povučen i skroman

Životna priča najvećeg zavodnika 90-tih - Luka Perija: Obožavateljka mu poslala brushalter, on je oženio! (FOTO)

Retko koja devojčica nije bila zaljubljena u Dilana Mekeja nakon što je odgledala tinejdžersku seriju "Beverly Hills, 90210"

Vip priča
Autor:
Životna priča najvećeg zavodnika 90-tih - Luka Perija: Obožavateljka mu poslala brushalter, on je oženio! (FOTO)
Luk Peri i Dženi Gart, Foto: Profimedia

Nekadašnji miljenik Holivuda, Luk Peri, nedavno je proslavio 51. rođendan, a čini se da nije mnogo izgubio od prepoznatljivog šarma. Dok se mediji naslađuju Periju zbog neuspele karijere koja se gotovo ugasila nakon "Beverly Hillsa", glumac težak 20-ak miliona dolara prilično dobro živi.

Iako mu glumačke ruže ne cvetaju kao nekad, oberučke prihvata sve ponuđene tezge, a poslednja od njih je uloga u tinejdžerskoj seriji "Riverdale", ekranizaciji stripa Arčija Komiksa, u kojoj igra Freda Endrusa, građevinskog preduzetnika koji se nada da će njegov sin, problematični tinejdžer Arči, jednog dana preuzeti porodičan posao. Serija se prikazuje već dve sezone i veoma je popularna među mlađom publikom.

Nema sreće: Zvezda serije Beverli Hils 90210 razvodi se nakon tri godine braka! (FOTO)

foto: Profimedia

Prošlo je tačno 26 godina otkako je glumac Luk Peri kao neodoljivi zavodnik i mangup Dilan Mekej mamio uzdahe tinejdžerki širom sveta. Punog imena Coy Luter Peri III rođen je 11. oktobra 1966. godine. Nakon razvoda roditelja 1972. odgajali su ga majka i očuh u mirnoj ruralnoj zajednici, gde je odrastao sa starijim bratom Tomom, mlađom sestrom Ejmi i polusestrom Emili. S biološkim ocem Kojem, koji je umro od srčanog udara 1980. odine, bio je u napetim odnosima.

Od malih nogu uzor mu je očuh, građevinski radnik Stiv Benet, pa je Luk nebrojeno puta isticao kako ga je upravo on naučio svim važnim stvarima u životu, pa i onoj najbitnijoj - kako biti pošten čovek.

- Očuh me naučio svim pravim vrednostima u životu. O biološkom ocu ne volim da pričam i želim da to ostane moja lična stvar. Ocem smatram Stiva koji me odgajao kao svoje dete. Bio mi je podrška u svim situacijama i rado mi je davao savete o svemu što me je zanimalo. Zauvek ću mu biti zahvalan na tome i želim da to zna - iskreno je priznao.

Top 5 serija koje nas vraćaju u detinjstvo: Ko je bio vaša simpatija? (VIDEO)

foto: Profimedia

Sa 14 godina upisao se u "Fredericktown" srednju školu u kojoj su ga profesori prozvali velikom sanjalicom i ambicioznim učenikom. - Na časpvoma smo morali da gledamo kako se krave tele, ali smo vozili i traktor. Bio je to divan period, iako moram da priznam da nije bilo lako pohađati takvu vrstu ruralne škole. Ali ipak mi je drago jer sam u školi naučio kako izgleda baviti se poljoprivredom i poslovima vezanim uz životinje. Nakon što sam maturirao, otišao sam u Holivud jer me gluma zanimala još od ranog detinjstva - izjavio je jednom prilikom.

Nakon što je 1984. došao u Holivud, bavio se raznim poslovima, kao što je asfaltiranje puteva i popravljanje cipela, samo kako bi si platio časove glume.

- Morao sam da skupim novac kako bih mogao da upišem časove glume, što sam jako želeo. Nije mi bio problem da radim pa sam se okušao u raznim poslovima, a najbizarniji je možda bio asfaltiranje puta.

Nisam to dugo radio, ali u tom trenutku to je bilo jedino što mi se nudilo i nisam mogao da odbijem. Jedno sam vreme i konobarisao, ali i pomagao jednom stolaru - otkrio je. Nakon što je tri godine pokušavao i nakon što su ga odbili tačno 216 puta, 1987. dobio je prvu ulogu Neda Bejtsa u TV drami ‘Loving’ zbog koje je morao da se preseli u Njujork, gde je godinu dana kasnije dobio i dramatičnu ulogu u sapunici ‘Another World’.

Životna priča Anet Bening: Fatalna žena Vorena Bitija koja ga je promenila iz korena! (FOTO)

foto: Profimedia

- Izvanredno sam se osećao kad sam saznao da sam primljen. Nakon što vas toliko puta odbiju, na trenutke izgubite samopouzdanje i veru u sebe i ono što radite.

Imao sam sreće što sam odlučan pa sam izdržao sve dok napokon nisam dobio prvu ulogu. Ali moram da priznam da sam zamalo odustao. Bio je to nezaboravan trenutak i neopisiva sreća što je napokon sve selo na svoje mesto - priznao je.

Ubrzo nakon toga dobio je ulogu popularnog tinejdžera u seriji ‘Beverly Hills, 90210’. Iako se na audiciji prijavio za ulogu Stiva Sandersa, odabran je da igra zločestog 16-godišnjeg dečka Dilana Mekeja iako je tada imao 24 godine.

Producent serije Daren Star bio je oduševljen Perijevom pojavom pa mu nije dugo trebalo da postane jedan od članova glumačke ekipe.

Životna priča Patrika Svejzija: Gubitak sestre, alkohol i ljubav prema ženi koja ga je varala s kim je stigla! (FOTO)

foto: Profimedia

- Kad je Luk došao na audiciju, pomislio sam: “To je osoba koja mi treba!”. Nisam se nimalo dvoumio. Bio sam potpuno siguran da je on idealna osoba za ulogu Dilana Mekeja. Nije mu dugo trebalo da se uživi u ulogu zločestog dečka, a publika ga je savršeno prihvatila, što smo i očekivali - rekao je producent.

Luk je u seriji, koja je tematizirala tinejdžerske probleme poput droge, alkohola, seksa i silovanja, glumio uz poznata imena kao što su Dženi Gart, Tori Speling, Džejsona Prislija, Brajana Ostina Grina i Tifani Tizen.

Producent serije Aron Speling rekao je da su mnogi glumci iz originalne postave u vreme snimanja serije međusobno imali seksualne odnose, što je dodatno privuklo pažnju brojnih gledaoca. Tako je jednom prilikom 43-godišnja Tori Speling otkrila da je u vreme snimanja serije gajila simpatije prema Luku iako je bila u vezi s Brajanom Ostinom Grinom, koji je danas u braku s glumicom Megan Foks.

Od užasnog detinjstva bežao u svet mašte: Životna priča genija koji je ostavio neizbrisiv trag! (FOTO)

foto: Profimedia

- Luk Peri me je poljubio za 18. rođendan. Trajalo je sekundu, ali se meni tako mladoj činilo kao celi svet. Bila sam potajno zaljubljena u njega i ne stidim se da to priznam. Dugo su me držali leptirići u stomaku zbog njega i bila sam presrećna kada me je poljubio. To mi je možda bio najljepši rođendanski poklon koji ću sigurno zauvek pamtiti. Od ekipe iz serije u vezi sam tada bila s Brajanom, a imala sam i letnju romansu s Džejsonom Prislijem. Nakon toga odlučili smo da ostanemo dobri prijatelji - priznala je Tori, ćerka autora i producenta ‘Beverly Hillsa’ Arona Spelinga.

Luk je u seriji glumio od 1990. do 1995., a onda se povukao uz obrazloženje da želi ozbiljnije uloge. U to vreme glumio je u naučno-fantastičnom filmu ‘Invazija’, drami ‘Pobuna’ i filmu ‘Peti element’. Ali onda su u osmoj sezoni ‘Beverly Hillsa’ svi nestrpljivo čekali njegov povratak. Iako je na početku producentima rekao da se neće vratiti i da uopšte ne razmišlja o tome, na radost mnogih obožavateljki pridružio se postavi i ostao do zadnje epizode 2000. godine. Mnogi su isticali da je ulogu prihvatio isključivo zbog ekonomskih razloga jer nije imao novih angažmana pa nije imao izbora. Poslednje dve sezone nije bio stalni glumac, a na odjavnoj špici pisalo je da je zvezdani gost.

Jurili je moćni muškarci, novac je nije zanimao: Životna priča najfatalnije italijanske dive koja i dan danas ne prestaje da intrigira! (FOTO)

foto: Profimedia

- Zaista bih opet volela da radim s Lukom, jednostavno ga obožavam. Bez njega to nije isto i radujem se njegovom povratku. Nadam se da će ostati do kraja - rekla je Dženi Gart, koju su i u privatnom životu često povezivalo s Lukom.

Dvadeset šest godina nakon svetskog uspeha serije glumci iz ‘Beverly Hillsa’ vode potpuno drukčiji život u odnosu na onaj na kakav su bili naviknuti kada su bili na vrhuncu popularnosti, a mnogi su seriju prozvali ukletom.

Tako je Šenon Doerti, koju smo tada gledali u ulozi Brende, dijagnostifikovan rak dojke, a nedavno je pokrenula i sudsku parnicu kojom tuži bivšeg menadžera za nemar i neplaćanje zdravstvenog osiguranja zbog čega, tvrdi obolela glumica, nije mogla na vreme da ode na pregled i tako spreči razvoj karcinoma.

Sve prevare i skandali nisu uspeli da mu razore porodicu: Životna priča najseksepilnijeg muškarca današnjice! (FOTO)

foto: Profimedia

Bolje nije prošao ni ostatak glumačke ekipe, među kojima je i Luk, koji je tada paralelno snimao film nastao prema istinitom događaju ‘8 sekundi’. U njemu je oživeo glavnu ulogu Lejna Frosta, profesionalnog jahača bikova koji je poginuo 1989. nakon povreda zadobivenih jašući bika.

Upravo taj film i popularna serija doneli su mu titulu najvećeg holivudskog zavodnika ‘90-ih godina prošlog veka. Među silnim pismima obožavateljki koje su ga opsedale bilo je i ono prodavačice nameštaja i manekenke Rejčel Mini Šarp koja mu je poslala grudnjak na kućnu adresu. Neki čak nagađaju da mu je poslala fotografiju svojih grudi.

- Uz brojna pisma koja sam dobijao našao se grudnjak zapakovan u kutiju. Ne mogu da kažem da li me je taj potez osvojio na prvu, ali svakako je bio hrabar i drukčiji od svega što sam do tada doživeo. Mogu sa sigurnošću da kažem da je ona moja najveća obožavateljka - priznao je. Par se ubrzo bolje upoznao i zaljubio, a uskoro su se i venčali. Iako su na početku nameravali da odu u Las Vegas i tamo ozakone svoju ljubav, plan je propao nakon što su ga otkrili mediji.

Ona je vatrena, neukrotiva, buntovna i uvek samo svoja: Životna priča Selme Hajek! (FOTO)

foto: Profimedia

Privatnu ceremoniju su zato održali 1993. u krugu pedesetak prijatelja i roditelja.

- Očigledno pristojnost nije jedini način da nekoga osvojite. Ne kažem da je moj potez izrazito nepristojan, ali sigurno je odvažan i hrabar. Mislim da je Luka to i osvojilo, ta doza mog nestašnog duha. Uz grudnjak sam mu napisala poruku da sam njegova najveća obožavateljka, jer to zaista jesam. Nisam propustila nijednu epizodu serije u kojoj je glumio, a njegove sam fotografije lepila iznad kreveta. Kad smo se upoznali, nisam mogla da verujem da se to događa. Osećala sam u isto vreme i tremu i neopisivu sreću. Sada sam njegova supruga. Da mi je neko rekao da će se to dogoditi, ne bih mu nikada poverovala - rekla je Mini, koja mu je rodila ćerku Sofi i sina Džeka o kojima Luk retko govori.

- Ne volim da izlažem svoju decu javnosti, pogotovo dok su još maloletni. Nisam pobornik toga. Mogu samo da kažem da u slobodno vreme idemo u bioskop, nedavno smo gledali ‘Garfielda’ i bili su oduševljeni. Kada je lepo vreme, igramo se u parku i idemo u duge šetnje. Vole vreme da provode na otvorenom, u prirodi, i srećan sam zbog toga. Nema ništa lepše nego kad se ujutro, nakon buđenja, zajedno smemo - rekao je.

Muževi je mlatili, živela na ulici, pokušala da se ubije: Životna priča Hale Beri! (FOTO)

foto: Profimedia

Ljubav između njega i supruge trajala je deset godina, a onda se par 2003. razveo bez prevelike medijske pompe. U braku nikada nisu bili skloni skandalima pa su ga mnogi smatrali savršenim. Pitanja novinara zašto su odlučili da se razvedu nisu želeli previše da komentarišu, ali izjavili su da nije posredi bila treća osoba. Od tada je Lukov privatni život ostao upravo to - privatan.

Nekoliko godina kasnije viđen je na sastanku s Rene Zelveger, samo nekoliko nedelja nakon što je rekao da mu je najbitniji posao. Njih dvoje su nekoliko dana zaredom viđeni u šetnji ulicama Njujorka i, kako su tvrdili očevici, nije im previše smetalo što plene pažnjom jer su uživali zajedno. Rene se nešto pre toga razvela od kantri pevača Kenija Česneja, a njeni prijatelji ispričali su američkim medijima da ju je taj kratak brak koštao živaca i novca pa je bila sumnjičava prema muškarcima. Ipak, Luk joj se toliko svideo da više nije želela da okleva jer joj kalkulacije do tada nisu donele ništa dobro na ljubavnom planu.

Iako u to vreme Peri više nije bio uspešan, u američkim medijima važio je kao osoba sigurna u sebe pa je bila mala verovatnost da će glumac patiti od kompleksa u vezi, kao što je do tada bio slučaj u Reneinom ljubavnom životu. Ali ljubav nije potrajala, a sve to potvrdio je i glumac izjavivši kako mu je najbitnije da dobija nove uloge i da se vrati na televiziju. Osim filmskih uloga, oprobao se i kao producent i redatelj filmova nižeg budžeta. Takođe, pozajmio je glas u nekoliko crtanih filmova, među kojima je najpoznatija animirana verzija ‘Mortal Kombata’. Luk Peri i Dženi Gart kao Keli i Dilan

- Cilj mi je da se koncentrišem na posao, a ne na poboljšanje ljubavnog i privatnog života. Trenutno mi ništa ne nedostaje i zadovoljan sam životom.

Nisam u vezi i to će zasigurno tako ostati - rekao je tada, a bio je posvećen novoj seriji ‘Windfall’ koja je prikazivala život dvadesetak dobitnika lutrije u Americi. Luk je tumačio lik Pitera Šaefera, čoveka koji je na lutriji dobio oko 380 miliona dolara.

Životna priča Roberta Daunija Džuniora: Otac ga uveo u svet droge, kada su svi digli ruke od njega - pojavila se ona! (FOTO)

foto: Profimedia

- Piter je prosečan čovek; svaki dan ide na posao u odelu i kravati. Kad sam pročitao scenario, video sam da ima mnogo drugih likova koje bih lako mogao da tumačim, ali Piter je pravi izazov, nešto što nisam do sada radio - rekao je malo pre nego što je postao žrtva lažne priče da je poginuo u strašnoj nesreći.

Internetom su, naime, kružile priče kako je navodno izgubio kontrolu nad snoubordom i zabio se u stablo, ali njegov predstavnik za javnost ubrzo je sve demantovao.

- Luk je živ! Ne znam ko je proširio takve besmislice i gluposti. Verujem da bi poslednji način smrti za njega bilo vožnjda snoubordom. On uopšte ne voli bord - izjavio je Lukov predstavnik za javnost i doneo olakšanje njegovim brojnim obožavateljkama.

Od beskućnika i stripera do holivudske A liste: Životna priča skromnog momka koji ruši rekorde gledanosti! (FOTO)

foto: Profimedia

Osim priče o strašnoj nesreći, pojavile su se i glasine o njegovom ljubavnom odnosu s Dženi Gart, partnerkom u ‘Beverly Hillsu’, nakon što su zajedno došli na otvaranje jedne prodavnice u Los Anđelesu. Osim toga, zajedno su pisali scenario za sitkom seriju. Ona se baš u to vreme nakon 11 godina braka razvodila od Pitera Faćinelija, a upravo joj je Luk pomogao da prebrodi to bolno razdoblje.

Životna priča najvećeg holivudskog srcelomca: Zaveo mnoge lepotice, ali jedna mu je došla glave! (FOTO)

foto: Profimedia

- Luk je jedan od prijatelja koje uvek mogu da nazovem i izjadam se, a znam da će me razumeti jer je nešto slično i sam iskusio. Zahvalna sam što sam imala priliku da upoznam osobu kao što je on i lepo ga je imati u životu. Moram da ga pohvalim jer se nedavno, bez obzira na olujnu kišu, pridružio dobrovoljcima koji su donosili pitku vodu, hranu i druge potrepštine žrtvama poplava u Tenesiju - rekla je Dženi. - Dženi je divna osoba i pre svega moja prijateljica. Ljubavnici smo bili samo na setu, a u privatnom životu uvek smo bili samo prijatelji. Neverovatno je cenim i poštujem, a znam da je to obostrano - rekao je glumac koji je veliki ljubitelj pasa pa tako ima dva boksera, Kejsija i Maka.

- Volim životinje, posebno pse koji mi dođu kao neka vrsta terapije. Kada sam pod stresom ili umoran, najradije prošetam sa njima parkom i razbistrim glavu. Oni su mi uz decu najveća sreća - kaže.

Za Luka je tada sledilo kritično razdoblje. Mediji su sve više ismevali njegovu glumačku karijeru, a on je očajnički prihvatao sve uloge koje su mu bile ponuđene. Jedna od njih bila je i uloga duha uvučenog u stablo u beskrajno duhovitoj seriji ‘Odred za početnike’, a američki mediji naslađuju se kako producenti nisu mogli da pronađu boljeg glumca od Luka. Objasnili su da je njegovo večno ukočeno lice idealno za lik stabla. Glumac je igrao lik duha koji u kostimu stabla posećuje junake te humoristične serije i ekološki ih osvešćuje.

Životna priča Eštona Kučera: Zbog brata hteo da se ubije, smrt jedne devojke ne može da preboli! (FOTO)

foto: Profimedia

- Nisu me pogodili takvi komentari. Kada ste javna osoba, morate da budete spremni i na pohvale i na kritike. Sve sam do sada prihvatio, pa tako i komentare kako moje glumačko umeće nije na nivou. Glupo mi je da komentarišem šta mislim o tome jer takvi komentari uđu na jedno, a izađu na drugo uvo - rekao je Luk.

Ali u poslednjih godinu dana učestvuje u čak tri projekta - ‘Race To Win’, ‘The Griddle House’ te u seriji ‘Riverdale’, čiji mu je scenario dostavio agent i njime se odmah oduševio.

- Ekipa je odlična i užitak je sarađivati s njima. Čim sam vidio scenario, oduševio sam se i prihvatio angažman bez razmišljanja - kaže.

Životna priča Sare Džesike Parker: Ljubavna afera sa Pirsom Brosnanom umalo je koštala braka! (FOTO)

foto: Profimedia

Nedavno je prodao kuću koju je kupio 1998. i tako se rešio i sentimentalnih vrednosti iz doma u kojem je živeo 18 godina.

- U poslednje vreme sve se složilo i krenulo nabolje. Radim na tri projekta i nadam se da ću i dalje dobijati ponude, bez obzira na mojih 50 godina - rekao je nedavno i dodao:

- Nisam od onih koji uvek moraju da imaju nekoga pored sebe. Ovako imam više vremena za svoju decu jer s njima želim da provedem što više vremena. Sreću mi predstavljaju mnoge druge stvari koje nisu povezane sa ženama. Ne mislim da propuštam nešto posebno i da je za istinsku sreću nužno imati partnerku. Naravno da su mi laskali komplimenti i titula holivudskog miljenika žena, ali nikada to nisam iskorišćavao i bio promiskuitetan. Mediji su znali za moju vezu samo s jednom ženom, a to je bila moja supruga. Uvek sam težio poslovnim uspesima - rekao je.

Uprkos velikoj želji i upornosti, Luk nije stekao impresivnu glumačku karijeru, ali to ga ne sprečava da i na početku šeste decenije života bude istrajan u ljubavi prema glumi.

2017. godine je počeo da se viđa sa nepoznatom brinetom i to je jedina veza koju je javno odelodanio od svog razvoda sa Rejčel Šarp. Koliko je ta veza ozbiljna, vreme će presuditi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs