Going Distance" 2010. godine u jesen, veza s Džastinom se definitivno raspala. Nije imala vremena tugovati jer je već pakirala kofere za Aljasku gde je snimala film "Big Miracle".

 

Čim se vratila u LA, početkom 2011. godine mediji su otkrili da postoji novi čovek u njenom životu. Bio je to trgovac umetninama Vil Kopelman. Ovaj put Dru je bila vrlo tajanstvena, što je bilo za nju prilično netipično kad su muškarci u pitanju. Dve godine stariji Vil bio je za nju pravi izazov. Otac mu je bio direktor televizijske kuće Šanel, a majka mu se zove Koko i tu prestaju sve novinarske šale na račun porodice Kopelman.

 

Diplomirao je na bostonskom univerzitetu i stanovao je u loftu od 1500 četvornih metara kojeg je 2007. godine magazin Ele Dekor proglasio najlepšim u LA-u. Zarađivao je kao konsultant slavnim holivudskim glumcima kad bi hteli da kupe neku sliku za svoj stan. Pre nje zabavljao se sa još dve glumice – Larom Flin Bojl i Sarom Romer, ali pratio ga je glas vrlo inteligentnog i racionalnog analitičara, koji se baš ne voli pojavljivati na žurkama. Ipak baš na jednoj takvoj upoznao se s Dru početkom 2011.

 

Istog leta zajedno su proveli odmor na Sun Valiju u Idahou, a već u januaru 2012. već su bili vereni. Samo njih dvoje znali su da će uskoro venčanje, a onda i prinova. Prema Vilovoj želji, venčanje je bilo malo i skromno. Jedno drugom rekli su "da" 2. juna, u vrtu njene kuće u Santa Barbari, okruženi samo njegovom porodicom i njenim najbliskijim prijateljima među kojima su bili i Stiven Spilberg, Kameron Dijaz i njeni poslovni saradnici Nensi Juvonen i Kris Miler. U septembru te godine je rodila devojčicu Olive Barimor Kopelman, a njenu sestru u aprilu 2014. godine. Samo godinu dana kasnije dogodila se još jedna porodična tragedija.

 

Životna priča najvećeg zavodnika 90-tih - Luka Perija: Obožavateljka mu poslala brushalter, on je oženio! (FOTO)

Životna priča Dru Barimor
Životna priča Dru Barimorfoto: Profimedia

 

U automobilu u Kaliforniji, pronađena je mrtva njena starija polusestra Džesika. Oko nje posvuda su bile razasute tablete protiv depresije, pa se veruje da je reč o samoubistvu predoziranjem. Sestre nikad nisu bile u dobrim odnosima. Džesika je imala osam godina kad se rodila Dru u trećem Džonovom braku. Stoga Dru nije znala za stariju polusestru sve do svoje 10-11 godine života, kad je već bila slavna.

 

Kad joj je otac pokazao Džesikinu fotografiju, Dru ga je pitala:" Da li je moguće da sam u rodu s tako debelom osobom?"

 

Džon je ovu opasku prepričao svojoj starijoj kćerki i od tad je Džesika u odnosu na Dru patila od osećaja manje vrednosti. Budući da nije bila ni u čemu tako uspešna kao Dru, i ona je pila i drogirala se, naglo gubila i dobijala na težini. U trenutku smrti, bila je na striktnoj vitaminskoj dijeti i, kako su rekli prijatelji, pila i po 10-ak energetskih napitaka na dan. Tako je u samo šest meseci smršala 45 kilograma, ali sve je kulminiralo smrću.

 

Nakon svega, na novinarsko pitanje boji li se da bi i njene dve kćerke mogle jednog dana imati sličnih problema s drogama i alkoholom, glumica je odgovorila: "Ne bojim se za budućnost mojih kćeri. Ne krijem svoju prošlost i ne osećam se krivom što sam imala grozno detinjstvo. Ne krivim za to ni svoje roditelje. Ali za razliku od moje majke i oca, moje devojčice će mene imati uvek uz sebe i biću im vodič kroz najosetljivije godine. Mislim da samo onaj ko puno zgreši, može nakon svega postati humana osoba i imati razumevanja za druge."

 

Životna priča Anet Bening: Fatalna žena Vorena Bitija koja ga je promenila iz korena! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...