Pravi savet

Ako želite da izgledate OVAKO u PEDESETOJ, evo šta da radite: Manekenka (56) otkrila šta JEDE i kako VEŽBA! (FOTO)

El Makferson je manekenka koja nosi nadimak Telo - eto, toliko je ova žena zgodna! Ovo je njena tajna vitke linije u pedesetšestoj godini

Celebrities
Autor:
Foto: Profimedia

Vitko telo nije nešto što se dešava samo od sebe. Za zategnuto telo, potrebno je svakodnevno "mučenje".

Nekadašnji supermodel, El Mekfirson (56) je otkrila tajnu svog dobrog izgleda:

Njeni glavni adut su zdrava i uravnotežena ishrana, redovna fizička aktivnost i pH ravnoteža tela.

"Verujem da je većina bolesti uzrokovana kiselinsko-baznom neravnotežom, zbog toga mi je veoma bitno da je moje telo PH neutralno.

Svakodnevno radim jutarnje vežbe i vežbam u teretani 45 minuta. Redovno hodam i skijam na vodi. Držim se prilično stroge dijete i ne jedem crveno meso, pšenicu (brašno) ili mlečnu hranu.

Alkohol i pušenje takođe su strogo zabranjeni. U svoj režim dodajem vitamine, jer to povećava nivo moje energije i pomaže mi da ostanem aktivna. Takođe smatram proteine i dijetetske suplemente vrlo efikasnim. Pomažu mom telu da se odupre svakodnevnom stresu. Tokom godina praćenje zdravog načina života probala sam alternativnu medicinu, akupunkturu i refleksoterapiju ", kaže El.

Kako vežba?

Svaki dan vežba sat vremena bilo da je to plivanje, joga, teretana:

"Za mene trčanje nije samo način održavanja kondicije, već i neka vrsta meditacije," kaže manekenka.

"Ne treba uvek biti na dijeti i ubijati se u teretani nekoliko dana u nedelji. Bilo bi vam bolje da svakodnevno radite efikasne vežbe ili trčite. Glavna stvar je da ne zanemarujete svoje telo."

Harmonija je bitna...

"Ono što me motiviše je da budem radosna, nadahnut, strastvena, snažna i zdrava. To je ono što me tera da svakodnevno vežbam i držim se svoje dijete. I mnogo mi je važnije od onoga što pokazuju moje vage. Koristim mali trik da bih se naterala da idem u teretanu: pitam se da li se osećam bolje ili gore posle vežbanja. Ne mogu da se setim ni jednog slučaja da se osećam loše posle fizičkih aktivnosti."

Kako izgleda jedna njen trening:

Trening počinje na trenažeru (nordijsko pešačenje) na kojime vežba celo telo ili trčanjem. Zatim radi sklekove na ivici kreveta.

Svaki dan radi trbušnjake, čučnjeve, iskorak, kao i sve one vežbe koje smo radili kao deca u školi. Svaki trening završava efikasnim istezanjem kako bi joj mišići bili vretenasti. Nikad ne zaboravlja da uradi vežbe za stopala. Uzme loptu i kotrlja je stopalom. Ova vežba joj pomaže da opusti mišiće stopala nakon dana provedenog u štiklama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...