ZVEZDA SERIJE "dOSONOV SVET"

Zvezda popularne serije otvoreno o teškoj temi - pobačaju: Treba nam nova reč za to jer na podmukao način sugeriše grešku majke! (FOTO)

Iskreno o tabu temi

Trudnoća
13:35h Autor:
Zvezda popularne serije otvoreno o teškoj temi - pobačaju: Treba nam nova reč za to jer na podmukao način sugeriše grešku majke! (FOTO)
Džejms Van Der Bik, Foto: Profimedia

Glumac serije "Dosonov svet", Džejms Van Der Bik, odlučio je javno da progovori o teškoj temi - pobačaju.

- Imali smo tri pobačaja tokom godina uključujući onaj pre ove malene lepote, naveo je glumac u opisu fotografije na kojoj mu društvo pravi supruga, televizijska producentkinja Kimberli Bruk i u naručju drži tromesečnu ćeku Gvendolin.

Džejms je istakao da se na engleskom pobačaj ne bi trebao nazivati "miscarriage" jer to znači i greška i neuspeh. "Treba nam nova reč za to jer na podmukao način sugeriše grešku majke, kao da je nešto ispustila i nije uspela da iznese do kraja", napisao je glumac koji, osim malene Gvendolin, ima još četvoro dece - sedmogodišnju ćerku Oliviju, šestogodišnjeg sina Džošuu, četverogodišnju ćerku Anabel i dvogodišnju ćerku Emiliju.

Takođe, Van Der Bik smatra da ženama treba olakašti ovaj, već dovoljno težak slučaj. "Sklonimo svu krivicu s njih odmah. Pobačaj će vas rastrgnuti kao ništa drugo. Bolan je i slama srce na nivoima dubljim nego što ste možda ikad doživeli. Ne treba pokušavati racionalizovati svoju tugu, treba pustiti da teče u talasima u kojima dolazi i prepustiti joj pravedan prostor", iskreno je napisao i zaključio: "Puno, puno, puno parova dobiju srećne, zdrave, predivne bebe kasnije. Čuo sam neka metafizička objašnjenja za njih, a većina se kreću oko ideje da te male duše volontiraju na kratkom putovanju za dobrobit roditelja."

Voće koje žene treba da izbegavaju: Može da izazove pobačaj, tokom menstruacije pojačava krvarenje!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs