zastrašujuće

BRITNI SPIRS U KANDŽAMA POHLEPNOG OCA: Potresan dokumentarac otkrio GNUSNE DETALJE iz života pop dive! (FOTO)

Džejmi Spirs i dalje želi da raspolaže čitavom imovinom i radnim tempom velike zvezde. Ali, Britni to više ne želi. Mnogi detalji o problemima muzičke dive objavljeni su u dokumentarcu koji je zgrozio javnost.

Vip priča
Autor:
BRITNI SPIRS U KANDŽAMA POHLEPNOG OCA: Potresan dokumentarac otkrio GNUSNE DETALJE iz života pop dive! (FOTO)
Britni Spirs, Foto: Printscreen/ instagram/ britneyspears

Nevina u ludnici - tako američku pevačicu Britni Spirs (39) prikazuje novi dokumentarac u produkciji Njujork Tajmsa, premijerno prikazan 5. februara na medijskim platformama FX i Hulu. Od 2008., kad je doživela nervni slom, zvezda proslavljena hitovima "Baby One More Time" i "Oops I Did It Again" živi pod režimom svoga oca zato što američko pravosuđe smatra da nije sposobna da samostalno rauđuje i donosi poslovne odluke. Prema sudskom rešenju, potpunu kontrolu nad bogatstvom raspolaće njen otac Džejmi Spirs, koji se 2019. zbog zdravstvenih razloga povukao s te pozicije, a njegovo mesto preuzela profesionana kompanija. Za 39-godišnju Britni Spirs, majku dvoje dece, sve je ostalo po starom: radno je i dalje sposobna, sme da snima, nastupa i da zarađuje, ali ne i slobodno da troši sopstveni novac.

Srećna i VERENA: Lana Del Rej napokon otkrila ko je LJUBAV njenog života! (FOTO)

Britni Spirs
foto: Profimedia

Kako u 75-minutnom dokumentarcu "Framing Britney Spears" svedoči advokat Adam Strejsend, ona je jednom pristala na to samo pod jednim uslovom: da se time ne bavi njen otac. Osećala je da Džejmi Spirsa ne zanima ništa drugo osim novca, ali se sud nije obazirao na njena osećanja, tako da je godinama živela pod očevim patronatom kao da je neubrojiva maloletnica. Džejmi je svaki njen izdatak, pa i najbanalniji račun za kafu ili pesmu s iTunesa, prilagao u sudsku dokumentaciju kao dokaz da brine o dobrobiti svoje ćerke.

Medicinska dokumentacija Britni Spirs zapečaćena je za javnost i može se samo nagađati o njenim dijagnozama, ali celi je svet svjedočio njenoj mentalnoj dezintegraciji.

Dokumentarac "Framing Britney Spears" brutalno secira šta je dovelo do tog sloma i gde treba tražiti krivce za njene patnje. Izdali su je ljudi kojima je verovala, posebno muškarci, izdala ju je ta ista selebriti kultura koja ju je katapultirala među zvezde.

Ako želite da izgledate OVAKO u PEDESETOJ, evo šta da radite: Manekenka (56) otkrila šta JEDE i kako VEŽBA! (FOTO)

Britni Spirs
foto: Profimedia / Britni Spirs 2002. Godine

Od samih početaka njene karijere mediji su se s Britni poigravali kao da je krpena lutka i niko se zbog toga nije zgražavao.

Ni kao desetogodišnja devojčica, kad je ek počela da se probija na muzičkoj sceni, nije bila pošteđena prljavih seksualnih aluzija. Svi su se sprdali kad je s 18 godina govorila da želi nevina da uđe u brak iako je taj stav proizlazio iz njenih verskih uverenja i baptističkog vaspitanja. Premda je tada već bila megazvezda i dokazana umetnica, u javnosti se više razglabalo o statusu njenog devičanstva nego o njenom talentu.

Kad je pukla četvorogodišnja veza između Britni i Džastina Timberlejka , pevača boy-banda NSYNC, tabloidi su nju čerečili kao glavnu negativku te melodrame. Timberlejk tada nije stao u njenu obdranu iako mu je veza s Britni itekako pomogla u karijeri.

Pokret FreeBritney okuplja sve više poznatih osoba

Javna ponižavanja Britni Spirs išla su tako daleko da je 2003. Kendel Ehrlih, supruga bivšeg guvernera države Merilend, izjavila kako bi je rado upucala jer je loš uzor američkim devojkama. Danas bi gospođa Ehrlih zbog takve izjave završila na sudu, ali tada je to svima izgledalo jako zabavno. Britni u to vreme nije mogla da diše od paparaca, koji su poput vučjeg čopora na nju nasrtali kad je bila najranjivija. Da gubi tlo pod nogama, videlo se 2007. kad je usred brakorazvodne parnice s Kevinom Federlajnom, ocem njenih sinova Šona i Džejdena, obrijala glavu. Usliedila je prisilna hospitalizacija i gubljenje prava.

Dokumentarac "Framing Britney Spears" dao je krila pokretu Free Britney, koji već nekoliko godina preko društvenih mreža ukazuje na apsurdnost njenog statusa. Sada se sve više poznatih osoba, kao što su Sara Džesika Parker, Bet Midler, Endi Koen i Kortni Lav, trpa u #Free Britney voz. Poručuju "We are sorry, Britney" i traže da se napaćena pevačica napokon oslobodi okova vlasništva svoga oca. Ukazuju da je u sličnim problemima bila i nesrećna Ejmi Janhaus, a svi znaju kako se to završilo.

Britni je tek indirektno prokomentarisala dokumentarac o svom tužnom životu.

Na Tviter je stavila pre tri godine snimljen video svog hita "Toxic" te, među ostalim, napisala: "Koristim vreme kako bih učila i bila normalna osoba. Jednostavno volim da uživam u osnovama svakodnevnog života. Zapamtite, bez obzira na to šta mislimo da znamo o životu neke osobe, to je ništa u poređenju sa stvarnom osobom koja živi iza objektiva".

U međuvremenu nastavlja se pravna bitka oko pitanja ko bi mogao da kontroliše lični život i finansije Brinti Spirs. Novo ročište održaće se danas, 11. februara u Los Anđelesu, a odlučivaće se o zahtevu Džejmija Spirsa da se ponovo uključi u život svoje ćerke. Advokat Britni Spirs tvrdi da se ona boji oca, s kojim dugo nije razgovarala, i preti da više neće nastupati ako Džejmi ponovo zadobije kontrolu nad njenim životom i karijerom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs