OSKAROVKA SA DIPLOMOM HARVARDA

Završila je 2 fakulteta, govori šest jezika: Fascinantna životna priča najpametnije dame Holivuda!

Njoj sve ide od ruke...

Vip priča
Autor:
Foto: Profimedia

Natali Portman, pravog imena Natali Heršlag, rođena je 9. juna 1981. godine u Jerusalimu. Još odmalena Natali je zavolela glumu, a poseban talenat izdvojio ju je tako da je već s 12 godina dobila prvu ulogu u filmu „Leon“, rame uz rame sa slavnim Žanom Renoom.

 

Natali je pohađala jevrejsku školu, a filmsku karijeru je u jednom trenutku žrtvovala zbog obrazovanja. Natali je jedna od retkih obrazovanih dama u Holivudu. Završila je psihologiju na Harvardu, a potom je i diplomirala na Jevrejskom univerzitetu.

 

Osim što je fakultetski obrazovana, Natali tečno govori hebrejski i engleski, a razume francuski, nemački, japanski i španski. Pohađala je i časove u Jerusalimu.

 

Ko je bio Igor Vuk Torbica: Ja sam sa svojim izborima na miru, tako da mirno spavam sa vukom u sebi!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalie Portman (@natalieportman) on

Pored obrazovanja, uspela je da stekne veliku popularnost i uspeh i na filmskom platnu. Za svojih 39 godina, nizala je samo uspehe.

 

Njena karijera kreće uzlaznom putanjom od 2000. godine kada je ostala zapažena u filmu „Bliskost“. Za ulogu u ovom filmu bila je nominovana za Oskara, a osvojila je Zaltni globus.

 

Zatim niže filmske hitove kao što su Gojine utvare, V za Vendetu, Druga Bolenova kći, a 2011. godine dobila prestižnog Oskara za glavnu ulogu u filmu „Crni labud“ kao i veliki broj drugih nagrada. Natali u ovom filmskom hitu tumači profesionalnu balerinu, a put spremanja ove uloge nije bio nimalo lak.

 

"To je bio veliki izazov, i imala sam ogromnu podršku. Svi nastavnici, koreografi, reditelj pre svega su me oblikovali i gurali na tom putu. Počela sam od osnovnih baletskih pokreta, dva sata dnevno prvih šest meseci." 

 

Briljantan, a lud: Slikao 20 sati dnevno, nije jeo, za života prodao JEDNU sliku, na kraju brutalno oduzeo sebi život!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalie Portman (@natalieportman) on

"Narednih šest meseci, po pet sati dnevno. Dodali smo i plivanje. Zatim, dva meseca po osam sati dnevno. Fizička disciplina mi je pomogla da savladam emocionalnu stranu lika. Život baletskog igrača je sličan monaškom životu. Oni ne piju, ne izlaze uveče, ne jedu, i konstantno izlažu telo bolu“, rekla je tada ona.

 

Tokom snimanja filma Portmanova upoznaje sadašnjeg muža, baletskog igrača i koreografa Bendžamina Milpijea. U decembru 2010. objavili su veridbu i srećnu vest da je Natali trudna.

 

Živela sam kao rok zvezda, čak je i moj donji veš imao telohranitelje: Životna priča najlepše žene 90-tih!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalie Portman (@natalieportman) on

U junu 2011. par je dobio sina Alefa, a sledeće godine venčali su se na intimnoj jevrejskoj ceremoniji u Kaliforniji. 22. februara 2017. godine na svet je donela i drugo dete, devojčicu Amaliju.

 

Bendžamin je trenutno direktor baleta u Pariskoj operi. Zbog Natali je promenio veru. Francuski koreograf je rekao kao mu je jako važno da bude iste vere kao i njegova draga, te želi da pređe u judaizam.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalie Portman (@natalieportman) on

Na meti tračeva

 

Muzičar Mobi (53), čije je pravo ime Richard Melville Hall, je otkrio da se viđao sa 16 godina mlađom Natali Portman u njenim 20-im godinama, ali je istakao da je to trajalo samo nekoliko nedelja.

 

On je u svojoj knjizi napisao da je tada gospođica Portman otvoreno koketirala s njim u bekstejdžu njegovog koncerta. “Ja sam bio ćelava pijanica, ona prelepa filmska zvezda, ali uprkos tome bila je u mojoj sobi u bekstejdžu i flertovala sa mnom. Ja sam tada imao 33, ona 20”, napisao je u svojoj knjizi “When It Fell Apart” muzičar.

 

"Nekoliko nedelja pokušavao sam da joj budem dečko, ali nije uspelo. Mislio sam da ću morati da joj objasnim svoj strah od toga da budem u pravoj vezi, ali jedne noći me je obvavestila da je upoznala nekog. Laknulo mi je što neću morati da joj objašnjavam koliko sam oštećen", rekao je on. 

 

Natali i demantovala glasine o vezi s muzičarem kojeg je usput nazvala i “jezivim starcem“.

 

Ponižavao je i govorio da nije dovoljno dobra: Njemu iz inata postala je najpopularnija pevačica današnjice! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalie Portman (@natalieportman) on

 

O pritisku sa kojim se žene susreću rekla je: 

 

Natali Portman je uprkos velikoj slavi ostala prizemna. Ona živi miran, porodični život, koji vešto sakriva od očiju javnosti. Nedavno je govorila o pritiscima sa kojima se žene susreću i rekla: 

 

"Kao žena, neprestano se boriš protiv toga da te procjenjuju prema tome kako izgledaš, da te gledaju i stvaraju mišljenje o tebi. A šta je lepota? Ona je po definiciji prolazna, to je nešto što ne možeš da zamrzneš u vremenu, ona je poput leptira, živi na sekund. Da bi svoj život učinili zaista vrednim i smislenim, ne možete se oslanjati na lepotu".

 

Zasmejavala je čitav svet dok se njen rušio: Životna drama Kortni Koks! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalie Portman (@natalieportman) on

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...