BURAN ŽIVOT

GORKA SUDBINA NAJKONTROVERZNIJE MANEKENKE: Traumatično detinjstvo,divlje žurke, alkohol i droga obeležili su njen život!

Upadala je iz nevolje u nevolju...

Vip priča
19:35h Autor:
GORKA SUDBINA NAJKONTROVERZNIJE MANEKENKE: Traumatično detinjstvo,divlje žurke, alkohol i droga obeležili su njen život!
Foto: Profimedia

Kejt Mos često je bila vinovnik skandala i afera, rizikovala da sve izgubi, a onda uplovila u malo mirnije porodične vode i primila se. Ovo je njena priča...

Kontroverzna Britanka, koja je svojim pojavljivanjem na modnoj sceni potpuno promenila sliku koju je javnost do tada imala u vezi s tim zanimanjem, ni danas nema nameru da odustane od fotografisanja za prestižne kampanje i magazine, piše Glossy.

Kejt Mos rođena 16. januara 1974. godine, u londonskoj radničkoj četvrti Krojdon. Zanimljivo je da prilikom rođenja uopšte nije bila sitna, što bi pomislili svi oni koji je pamte kao mršavu manekenku.

Bila je slatko dete, a na glavi je imala samo jedan pramen svetlocrvene kose.

"Rekla sam: O Bože, rodila sam crvenokosu devojčicu! Ali, ubrzo se sve promenilo," priseća se majka Linda, koja je najčešće radila kao prodavačica u butiku, konobarica u pabu ili pomoćnica u frizerskom salonu, dok je manekenkin otac Piter Edvard bio zaposlen u kompaniji Pan Am.

VOLELI SU SE I IZVAN SETA, JEDVA PREŽIVEO SAOBRAĆAJNU NESREĆU: Gde su danas Anita i Drezik iz serije Nestašne godine!

Kejt Mos
foto: Profimedia

Kao mala, Kejt je bila druželjubiva i daleko od nestašne klinke. Važila je za poslušnu devojčicu, bila je pripadnica školske elite i svi su je obožavali, opisuju njeni učitelji. Volela je da se sređuje i veoma rano počela je da pokazuje sklonosti ka modi. Roditelji su je usmeravali ka umetnosti, pohađala je časove baleta, klavira i učestvovala u dramskoj sekciji u svojoj školi.

"Uvek je postojalo nešto posebno u njoj," govorio je njen otac Piter.

Kada je imala 13 godina, Kejtini roditelji odlučili su da se razvedu i taj događaj u znatnoj meri predodredio je njeno ponašanje u budućnosti. Iako je okolina smatrala da je Kejt dobro podnela razvod svojih roditelja, ona je upravo u tom periodu počela problematično da se ponaša.

"Roditelji su mi dopuštali bukvalno sve. Pušila sam i pila pred njima kada sam imala samo 13 godina. Tada sam počela da izlazim i vraćala sam se u svoj dom tek posle tri sata ujutru," osvrnula se ona jednom prilikom na svoj rani period života.

Nije se najbolje slagala sa dve godine mlađim bratom Nikom, koga je nazivala razmaženim derištem. Sud je odlučio da Kejt živi kod majke, a Nik kod oca, ali buduća manekenka nikada nije osetila da se majka dovoljno brine za nju i taj nedostatak pokušavala je da nadomesti bežeći u autodestrukciju.

OČUH GA GODINAMA ZLOSTAVLJAO, BORIO SE SA DEPRESIJOM,IZ PAKLA DROGE SE JEDVA IZVUKAO:Mračan život holivudskog zavodnika!

Kejt Mos
foto: Profimedia

Kada je krenula u srednju školu, počela je da iskazuje svoju pobunjeničku crtu, ocene su joj se pogoršale, ali i pored toga ona nikada nije izostajala sa nastave.

"Išla sam u školu kako bih se družila. Nikada nisam radila domaće zadatke, a volela sam jedino časove engleskog i drame jer za njih nisam morala da se trudim. Bila sam buntovnica koja nije mislila daleko unapred. Samo me je zanimalo da napravim neku provokaciju u školi."

Ubrzo je Kejt Mos primetila modni agent Sara Dukas i to dok se sa ocem vraćala sa odmora na Bahamima.

"Manekenstvo joj je omogućilo beg od okrutne stvarnosti, tačnije od loše porodične situacije. Raspad braka njenih roditelja imao je snažan uticaj na Kejt. Teško joj je da se veže za bilo koga jer je kao mlada bila svedok neuspelog braka svojih roditelja. Zato ona i bira destruktivne veze," tvrdi jedan njen blizak prijatelj.

Iako je na početku karijere imala zastrašujućih iskustava sa lažnim fotografima, Kejt je bila vrlo snalažljiva i prodorna.

POBEGAO IZ SEKTE, IZGUBIO BRATA NA RUKAMA, SREĆU PRONAŠAO U NJOJ: Neverovatan život Hoakina Finiksa! (FOTO)

Kejt Mos
foto: Profimedia

Sa svojih 14 godina doživela je prvu tinejdžersku ljubav i to sa jednim vršnjakom iz škole. Nevinost je, navodno, izgubila još pre toga, za vreme odmora na Bahamima i to sa zgodnim Amerikancem kog nakon toga više nikada nije videla. Ipak, njena prva ozbiljnija veza bila je sa tri godine starijim Klak Gregorijem. S njim je provela više od godinu i po dana.

U tom periodu počela je da beleži profesionalne uspehe, ali je s druge strane morala da se izbori i sa brojnim pritiscima jer su joj modni kritičari stvarali komplekse komentarima kako je preniska, nezgrapna i da njen razmak između prednjih zuba uopšte nije simpatičan.

Sve to nije smetalo Kejtinom budućem velikom prijatelju i modnom magu Džonu Galijanu, koji ju je ubrzo angažovao. Uz to, manekenka nije nailazila ni na majčinu podršku koju je jedino zanimalo kada će početi da donosi novac.

"Stalno me je ispitivala kada ću početi da zarađujem, a ja sam pokušavala da joj objasnim kako stvari funkcionišu u manekenskom poslu," analizira Kejt koja je kasnije majci kupila skupocenu vilu i nekoliko automobila, dok je ocu pomogla da pokrene vlastiti biznis. Zarađivala je odlično, ali je iskusila i one loše strane manekenskog poziva, poput beskrajnih zabava, opijanja i drogiranja u bekstejdžu revija.

"Svi smo se opijali na tim događajima. Tada sam mislila da se super zabavljam, ali sve je to postalo preterano. Nije tu bilo ničeg normalnog."

U ŽIVOTU OPERSKE DIVE TRAGEDIJE SU SE REĐALE KAO NA TRACI: Majka ju je mučila, ljubavnik psihički i fizički zlostavljao!

Kejt Mos
foto: Profimedia

Pažnju na sebe Kejt s Moss krenula je editorijalom "The 3rd Summer in Love", za časopis "The Face", kada je imala samo 16 godina. Ispostavilo se da su to bile fotografije koje su podigle mnogo prašine, pa su kritičari taj manekenski poduhvat nazvali prljavi realizam. Posle toga, ona je postala poznata kao antisupermodel.

Predstavljala je suprotnost tadašnjim kraljicama modnih pista poput Sindi Kraford, Klaudije Šifer i Naomi Kembel sa kojom je danas veoma bliska. Za razliku od spomenutih koleginica, Kejt nije bila toliko visoka niti je mogla da se pohvali oblinama.

Iako različita od drugih, ona je već na početku karijere snimila brojne kampanje za čuvene modne brendove kao što su Guči, Dolče i Gabana, Kelvin Klajn, Šanel... Više puta bila je na naslovnim stranama prestižnih modnih magazina i za nju su se otimali proslavljeni fotografi Mario Testino, Piter Lindberg i drugi.

ŽIVOTNA PRIČA NAJLEPŠE ŽENE NA SVETU: Diplomirala filozofiju, život posvetila važnim pitanjima i porodici! (FOTO)

Kejt Mos
foto: Profimedia

Nije želela da njena karijera stagnira, pa se iz Londona uputila u Njujork.

Pošto je stigla u jedan od svetskih centara mode, dobila je oreol modela koji pomera standarde. Optuživali su je za rastući trend anoreksičnih manekenki, a upravo taj heroinski šik doneo joj je bogatstvo. Dobitnica je brojnih nagrada, poput one za Modnu inspiraciju koju joj je Udruženje američkih modnih dizajnera dodelilo 2005. godine. Svojom pojavom bila je inspiracija brojnim umetnicima, pa je u tom kontekstu nastavila tradiciju Merlin Monro.

Ova ikona stila mnoge je zgrozila svojim prepoznatljivim heroinskim šikom, koji je osmišljen 1993. godine za potrebe kampanje Kelvina Klajna. Mnoge je tada razljutila svojim izgledom, a reagovao je i tadašnji predsednik Amerike Bil Klinton, zabrinut za zdravlje mladih Amerikanki koje su želele da budu mršavice poput nje.

"Bilo je to takvo vreme. Nisam više mogla da objašnjavam ljudima kako ja nisam anoreksična," staloženo je govorila manekenka.

Izgradila je poseban stil i istakla se kao predvodnica modnih trendova. Popularizovala je brojne odevne komade poput traper pantalona, baletanki, piratskih čizama, ešarpi sa kosturskim lobanjama, a zbog učestalog nošenja krzna, neretko je bila na meti organizacije Peta.

Po dolasku u Ameriku, bavljenje manekenstvom bilo joj je viza za ulazak u svet džet-seta. Imala je 20 godina kada je upoznala glumca Džoni Depa i ludo se zaljubila u njega.

NAJPOZNATIJA GRUPI DEVOJKA: Izgubila sina zbog heroina, jedva preživela karcinom i nervni slom, evo gde je danas!(FOTO)

Kejt Mos
foto: Profimedia

Pre nego što sam sreo Kejt, glumac nikada ranije nisam bio zaljubljen.

"Lud sam za njom,"- govorio je deset i po godina stariji glumac koji je ubrzo s njom počeo zajednički život. Oboje su u toj fazi bili poprilično neobuzdani, a njihovoj vezi došao je kraj nakon četiri godine, kada je Dep odlučio da je ostavi. Glumac je manekenku zamenio francuskom koleginicom Vanesom Paradis, dok je Kejt utehu tražila u konzumiranju alkohola i droge.

Godinu dana nakon toga, u intervjuu za magazin "Dazed and Confused", priznala je kako još nije prebolela Depa, a zanimljivo je da ju je intervjuisao Džeferson Hek, koji je nešto kasnije postao otac njenog deteta.

Oni su vezu započeli 1999. godine, a novinar je manekenku navodno osvojio svojim sarkastičnim komentarom da miriše na urin. Nakon tri godine zabavljanja, u septembru 2002. godine postali su roditelji devojčice Lili Grejs.

Iako je bila majka, Kejt nije imala nemeru da obuzda svoj nagon za provodom, pa je za krštenje svoje naslednice priredila žurku, za koju njeni susedi tvrde da je bez prestanka trajala tri dana i tri noći. Međutim, u periodu koji je dolazio, Kejt je odbijala da se uda za Haka, što je on protumačio kao vezu bez budućnosti i rešio da je napusti.

Mos se u tom periodu svog života zasitila manekenskog zanimanja i vodila mišlju da napusti modnu industriju. Od toga ju je odgovorila njena prijateljica Sejdi Frost, bivša žena Džad Loua. Kejt je bivšem partneru platila dva miliona funti za diskreciju, a zauzvrat je dobila i starateljstvo nad ćerkicom Lili.

OPAKA BOLEST JE UNIŠTILA SVE NJENE SNOVE: Živela je pravu bajku, lepotom osvojla publiku, pa skončala prerano! (FOTO)

Kejt Mos
foto: Profimedia

Ponovo je počela da se opija i ulazi u površne veze, među kojima je i ona sa glumcem Danijelom Krejgom.

Ipak, svoje najbliže, kao i celokupnu javnost, manekenka je ponajviše šokirala vezom sa pet godina mlađim, kontroverznim rokerom Pitom Doertijem. Njihova ljubav trajala je od 2004. do 2007. godine, a za to vreme pratili su ih skandali, problemi sa drogom i alkoholom...

"Upoznao sam sve njene momke, ali nikada mi neće biti jasno šta je videla u Doertiju. Koliko god to zvučalo neverovatno, iskreno mislim da je s njim srećna," govorio je u to vreme njen dobar prijatelj Dejvid Teng.

"Znam da on loše utiče na mene, ali jednostavno ne mogu sebi da pomognem. Postoji nešto zbog čega mu se stalno vraćam," priznala je svojeglava Britanka koja se 2005. godine suočila s javnim skandalima zbog kojih je dobila zloglasni nadimak kokainska Kejt.

Naime, Dejli Mirom objavio je seriju fotografija na kojima se vidi kako slavna manekenka šmrče kokain, a šuškalo se da je za to kriv upravo Doerti koji je fotografije prodao ovom tabloidu za 105 hiljada funti. Kejt je nedugo nakon toga izgubila sve unosne ugovore. Shvatila je kako mora da promeni svoje navike i otišla na kliniku za odvikavanje u Arizoni. Nakon lečenja dobila je mnogobrojne angažmane i iz ove nevolje izašla znatno snažnija.

VEĆ 8 GODINA TRAJE NJEGOVA BORBA ZA ŽIVOT: Tragična sudbina Mihaela Šumahera! (FOTO)

Kejt Mos
foto: Profimedia

Veza sa Doertijem pukla je 2007. godine, a Kejt je ubrzo viđena u zagrljaju novog dečka, takođe muzičara, Džejmija Hinsa. Nova ljubav i poslovna sreća ovoga puta zaista su joj se poklopili, što je manekenku inspirisalo da kreira sopstveni parfem, kao i liniju odeće za "Topshop."

"Najlepši osećaj koji možete da imate u životu jeste onaj kada tačno znate šta želite da radite. Ja zapravo nikada nisam želela da budem manekenka i uvek sam zavidela ljudima oko sebe koji su u tom poslu tako strastveno uživali. Sada ih razumem jer me kreiranje odeće zaista ispunjava, " ističe sada spokojna Kejt.

Kontroverzna manekenka i pet godina stariji pevač grupe "The Kills" odlučili su da svoju višegodišnju vezu ozvaniče brakom u julu 2011. godine.

Bilo je to luksuzno i glamurozno venčanje, nalik onom o kome devojke maštaju. Među manekenkinih 14 deveruša našla se i njena ćerka Lili Grejs, kao i šesnaestogodišnja polusestra Loti, koja je pre nekoliko godina potpisala ugovor sa modnom agencijom koja zastupa i Kejt.

Mlada je na ceremoniji nosila venčanicu svog dobrog prijatelja Džona Galijana, koji je uz nju bio od početka karijere. Nakon formalnog venčanja pred oko 80 zvanica, usledio je trodnevni party na kojem je bilo više od 300 gostiju.

UTOPIO SE U 28. GODINI, IZA SEBE OSTAVIO BOGATSTVO: Bog rokenrola imao je jedan problem-bio je stvarniji od sveta!(FOTO)

Kejt Mos
foto: Profimedia

Iako se par razišao još 2011. godine brak nikada zvanično nije raskinut, ali je manekenka ubrzo započela vezu sa 13 godina mlađim fotografom Nikolaijem von Bismarkom, inače pripadnikom aristokratske porodice.

Početkom 2016. godine Kejt je napustila modnu agenciju “Storm”, koja ju je otkrila kad je imala samo 14 godina ne bi li pokrenula sopstvenu modeling agenciju "Kate Moss Agency."

U međuvremenu Kejt je nastavila da snima punom parom za "Topshop", "YSL", "Calvin Klein". Poslednju veliku kampanju uradila je sa Điđi Hadid za Stuarta Vetizmana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs