pogledajte

Ovako Barak i Mišel Obama provode svoje vreme: Njihov život je sada odmor, a milioni samo pljušte! (FOTO)

Izišao je iz Bele kuće, sad vodi lagodan život, a pomalo piše i memoare za koje je dobio avans od 65 miliona dolara

Vip priča
Autor:
Ovako Barak i Mišel Obama provode svoje vreme: Njihov život je sada odmor, a milioni samo pljušte! (FOTO)
Barak Obama, Foto: EPA

I dok njegov naslednik muku muči s popularnošću i ratovima širom sveta, Barak Obama uživa u svom životu "običnog" čovjeka. 14 meseci nakon što je napustio Belu kuću, Obamu možemo videti na kulturnim i muzičkim događajima i uvek s osmehom na licu. Izgleda da mu odgovara život bez teškog predsedničkog tereta na leđima. Kupili su kuću na udaljenosti oko kilometar od Bele kuće kako bi njihova najmlađa ćerka Saša mogla da završi školovanje u Vašingtonu. Često putuje ali kada je u gradu možete ga se sresti u lokalnom restoranu. Početkom ove godine bio je i na venčanju bivšeg saradnika. Vreme provodi i na jedrenju a posebno s Oprom Vinfri, Tomom Henksom i Brusom Springstinom u čijoj muzici redovno uživa.

Oni su par čija je ljubav jača od svega: Zašto je Barak Obama rasplakao svet!

foto: Profimedia

Tako smo ga videli na rasprodatom intimnom šou Brusa Springstina na Brodveju u kojem poznati muzičar uz akustične zvukove gitare i klavira priča svoje zanimljive životne priče. Tople pozdrave razmenili su bivši američki predsednik i muzička ikona za vreme nastupa prošlog meseca. Izgleda opušteno jer upravo takav život i vodi. I počeo je odmah nakon odlaska s posla. Ubrzo nakon Trampove inauguracije Obama je uživao u surfovanju sa Ričardom Brensonom na ostrvu Neker na Karibima.

Preživela nasilje i teško odrastanje: Nije govorila 5 godina, danas njene reči treba da čuje svaka žena na svetu! (FOTO)

foto: Fonet

"Nema sumnje da je opušteniji i mirniji i s manje briga nego što je to bio cele decenije. I to se na njemu vidi", rekao je Džoš Ernest koji je bio njegov sekretar za medije, a za Obamu je radio od predsedničke kampanje 2008. godine. Promenu u ponašanju mogli su da vide prijatelji porodice Obama i u Nacionalnoj galeriji portreta u Vašingtona sredinom februara gde su prikazani portreti Baraka Obame i njegove supruge Mišel.

Dva portreta, koja su naslikali afroamerički umetnici, jako se razlikuju od ostalih formalnih portreta koji su obeležili predsednike SAD-a i njihove prve dame, sve same belce. To je nova turistička lokacija u gradu, a zbog velikog interesa, portret bivše prve dame čak je premešten na bolju lokaciju.

Elen de Dženeres iskreno o najtežim trenucima u životu: Spavala sam na krevetu punom buva, nisam imala ništa! (FOTO)

foto: Profimedia

Kultura, zabava a i malo posla vrednog 65 miliona dolara

Osim zabave Obama se bacio i na posao, s obzirom da je sa 56 godina zapravo još premlad za odlazak u penziju. Poznat je i po svom radu u fondaciji a nedavno se vratio s poslovnih putovanja po Singapuru, Australiji, Novom Zelandu i Japanu. Takođe, fokusiran je i na svoju predsedničku biblioteku koja bi trebala da bude izgrađena u Čikagu.

Stručnjak za seks otkrio šta se događa sa Melanijom Tramp: Statista u rijaliti šouu svog muža! (FOTO)

foto: Profimedia

Marljivo radi, kako kažu njegovi prijatelji i saveznici, i na pisanju memoara za koje su on i njegova supruga dobili rekordnih 65 miliona dolara avansa od "Penguin Random House's Crown Publishing Group". Za sada nije poznato kada bi memoari trebali da budu objavljeni, piše "The Hill". Dogovore je postigao i s Netfliksom za produkciju serija i raznih emisija zbog kojih bi se opet mogao naći pod svetlima reflektora. Njegova dobra poslovna retorika osigurala mu je i 400.000 dolara naknade za govore, uključujući i za one kompanije s Vol Strita.

Nevzine: Neodoljivi osmanski kolačići koji su oduševili i Baraka Obamu! (RECEPT)

foto: Profimedia

Njegov PR menadžer Keti Hil rekla je kako su govori bivšeg predsednika "ostali verni njegovim vrednostima i njegovim zapisima" pa čak i kad mu se finansijski nadoknađuju. U skladu s tim, plaćeni događaji i govori doneli su mu 2 miliona dolara što je dovoljno za dve godine programa koji u Čikagu omogućavaju zapošljavanje i obuku mladih s niskim prihodima ", rekla je Hil.

Emotivna poruka povodom 25 godina braka: Ti si još uvek moj najbolji prijatelj i najbolji čovek kojeg poznajem! (FOTO)

foto: EPA / MAde Negi

Daleko od političkih događanja

Nije uključen u politiku uprkos tome što ga njegov naslednik Tramp često proziva zbog njegovog zdravstvenog osiguranja, a tu su i različiti stavovi oko politike klimatskih promena i globalnog zagrevanja, imigracijskih i finansijskih reformi. Namerno je izbegavao politička pitanja i pažljivo birao kada i kako će se uključiti. Pažljiv je kako ne bi izazvao Trampa koji često pronalazi novi razlog da krene u napad.

Mišel Obama se napokon oblači kako želi: Pogledajte prethodnu prvu damu u opuštenoj varijanti (FOTO)​​​​​​​

foto: Profimedia

U politici će se možda malo više aktivirati za vreme skorašnjih senatorskih izbora, a najavljeno je kako će održati zabavu za prikupljanje sredstava za svoju prijateljicu senatorku Kler Mekskil u maj. Ali oni bliski njemu kažu kako ne treba da očekuje da će se i zvanično uključiti u kampanju pre kraja leta.

Retko daje intervjue s izuzetkom onoga za novi šou Dejvida Letermana na Netfliksu. Ali kada je reč o važnim pitanjima on će se pojaviti. Tako je podržao kampanju učenika protiv oružja u školama, putem svog Tvitera i napisao je pismo za učenike srednjih škola.

One menjaju pravila: 10 sjajnih prvih dama koje su zasenile svoje muževe (FOTO)​​​​​​​​​​​​​​

foto: Profimedia

"Bio je istinski impresioniran i nadahnut zrelošću i strašću ovih mladih ljudi i onoga što su napravili u izvanrednim okolnostima", rekao je Earnest.

Prijatelji kažu kako uživa i prisećaju se šale koji su upotrebljavali dok je bio predsednik i provodio vreme u Beloj kući o medvedu i njegovoj slobodi. I tako je sad medved konačno slobodan i čini se kako je medved zbog toga jako, jako srećan i beskrajno uživa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs