zločesta devojka

Živela kao nomad, ugledala se na samohranu majku: Životna priča jedne od najvećih glumica današnjice -Ejmi Adams (FOTO)

Zanosna glumica Ejmi Adams, koju upravo možemo da gledamo u novoj HBO-ovoj hit-seriji “Oštri predmeti”, imala je vrlo neobično detinjstvo.

Vip priča
20:00h Autor:
Ejmi Adams, Foto: Profimedia

Iako je Ejmi Amerikanka, rođena je u Italiji, i to ni manje, ni više nego u vojnoj bazi kod Aviana. Njen otac Ričard bio je vojnik, služio je u američkim vazduhoplovnim snagama i porodica se često selila gde god bi vojska njega poslala pa se Ejmi tako rodila u Italiji, nakon čega je tokom detinjstva živela u još nekoliko vojnih baza širom sveta.

 

Otac je na kraju shvatio da sa sedmoro dece - Ejmi ima četiri brata i dve sestre - nomadski život i nije najugodniji baš pa je napustio vojsku i porodica se vratila u Kasl Rok u Koloradu gde je Ejmi napravila prve korake prema šoubiznisu. Ali, u detinjstvu je bila i pomalo problematična pa se, priznala je, znala često potući. Škola je nije preterano zanimala, a dane je provodila s majkom Ketrin u teretani u kojoj je ona radila kao trenerica otkako ih je otac 1985. napustio i odselio se u Arizonu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amy Adams (@amyadams.rp) on

Siromaštvo

 

Čim je završila srednju školu, odlučila je da neće na fakultet, nego se s majkom preselila u Atlantu gde je radila razne poslove kako bi porodica preživela. Adams je posle rekla kako ju je siromaštvo u kojem je odrastala sa samohranom majkom sedmoro dece pretvorilo u čvrstu i tešku osobu kakva je danas.

 

Manje je poznato da je Ejmi htela da bude balerina i sve do 18. godine uzimala je privatne časove u jednoj plesnoj školi. Ali, kasnije je shvatila da nema dovoljno talenta za tako zahtevnu umetničku disciplinu pa se okrenula glumi. Prve uloge dobila je radeći u “dinner theateru”, američkom tipu pozorišta u kojem se predstava izvodi uz večeru. Adams je volela pozorišne daske, ali je prezirala konobarski deo posla pa se često znala da se posvađa s gostima, ispričala je mnogo godina kasnije u jednom od intervjua.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amy Adams (@amyadams.rp) on

Probijanje na film

 

Kako bi se izdržavala, promenila je nekoliko zahtevnih i nimalo glamuroznih poslova: konobarisala je, bila prodavačica, pa čak i radila kao konobarica u poznatom lancu kafića "Hooters" u kojem je morala da nosi vrlo malo pripijene odeće i da se bavi nepristojnim gostima. Čim je skupila dovoljno novca da kupi automobil, pobegla je s tog posla. Sve do 1999.

 

Ejmi se borila s različitim niskoprofilnim pozorištima, pokušavajući da se probije na film, a onda joj se, gotovo iznenada, dogodila uloga u filmu “Crkni, lepotice”, satiričnom filmu o izborima lepote gde je glumila uz velika imena Kirsten Danst, Elen Barkin i Kirsti Ali. Dodelili su joj ulogu promiskuitetne tinejdžerke i školske navijačice, a to ju je, ispričala je, brinulo jer se bojala kako će je ljudi posmatrati nakon filma s obzirom na to da u stvarnom životu nije takva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amy Adams (@amyadams.rp) on

Ispostavilo se da nije trebala da se brine jer se te godine preselila u Los Anđeles i holivudska karijera krenula je punom parom. Počela je da snima serije za produkcijsku kuću Foks, od kojih joj je najzanimljivija uloga bila u spin-off seriji filma “Opasne namere”, “Manžester Prep”.

 

Zanimljivo, serija je ukinuta nakon samo tri epizode, a opisana je kao predrastična i preterana za TV. Jedan od razloga za ukidanje bila je scena u kojoj Ejmi ohrabruje tinejdžerku da masturbira dok sedi na konju, što se nije svidelo konzervativnoj televizijskoj publici u SAD-u. Ipak, zvezda je rođena, a od tog trenutka Ejmi je dobijala samo uloge zločestih devojaka, postavši, kako su je jednom opisali, “alfa-kuja”.

 

Uz Sara Mišel Geler igrala je u “Opasnim namerama 2” gde su iskorišćene sve zabranjene scene iz serije, a Ejmi je dobila bolje kritike od partnerke. Počela je da snima više nego ikad i u sledećih desetak godina pojavila se u više desetine filmova, serija, mjuzikala, pozajmljivala glas u animiranim filmovima…

1 / 6 Foto: Profimedia

Zločeste devojke

 

Iako je i dalje prate uloge zločeste devojke, snimala je u raznim situacijama, a u dva filma o Supermenu glumila je novinarku Lois Lejn. Više puta nominovana je za Oskara i niz drugih prestižnih glumačkih nagrada, a ponosna je vlasnica dva Zlatna globusa. Jedna je od najplaćenijih glumica sveta i procenjuje se da je 2016. zaradila više od 13 miliona dolara, dok ju je 2014. ugledni časopis "Time" proglasio jednom od 100 najuticajnijih žena sveta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amy Adams (@amyadams.rp) on

Uprkos “zločestoj reputaciji” koju pokazuje na malim ekranima, privatno vodi vrlo miran i katkad dosadan život. Živi sa verenikom, glumcem Darenom Le Galom, a 2010. dobili su i ćerku koju su, verovatno u čast vazdušne baze u kojoj je Ejmi rođena, nazvali - Aviana.

 

Zbog ljubavi prešla preko batina i javnog skandala: Životna priča najveće zvezde današnjice - Rijane! (FOTO)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...