Priznanje

Bila sam grozna majka! Išla sam sa žurke na žurku: Priznaje glumica koja je znala da iznese sto napolje i pleše na njemu

Znamo je kao zaljubljenu mladu iz filma "Četiri venčanja i sahrana," kao zvezdu serije "Agata Kristi: nesreća nevinih", ali i u novom filmu Anđeline Džoli

Galerije
Autor:
1 / 5 Foto: Profimedia

Karijeru je započela 1989. i otad smo je gledali u nebrojeno mnogo filmova i serija. Uprkos tome, Ana Čanselor nikad nije uživala reputaciju Anđelina Džoli, s kojom glumi u filmu "Jednom davno" koji se trenutno prikazuje u bioskopima. Ova 55-godišnjakinja iz engleskoga gradića Ričmonds prisutna je u mnogim velikim projektima, ali gotovo je uvek u sporednoj ulozi. U seriji "Agata Kristi: Nesreća nevinih" , briljira u ulozi bogate filantropkinje Rejčel koja je ubijena na porodičnom imanju, a njen usvojeni sin, mladi delinkvent Džek, osumnjičen je i uhapšen.

"Mislim da se nikada nisam toliko izgubila u nekoj ulozi... Osećaj nije divan, ali kada ste istinski fokusirani, sve dođe na svoje mesto," kaže Ana koja je pre deset godina zamalo umrla.

Naime, u Njujorku se pripremala za predstavu "Creditors" u režiji Alana Rikmana, koji je u filmovima o Hariju Poteru glumio Severusa Snapea, kada ju je usred noći probudila strašna glavobolja.

"Pretresla sam celi stan, očajnički sam poput narkomana tražila lekove protiv bolova. Pronašla sam ih i vratila se u krevet misleći: “Uskoro će delovati.” Ništa. Postajalo je sve intenzivnije. Toliko me bolelo samo kad sam rađala," kaže Ana koja je s Alanom odjurila u bolnicu.

"Tamo sam trebala da ispunim obrazac, a jedno je od prvih pitanja bilo: “Jeste li udati ili slobodni?” Pomislila sam: “Nisam samac. Ako će mi neko sada pomoći, to će biti Redha. On će doći po mene i sesti pored mog kreveta” - otkriva Ana koja je tada prebolela virusni meningitis.

"Kada je Redha stigao u Nnjujork, jedva sam mogla hodati. Tada smo zaključili da je život prekratak i da bismo trebali da se venčamo," priseća se glumica koja se za sedam godina mlađeg informatičara alžirskog porekla, Redhu Debaha, udala 2010., a upoznali su se dok ju je, kada je radio kao taksista, vozio na posao. Hteli su da imaju dete, otkriva, ali nažalost nisu uspeli.

Ana Čanselor
foto: Profimedia

"Iz određenih razloga jednostavno nisam mogla imati drugo dete. Srećna sam što sam tako mlada rodila Popi. Da nisam, možda ne bih ni imala dece," priča glumica koja je svoju sada 33-godišnju kćerku dobila u vezi s pesnikom Jokom Skotom.

Ana je tada imala samo 22 godine, a ona i Popin otac razišli su se kad je njihova kćerka napunila pet godina.

"Nisam znala ništa o majčinstvu. Nisam se imala na koga ugledati. Bila sam sebična i željna zabave. Nisam se znala ponašati," priznala je. Naime, njeni roditelji su se razveli kada je imala samo godinu dana i majka se nije brinula o deci.

"Moja majka žali što nije bila brižna i nežna, ali nije znala drugačije. Nije bila uz nas dok smo odrastali, bili smo prepušteni sami sebi. To me učinilo ovakvom kakva sam danas i sviđam se sebi," kaže i dodaje da je njena majka bila manično-depresivna osoba.

"Život ponekad nije lep i teško je odvojiti majčinstvo od života," zaključila je.

Ana Čanselor
foto: Profimedia

Priznala je da se neko vreme i sama ponašala poput svoje majke, bila je razuzdana i divlja.

"Jednom prilikom sam naletela na Dankana Konvortija koji je producirao "Četiri venčanja i sahrana", film u kojem sam glumila nesrećnu mladu. Pitao me: “Šta ti se dogodilo? Nekad si bila luda.” To je istina. Ali odrasla sam, taj sam film snimala sa 28 godina," kaže žena koja je nekada davno čak znala izvući svoj kuhinjski stol na ulicu i plesati na njemu. Srećom, danas to više ne radi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs