KRISTI TARLINGTON

ŽIVOTNA PRIČA NAJLEPŠE ŽENE NA SVETU: Diplomirala filozofiju, život posvetila važnim pitanjima i porodici! (FOTO)

Devedesetih godina zajedno sa manekenkama Sindi Kraford, Klaudijom Šifer, Lindom Evanđelistom i Naomi Kembel osvajala je modne piste širom sveta.

Vip priča
Autor:
ŽIVOTNA PRIČA NAJLEPŠE ŽENE NA SVETU: Diplomirala filozofiju, život posvetila važnim pitanjima i porodici! (FOTO)
Kristi Tarlington, Foto: Profimedia

Kristi Tarlington rođena je 2. januara 1969. u mestu Valmut Krik, u Kaliforniji. Otac je bio pilot, dok joj je majka stjuardese iz Salvadora. Sa samo 14 godina primetio ju je jedan fotograf u Majamiju i ubrzo posle toga primljena je u Ford agenciju. Posle završene srednje škole u svom rodnom mestu preselila se u Njujork, gde je zapravo i počela njena karijere. Kada je počela da radi kao fotomodel mlada Kristi je izjavila: "Bilo mi je teško da budem graciozna, jer sam kao dete bila veoma trapava". Zahvaljujući talentu i harizmi uspeh joj je bio zagarantovan, osvajala je modne piste širom sveta i postala jedan od najplaćenijih fotomodela. Dugo je bila zaštitno lice Kelvin Klajna, za koga je reglamirala odeću, kao i kozmetičku liniju.

MODA I RENESANSA: Irina Šajk u kompletu koju malo ko može da iznese! (FOTO

Tokom devedestih godina, radila je za veliki broj kampanja i reklama za luksuzne brendove kao što su Šanel, Valentinio, Versaći, Maks Mara, Eskada i našla se na naslovnicama prestižnih magazina - Voga, Ele, Glamura, Kosmopilitena, Bazara... Nekadašnja kreativna direktorka ameriškog Voga čuvena Grejs Kodington opisala ju je: "Kristi je najlepša žena na svetu". Takođe i čuveni fotograf Teri O’Nil je rekao za Kristi da je kao klasika za sva vremena: "Možete je staviti u bilo koje razdoblje i uvek će biti prekrasna. Ona je velika zvezdi svetske modne industrije."

FORMULA KOJA UVEK DOBIJA: Besprekorno izdanje Brižit Makron! (FOTO)

Posle devedestih, manje se bavila modom, ali je bila aktivna u sferi filma. 2010. godine režirala svoj prvi dokumentarni film, "No woman no cry", koji govori o opasnostima sa kojima se u pojedinim zemljama susreću trudnice kada traže lekarsku pomoć.

Godine 2003. udala se za glumca i producenta Edvarda Burnsa sa kojim ima ćerku Grejs rođenu iste godine kada su se Kristi i Ed venčali, i sina Fina rođenog 2006.

DŽEJ LO USLIKANA PRVI PUT NAKON RASKIDA VERIDBE: Prošetala kultne čizme i skratila kosu! (FOTO)

U slobodno vreme bavi se jogom, a o tome je pisala u knjizi "Living Yoga: Creating a life practice". Takođe redovno trenira trčanje i trči maratone.

Diplomirala je filozofiju i komparativnu religiju i povremeno se vrati u svet mode, kao što je to bilo početkom 2021. godine za modnu kući Fendi.

Što se tiče starenja i bora, Kristi nema problema sa tim: "Ne želim da izgledam mlađe nego što jesam. Naše lice ja mapa našeg života."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs