NJENA PRIČA LEDI KRV U ŽILAMA

OTPEVALA LAMBADU I POSTALA NAJPOPULARNIJA PEVAČICA SVETA: Sudbina koju je doživela jezivija je od horor filma! (FOTO)

Njena pesma i dan danas je veliki hit

Vip priča
Autor:
OTPEVALA LAMBADU I POSTALA NAJPOPULARNIJA PEVAČICA SVETA: Sudbina koju je doživela jezivija je od horor filma! (FOTO)
Foto: Printscreen Youtube / ClubMusic80s

Adaptacijom pesme Stivija Vondera "Another star" u prevodu na portugalski jezik pokazala je svoje umeće i mnoge američke zvezde bile su zainteresovane za njene aranžmane i kompozicije.

Loalva Braz Vijeira je bila brazilska pevačica grupe Kaoma, najpoznatije po planetarnom hitu Lambada, uz koji smo svi đuskali krajem osamdesetih i početkom devedesetih. Braz je rođena u blizini Ria de Ženeira 1953. godine u porodici muzičara - otac joj je bio dirigent, a majka pijanistkinja. Počela je ozbiljno da se bavi muzikom sa 13 godina i još kao veoma mlada bila je nagrađena brojnim nacionalnim nagradama. Njen talenat je stekao priznanje brojnih brazilskih pop umetnika kao što su Tima Maie, Emilija Santjaga, Gala, Kaetana Veloza i drugih koji su u periodu od 1975. pa do 1985. bili njeni saradnici na snimanju ploča.

LOMILA JE SRCA ALI JE ON NJENO ZGAZIO: Životna priča najlpeše francuske glumice - Izabele Ađani! (FOTO)

Sredinom osamdesetih preselila se u Pariz i nastupala u mnogim zemljama širom sveta. Brazilka je 1989. godine kao vokal grupe Kaoma otpevala pesmu "Lambada" koja je postala veliki hit.

Zanimljivo, pesmu Lambada je komponovao vođa bolivijske grupe "Los Kjarkas" i bez njegove saglasnosti grupa "Kaoma" je pesmu počela da koristi. Došlo je do oštrog sukoba oko autorskih prava, a kasnije uz veliku novčanu koja nije poznata javnosti postignuto je "primirije". Braz je komponovala i otpevala 2 pesme za film "Le Roi Desperados", a pesme kao što su "Tago Mago", "Dançando Lambada", "Mélodie D’Amour" su obeležile njenu karijeru. Adaptacijom pesme Stivija Vondera "Another star" u prevodu na portugalski jezik pokazala je svoje umeće i mnoge američke zvezde bile su zainteresovane za njene aranžmane i kompozicije.

RAZVELA GA OD PRVE ŽENE, VOLELA DO SMRTI: Najromantičnija ljubavna priča zlatnog Holivuda! (FOTO)

Bila je članica Francuske akademije i nagrađena je prestižnom srebrnom medaljom "Prix Thorlet".

Jeziv kraj

Život joj se tragično završio 19. januara 2017. godine, kada je njeno telo pronađeno u mestu Sankvarema u izgorelom automobilu. Kako su naveli iz policije, dvojica muškaraca su upala u hotel u kome je živela i stavili je u automobil, koji je potom zapaljen. Prema policijskoj istrazi, ubio ju je jedan od njenih zaposlenih.

RAZVOD TEŽAK 5 MILIONA, BURNE LJUBAVNE VEZE I BORBA ZA STARATELJSTVO: Turbulentan život najšarmantnije plavuše! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs