tatjana patic

BILA JE DEO STALNE POSTAVE SUPERMODELA DEVEDESETIH, DANAS ŽIVI SAMA U PRIRODI: Nisam želela da dam sina dadilji! (FOTO)

Naslovna strana britanskog Voga jedna je od onih koje će uvek biti zapamćene, Na njoj su super modeli Naomi Kempbel, Kristi Tarlington, Linda Evanđelista, Sindi Kraford i do danas ovaj kvartet redovno se pojavljuje i uživa u tom statusnom simbolu. Ali peto lice, nemački model Tatjana Patic, odavno je nestala sa javne scene.

Moda
20:39h Autor:
BILA JE DEO STALNE POSTAVE SUPERMODELA DEVEDESETIH, DANAS ŽIVI SAMA U PRIRODI: Nisam želela da dam sina dadilji! (FOTO)
Tatjana Patic, Foto: Profimedia

Ubrzo posle ove naslovne strane, Tatjana Patic je sa ostale četiri učestvovala u video za pesmu "Freedom" Džordža Majkla, a zatim su super modeli na Versaće revijama šetale pistom uz zvuke ove pesme. Supermodel devedesetih godina Tatjana Patic bila je jedna od najlepših žena i najangažovanijih manekenki s kraja 20. veka, krasila je više stotina naslovnih strana, ali je odavno nestala sa javne scene, odbila da učestvuje u svim projektima sa temom "zlatne ere" i danas živi mirno i povučeno na farmi. "Nisam želela da dam sina dadilji. To sam izabrala. Svi imamo različite prioritete i to je bio moj, nisam želela da budem u avionu svaki dan", rekla je davno.

"Bilo je glamuroznih trenutaka, ali bilo je i jako naporno. Loši delovi tog posla su česta putovanja i stalni umor. Uvek sam mislila da manekenstvo nisam ja - to je samo posao. Nije me to definisalo", rekla je ona svojevremeno o manekenstvu. Godine 2004. je rodila sina Džonasa (17), a bila je šest godina u braku sa Džejsonom Džonsonom od 2003. do 2009. godine.

Još 1989. godine otišla je da živi na ranču u Malibuu u Kaliforniji, odakle je, naravno, putovala zbog posla. No, kasnih 90-ih godina potpuno se preselila tu, da bi već 2000-ih imala konje, pse, maćke. "Bila mi je potrebna priroda oko mene", rekla je.

Vegetarijanac je, posvećena je ekološkom aktivizmu i povremeno se odazove pozivima da učestvuje u modnim projektima, ali, kako je sama rekla "pažljivo izabranim".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs