tinejdžerke su sekle vene za njim

Životna priča najvećeg srcelomca 90-ih: Da bi ostvario svoju najveću želju Luk Peri je asfaltirao puteve u Holivudu! (FOTO, VIDEO)

Vest o smrti popularnog glumca u 52 godini života nakon posledica moždanog udara rastužila je svet

Vip priča
11:16h Autor:
Životna priča najvećeg srcelomca 90-ih: Da bi ostvario svoju najveću želju Luk Peri je asfaltirao puteve u Holivudu! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

Luk Peri se rodio 11. novembra 1966. godine, a nakon što su mu se roditelji razveli 1972.godine odgajali su ga majka Ann Benet i očuh Stiv Benet u mirnoj, ruralnoj zajednici.

Odrastao je sa starijim bratom Tomom, mlađom sestrom Emi i polusestrom Emili, a odnos sa biološkim ocem nije bio baš najbolji.

Od malih nogu je isticao kako mu je uzor zapravo očuh koji je bio građevinski radnik i da ga je on učio važnim stvarima u životu.

"Očuh me je naučio svim pravim vrednostima u životu. O biološkom ocu ne volim da pričam i želim da to ostane moja lična stvar. Ocem smatram Stiva koji me vaspitao kao svoje dete. Bio mi je podrška u svim situacijama i rado mi je davao savete o svemu što me zanimalo. Zauvek ću mu biti zahvalan na tome i želim da to zna", ispričao je jednom prilikom.

Preminuo Dilan iz Beverli Hilsa: Glumac Luk Peri (52) podlegao posledicama moždanog udara

foto: Profimedia

Sa 14 godina, upisao se u Fredericktown High School i bio je miljenik i devojčica i profesora.

"Proglašen je najvećim šarmerom i ženskarošem, devojke su se lepile za njega kao muve za med", rekla je jednom njegova školska drugarica.

"Na časovima smo morali da vozimo traktor. Bilo je to sjajan period, iako moram da priznam da nije bilo lako pohađati takvu vrstu ruralne škole. Ali drago mi je jer sam u školi naučio kako je baviti se poljoprivredom i poslovima vezanim za životinje, rekao je Luk i dodao kako je nakon mature otišao u Holivud jer je bio lud za glumom od detinjstva.

Ali, put do ostvarenja snova bio je trnovit. Nakon što je došao u Holivud, morao je da radi i fizičke poslove kako bi zaradio za časove glume.

Serija Prijatelji vas je 90-ih prikovala za ekran: Kada vidite rezultate ovog istraživanja, oduševićete se!

"Nije mi bio problem da se okušam u raznim poslovima kako bih skupio novac jer sam jako želeo da se bavim glumom. Možda najbizarniji posao koji sam radio je asfaltiranje puteva. Nisam to dugo radio, ali u tom trenutku to je bila jedina mogućnost i nisam mogao da odbijem. Jedno vreme sam i konobarisao, ali i pomagao jednom stolaru, ispričao je jednom prilikom svoju priču.

Na početku su ga odbijali,a prva uloga mu je bila Ned Bates u televizijskoj drami "Loving" zbog koje se preselio u Njujork. Nakon godinu dana, poverena mu je uloga u sapunici 'Another World'.

"Fenomenalno sam se osećao kad sam saznao da sam primljen. Kada vas toliko puta odbiju, na trenutke izgubite samopouzdanje i veru u sebe i ono što radite. Imao sam sreće što sam odlučan pa sam izdržao sve dok napokon nisam dobio prvu ulogu. Ali moram da priznam da sam gotovo odustao. Bio je to nezaboravan trenutak i neopisiva sreća što je napokon sve došlo na svoje mesto", rekao je Luk, koji je ubrzo nakon toga dobio ulogu Dilana koja ga lansirala u tinejdžerske zvezde.

foto: Profimedia

Na audiciju za "Beverli Hills" prijavio se za ulogu Stiva Sandersa, ali ipak Dilan mu je bio suđen.

"Kad je Luk došao na audiciju, pomislio sam: 'To je čovek koja mi treba".Nimalo se nisam dvoumio.. Bio sam potpuno siguran da je on idealna osoba za ulogu Dilana Mekeja. Nije mu dugo trebalo da se uživi u ulogu zločestog dečka devedesetih, a publika ga je savršeno prihvatila, što smo i očekivali", rekao je Daren Star, producent popularne serije koji je bio oduševljen njegovom pojavom.

Top 5 serija koje nas vraćaju u detinjstvo: Ko je bio vaša simpatija? (VIDEO)

foto: Profimedia

Iako je dobro zarađivao kao Dilan, u šestoj sezoni je otišao iz serije kako bi se posvetio 'zrelijim ulogama'. Međutim, vratio se u devetoj sezoni.

Kako su glumili zaljubljeni par gotovo četiri sezone, nije ni čudo što su ljubav sa seta Dilan i"preselili" u stvarni život.

Životna priča najvećeg zavodnika 90-tih - Luka Perija: Obožavateljka mu poslala brushalter, on je oženio! (FOTO)

Pomogla mu je u borbi s alkoholizmom te je bila uz njega kada su mu uhapsili oca. Ali, kada su počeli da žive zajedno, Dilan postaje nesrećan u vezi. Nakon nekog vremena Dilan ju je prevario s Keli, ali njihova veza je bila isključivo fizička. Poznate repilike i scene se i dan danas prepričavaju.

Ne predaje se: Šenon Doerti potpuno otvoreno o teškoj borbi sa opakom bolešću!

foto: Profimedia

Ipak, pravi život Luka Perija nije bio ni blizu toliko uzbudljiv i zanimljiv kao Dilanov.

Životna drama Dilana iz Beverli Hilsa: Pregled ga spasao, a ovo su bili prvi simptomi! (VIDEO)

foto: Profimedia

Iako je imao više veza i propali brak sa manekenkom Rejčel Šarp, šuškalo se kako 'bari' glumice i nakon što se kamere ugase, privatni život je uvek skrivao od znatiželjnih očiju javnosti.

Umesto Njujorka, Pariz: Stiže serija koja je na dobrom putu da postane novi Seks i grad!

Neke od poznatih dama koje su pale na njegov šarm bile su Keli Preston, Kristy Swanson, Rebecca Gayheart te Rene Zelveger.

Najveći zavodnici meksičkih sapunica: Ovako danas izgledaju glumci iz serija Esmeralda i Rubi! (FOTO)

(Stil.kurir)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs