za njim su sve žene ludele

VELIKI ZAVODNIK PREKE NARAVI: Životna priča Aleka Boldvina! (FOTO)

Postojala je velika mogućnost da Aleka Boldvina ne upoznamo kao holivudskog glumca jer je u njegovoj ranoj mladosti sve vodilo ka tome da će stasati u američkog političara, a ne u umetnika

Vip priča
Autor:
VELIKI ZAVODNIK PREKE NARAVI: Životna priča Aleka Boldvina! (FOTO)
Alek Boldvin, Foto: Profimedia

Iako nije pratio zov te profesije, Alek i dalje ima veliko zanimanje za politiku, pa se čak nije odrekao ni predsedničkih ambici­ja koje gaji od rane mladosti.

Aleksander Rae Boldvin III. rođen je 3. aprila 1958. u malom gradu Masa­piku na njujorškom Long Ajlandu, kao drugo od šestoro dece domaćice Kerolin Martine Boldvin i srednjoškolskog profesora sociologije i istorije ali i trenera američkog fudbala, Aleksandera Rae Boldvina Džuniora.

Najstarija sestra Eli­za­bet rođena je tri godine pre Aleka, a potom slede braća Danijel, Vilijam, pa sestra Džejn, fizikalna terapeutkinja, pa najmlađi brat Stiven. Sva tro­jica braće su u Aleku videla uzor pa su tako i oni završili u Holivudu.

Ali Alek je daleko najbolji i najus­p­ešniji glumac, s nagradom Emi za ulogu u seriji "Televizijska posla" kao i nominacijom za Oskar 2003. godine, za film "The Cooler", što je najveći uspeh za Boldvinove. A brojna porodica je bila prilično složna jer su roditelji, poreklom Irci, jako držali do discip­line i vere. Katoličanstvo je duboko ucrtano u živote svih šestoro dece pa Aleku ni danas nije jas­no kako je neke stvari mogao da uradi tako po­grešno, upravo suprotno od onoga što su ga roditelji učili.

- Moj je otac bio strog i beskompromisan. Sa šestoro dece, od čega nas četiri dečaka, i malo novca sa strane, kako bi nas namamio, uveo je "program straha". Moja braća i ja znali smo da svaki naš pogrešan korak vodi prema neizbežnim posledi­cama. Ali bio je najpažljiviji čovek na svetu. Kada smo brat Danijel i ja saznali da u obližnjem parku legenda Džim Lučsinger drži časove tenisa, žalili smo se tati da nikad nećemo moći da učestvujemo jer nemamo rekete. Dan-dva kasnije tata je došao sa posla i dao nam umotane rekete i rekao: “Ako propustite ijedan čas, ja­ko ću se naljutiti na vas!” - opisao je svoje odrastanje.

Životna priča najveće španske zavodnice: Ona je bila razlog raspada njegovog braka! (FOTO)

foto: Profimedia

U srednjoj školi je počeo da glumi u predstavama, ali tada uopšte nije razmišljao da bi gluma ikad mogla da bude njegov budući poziv.

- Počeo sam da glumim na fakultetu u Vošingtonu, trebalo je da upišem poslednju, petu godinu studija političkih nauka i onda sam odlučio da uzmem slobodnu godinu. Pomislio sam: “Pa studie će uvek biti tu, kad budem spreman, vratiću se.” Otišao sam u posetu prijatelju na njujorškom Univerzitetu i otkrio način kako da studiram od kuće. Kada sam rekao roditeljima da ću da glumim, vrištali su, plakali, poludeli su! - seća se.

Prvu godinu studija konobaisao je u slavnom Studiju 54.

- To je bilo ludo. Uglavnom su mi se nabacivali muškarci, vrlo bogati, uglađeni, prava gospoda. Svako malo su me zvali da im donesem kutiju cigareta i dali mi za to deset dolara. Kuti­ja je koštala osam, pa su mi ostala dva dolara! - priča Boldvin o jeseni ‘79.

U proleće iduće godine vozio je limuzi­nu za bogatu gospodu, pa je prodavao ma­jice na Petoj Aveniji pa je nakon toga konobarisao danju, a noću bio spa­silac u restoranu s bazenom. Tamo su ga upoznali s ljudima iz glumačke branše i oni su mu leto pre diplomiranja ponudili ulogu u sapunici "Doctors".

- Bio sam siromašan. A onda su mi za ulogu ponudili 400 dolara na dan! Mislio sam da sam Rokfeler! - rekao je Boldvin koji je, da bi bio mir u kući, diplomirao i po­litičke nauke. Nakon dve i po godine preselio se u Los Anđeles, ali se vratio kući na nekoliko meseci jer mu je 15. aprila 1983. od raka umro otac.

On je faca na filmu i van njega: Životna priča najpopularnijeg akcionog junaka - Džejsona Stejtema! (FOTO)

foto: Profimedia

- Bio sam jako tužan, tog dana je umro i deo mene. Sahranili smo ga, jedva prošli kroz sve to. Često se setim njega i njegovih saveta. Naj­bolji koji mi je dao jeste da je roditeljstvo trka između dva pola, u kojoj muškarac uvek os­voji bronzu - rekao je glumac koji se nedugo potom za stalno vratio da živi u Los Anđeles. Živeo je u Venisu jer je slična Njujorku, vozio je Folcvagen kabriolet, kojim je 1983. godine s prijateljem prošao celu ze­mlju, ali se uozbiljio nak­­on nesreće u kojoj je povredio kičmu.

- Morao sam da kupim novi auto, ali više nisam hteo da ku­pujem strani pa sam kupio Linkoln - ispričao je Alek koji uz automobile i pozorište (debitovao je na Brodveju 1986.), jako voli i žene. U svojoj prošlosti ih je imao popriličan broj, a najviše je ljubavisao s kolegicama. Ve­lika ljubav mu je bila Džanin Tarner, koju je upoznao na audiciji za televizijsku seriju.

- Postoji onaj pogled kad jednostavno klik­n­ete s nekim. E, to se nama dogodilo! - rekla je glumica koja se s Alekom 1983. i verila i već dogovorila datum venčanja. Venčanica, prstenje, pozivnice... sve je bilo spremno. Ali, kako je Džanin rekla, bili su premladi i životi su im krenuli u suprotnom smeru pa su se razišli.

Nakon nje, Alek je bio s još nekolicinom glumica poput Holi Gagnnier i Ali Šedi, ali i s Mišel Fajfer, koju je ta­kođe upoznao na snimanju, ovaj put na filmu "Udata za mafiju", ali ga je ona 1988. ostavila!

Preterano je uživao u alkoholu, hrani i ženama, celog života pratila ga tragedija: Životna priča Marlona Branda! (FOTO)

foto: Profimedia

Onda je došla 1990. godina, kad je prihvatio ulogu u filmu"Čovek za ženidbu", gde je upoznao Kim Besindžer. Otišli su na večeru, a on ju je tada, kako je Kim rekla, prvo poljubio, a potom pitao da želi da ima sa njim decu. Mislila je da se šali pa je odbila njegovu prosidbu ko­ja je usle­dila ubrzo na­kon toga, ali ipak ju je pri­hvatila godinu kasnije pa se par venčao 19. avgusta 1993. godine. Dve godi­ne kasnije, 23. oktobra 1995., dobili su ćerku Ajerland koju zo­vu Adi.

Nekoliko godina kasnije, br­ak vi­še nije bio idila, počeli su na događanja da dolaze odvojeno. Razlozi su bili, navodno, to što je Kim žele­la da se u potpunosti posveti karijeri, koju je zbog rođe­nja ćerke zapostavila, pa je zbog toga želela da se pre­­seli u Holivud, što Alek nije hteo ni da čuje. Tačka na ‘i’ dogodila se 1997. godine , kada je Kim dobila Oskar za "Poverljivo iz L.A.", što je navodno Alek teško podneo pa je zbog ljubomore skoro pao u depresiju.

Spavao je sa 2.000 žena, jedna mu je došla glave: Neverovatna životna priča Džeka Nikolsona! (FOTO)

foto: Profimedia

Mod­rice na njenom licu ukazivale su na to da je sup­rug tuče, što ni ona, kao ni on ni­su komentarisali. Brak je završen u februaru 2002., ali više od braka pamtiće se njihov razvod i borba za starateljstvo oko Ajerland, koje je trajalo godinama. Boldvin je zbog toga napi­sao i knjigu u kojoj je ocrnio američko sudstvo. Bor­be oko prava viđanja, Kimine zabrane da viđa ćerku samo u određenom terminu, njeno navod­no huškanje ćerke protiv njega, milioni dolara troškova, a najviše svađe s bivšom suprugom i poruka na telefons­koj sekre­tarici na kojoj viče na ćerku govoreći joj da je bezobrazno malo prase koje treba dobro naučiti pameti, ostavilo je traga na glumcu.

Otimačica tuđih muškaraca, žene je ne podnose: Životna priča kriminalno seksepilne Skarlet Johanson! (FOTO)

foto: Profimedia

Tako je bivši alkoholičar skoro po­novno posegnuo za bocom, ali ga je spriečio brat Danijel. A u to je vreme imao i suicidalnih misli, od kojih ga je odvratila briga za ćerkom. Ali uprkos brojim vezama, ne bi opet hteo pred oltar:

- Teško je skrasiti se uz moj način života. Da sam bio u lepom braku, možda bih i razmislio, ali mislim da se više neću ženiti.

Njen zaštitni znak je svileni kombinezon i cigareta u uglu usana: Životna priča najseksepilnije glumice u Holivudu! (FOTO)

foto: Profimedia

Ali u avgustu 2011. godine Alek je promenio mišljenje. Naime, poznati glumac upoznao je Hilariju Tomas, instruktorku joge sa kojom se verio nakon godinu dana. Par se venčao 30. juna 2012. godine i od tada žive u veoma skladnom braku. Imaju petoro dece, a sa ćerkom Ajerland iz prvog braka sa Kim Besindžer je jako blizak.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs