Srpska glumica bila na vrhuncu slave, a onda otišla za Ameriku: Radila 3 posla, a sad živi ko u 18. veku na planini

Glumica Ivana Jovanović bila je na vrhuncu slave, kada je odlučila da napusti glumu i ode sa Sjedinjene Američke Države. Od Srbije do Holivuda, a onda povratku prirodi u Ajdahu- ovo je njena priča.

Vip priča
22:01h Autor:
Srpska glumica bila na vrhuncu slave, a onda otišla za Ameriku: Radila 3 posla, a sad živi ko u 18. veku na planini
Foto: Printskrin@Ivana Jovanovic/Facebook

Ivana Jovanović, talentovana srpska glumica poznata po ulozi Nede u seriji "Greh njene majke", pre više od deset godina donela je hrabru odluku da napusti Srbiju i sa sinom Viktorom započne novi život u Sjedinjenim Američkim Državama. Njena odluka je izazvala pažnju javnosti, ali Ivana je jasno stavila do znanja da je njen put bio vođen ličnim težnjama ka boljem životu i unutrašnjem miru.

Ivana Jovanović
foto: Youtube Printscreen / Katarina Ivanović

Karijera u Srbiji

Pre nego što se odlučila na selidbu, Ivana je izgradila zavidnu glumačku karijeru u Srbiji. Igrala je u popularnim filmovima kao što su "Rat uživo", "Mrtav 'ladan" i "Vir", kao i u seriji "Nepobedivo srce". Ipak, najpoznatija ostaje njena uloga u seriji "Greh njene majke", u režiji Zdravka Šotre, koja ju je lansirala među omiljene glumce srpske publike.

I pored uspeha na malim ekranima, Ivana je osetila potrebu za promenom. "Nikada nisam to želela. Jako sam volela glumu, ali ne razumem baš tu potrebu za slavom. Mislim da nije zdravo da je želiš," otkrila je Ivana, koja je povlačenje iz glumačkog sveta shvatila kao priliku za preusmerenje ka drugačijim iskustvima.

Ivana Jovanović
foto: Pritnscreen/youtube/ Kosutnjak film

Život u Los Anđelesu

Po dolasku u Ameriku, Ivana se preselila u Los Anđeles i započela potpuno novu životnu fazu. Umesto da nastavi put ka slavi, odlučila se za mirniji život.

Bavila se raznim poslovima, uključujući organizaciju privatnih događaja za poznate ličnosti, poput Sofije Loren i Ilona Maska. "Živim u Los Anđelesu svoj san, ali ne onaj treš, nego bukvalno sanjam u svom krevetu, u svojoj kući na brdu Holivud. Pišem i kolumnu za jedan magazin, o temama koje me inspirišu," rekla je Ivana jednom prilikom.

Ivana Jovanović
foto: Printskrin@srpski.glumci/Instagram

Pored organizovanja događaja, radila je i kao kreativni menadžer u restoranu i držala časove joge. "Tri dana radim u restoranu kao kreativni event menadžer, a preostala dva dana držim časove joge," ispričala je Ivana, objašnjavajući kako uživa u raznovrsnosti svog života u Americi.

Iako joj je život u Americi doneo mnogo novih iskustava, ona je odlučila da ne ide putem glume.

„Nisam otišla ni na jednu audiciju. Nekoliko uloga sam morala da propustim jer nisam bila u mogućnosti da dođem u Beograd, pošto sam čekala američko državljanstvo pet godina.“

Ivana Jovanović
foto: Printskrin@Ivana Jovanovic/Instagram

Susreti sa svetskim zvezdama

Iako je otišla iz sveta glume, Ivana i dalje ima prilike da bude u blizini svetskih zvezda. "Plivam 20-ak minuta sama, nekada s fokama i pelikanima, a nekada pored Kejt Hadson, Dženifer Bils, Runi Mare, Skarlet Johanson. Sve sam ih videla i verujte mi da su Srpkinje mnogo lepše," našalila se Ivana.

Majčinstvo i zdravstveni izazovi

Pored profesionalnih promena, Ivanin život je obeležilo i majčinstvo. Rođenje njenog sina Viktora bilo je praćeno komplikacijama koje su ostavile dugoročne posledice na njeno zdravlje. "Viktor je bio velika beba od četiri i po kilograma. Doktor mi je laktom pritisnuo stomak i pukla su mi tri pršljena, nisam ni znala za to sve dok nije prošlo dejstvo anestezije" ispričala je Ivana.

Ivana Jovanović
foto: Printskrin@Ivana Jovanovic/Facebook

Oporavak je bio dugotrajan, a to iskustvo ju je navelo da ne planira novu trudnoću. "Bolovi kroz koje sam prošla su me verovatno odvratili od pomisli da ponovo rađam," priznala je.

Povratak prirodi u Ajdahu

Posle sedam godina u Los Anđelesu, Ivana je ponovo osetila potrebu za promenom i odlučila da se preseli u Ajdaho. "Živim u prelepom Ajdahu trenutno. Sečemo drva, idem u kupovinu, živim kao u 18. veku. Osećam se fenomenalno!" podelila je sa pratiocima na društvenim mrežama. Iako sada uživa u miru prirode, njen nomadski stil života se nastavlja.

"Stalno putujem! Živela sam sedam godina u Los Anđelesu, a sada uživam u miru i prirodi," rekla je.

Ivana Jovanović
foto: Printskrin@Ivana Jovanovic/Facebook

Ljubav i nova sreća

Ivana ne žali zbog udaljavanja od sveta glume, ističući da je u Americi pronašla sreću, ljubav i mir. "Moj sin Viktor i ja delimo život sa našim omiljenim Amerikancem, koji se zove Rajan Kunc," otkrila je Ivana, dodajući da se savršeno uklopila u američko društvo.

S obzirom na to koliko je srećna i ispunjena u svom novom životu, male su šanse da ćemo Ivanu ponovo videti na domaćoj glumačkoj sceni.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs