ŽIVOTNI PREOKRET

Od raskalašnog neženje do predsednika Amerike: Novi detalji iz života Džordža Buša! (FOTO)

Kako je Buš mlađi od raskalašenog neženje i mladog oca koji ne može zamisliti dan bez piva došao do pozicije guvernera i predsednika SAD-a, opisano je u dvodelnoj emisiji, u kojoj ga ni najbliži prijatelji nisu štedeli.

Vip priča
Autor:
Od raskalašnog neženje do predsednika Amerike: Novi detalji iz života Džordža Buša! (FOTO)
Foto: Profimedia

Svi su ga znali kao pravog "veseljaka" koji voli da zaviri u čašicu, a transformacija Džordža Buša u ozbiljnog političara koji će postati 43. američki predsednik počela je za njegov 40. rođendan.

"Samo je rekao - ne treba mi ovo u životu. Krade mi energiju i uzima previše vremena", prisetio se Bušev prijatelj iz detinjstva u prvoj od dve epizode dokumentarne serije "American Experience" posvećenoj upravo njemu koja se prikazuje na PBS-u.

Ovako Barak i Mišel Obama provode svoje vreme: Njihov život je sada odmor, a milioni samo pljušte! (FOTO)

foto: Profimedia

"To jutro se probudio mamuran. Preterao je noć pre i nije se dobro osećao. Mislim da mu je Lora Buš rekla da je se mogao bolje da se ponaša, i tada je doneo odluku", prisetio se Čarli Janger, Džordžov prijatelj iz detinjstva.

I samo tako je prestao: "Na suvo, bez ikakvih tretmana ili medikamenata, predsednik Amerike je postao 15 godina posle toga."

"Prestao sam jer sam ponekad mislio da previše pijem. Neko me pitao da li mogu da se setim dana u kada nisam popio pivo? I nisam mogao", objasnio je bivši predsednik svojim rečima.

3 nova smrtna slučaja u porodici Kenedi: Najmoćnija američka porodica i dalje ukleta! (FOTO)

foto: Profimedia

Raskalašni neženja

Njegova prošlost "opuštenog" neženje u Teksasu jako je dobro zabeležena. A za dokumentarac Buševi drugi prijatelji nisu birali nežne reči kada su govorili o njegovim pijanstvima.

"Pio je previše i znao je da bude stvarno odvratan kad je pijan. U nedostatku bolje reči, znao je biti pravi šu*** kad je pio", opisao ga je dugogodišnji prijatelj Robert Meklaski.

Prijatelji s faksa opisuju ga kao "veseljaka" i da im ni na pamet ne bi palo da je on taj u njihovom bratstvu neko ko će postati guverner Teksasa i predsednik Sedinjenih Američkih Država. Kako se približavao 40. rođendanu njegovo ispijanje alkohola postajalo je sve gore, da su se prijatelji i porodia zabrinuli, šta će napraviti sa životom.

foto: Profimedia

Smisao je pronašao kada je 1985. počeo polako da otkriva spiritualnost i religiju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs