NAKON TOG DANA NJEGOV ŽIVOT JE POSTAO AGONIJA

VEĆ 8 GODINA TRAJE NJEGOVA BORBA ZA ŽIVOT: Tragična sudbina Mihaela Šumahera! (FOTO)

Legenda Formule 1 doživeo je stravičnu nesreću na skijanju, a informacije o njegovom zdravstvenom stanju strogo su čuvane i obavijene velikom misterijom

Vip priča
18:59h Autor:
VEĆ 8 GODINA TRAJE NJEGOVA BORBA ZA ŽIVOT: Tragična sudbina Mihaela Šumahera! (FOTO)
Foto: Profimedia

Bogata životna priča Mihaela Šumahera poznata je čak i onima koji nisu ljubitelji Formule 1. Ušao je u istoriju moto sporta kao jedini vozač koji je osvojio 7 šampionskih titula u najprestižnijoj kategoriji. Svaku trku završavao je neokrznut iako se bavio surovim i opasnim sportom, da bi mu nakon toliko godina provedenih na opasnoj stazi, život uništiolo naizgled bezazleno skijanje.

Mihael Šumaher rođen je 3. januara 1969. godine u malom nemačkom gradiću. Njegov otac Rolf Šumaher bio je zidar, a majka Elizabet, domaćica. Živeli su skromnim životom i ne pomišljajući da će jednog dana mali „Šumi” postati jedan od najboljih vozača sveta.

Svoj talenat i ljubav prema vožnji otkriva veoma rano, i to zahvaljujući svome ocu koji je takođe gajio strast prema auto trkama. Naime, on mu je napravio skroman, ali funkcionalan mali bolid koji je mali Mihael ponosno vozio sporednim ulicama svog gradića.

Nedugo nakon toga, sa svojih pet godina, dobija priliku da vozi svoju prvu karting trku, zahvaljujući svome ocu koji je bio glavni organizator događaja. Posle toga, trkačka staza postaje njegova druga kuća, a brzina njegova duševna hrana.

Bavio se mnogim sportovima, ali želja da postane auto trkač bila je iznad svega. Sa četrnaest godina dobija vozačku dozvolu i stiče pravo da učestvuje na mnogim zvaničnim takmičenjima.

Ćerka Mihaela Šumahera objavila novu fotografiju: Ti si klon svog oca! (FOTO)

Mihael Šumaher
foto: Profimedia

Mihael Šumaher ili Red Baron, kako su ga zvali, za samo tri godine osvaja nekoliko prestižnih prvenstava u kartingu, kako u Nemačkoj, tako i u inostranstvu.

Svoju brilijantnu karijeru u Formuli 1, započinje 1991. godine kao vozač u timu Džordan. Iste godine postiže dogovor sa Flaviom Brijatorem i u sezoni 1992 – 1993, prelazi u tim Benetona. Titulu svetskog prvaka osvaja 1994. godine, a godine 1996. prelazi u tim Ferarija sa kojim osvaja pet uzastopnih šampionskih titula.

Semptembra 2006. godine, povlači se iz Formule 1, međutim, ponovo se vraća na stazu 2010. godine. Ovoga puta kao vozač ekipe Mercedes gran pri.

Tri godine kasnije doživeo je najveću nesreću u životu, ali ne za volanom i pri punoj brzini. Na porodičnom odmoru, u francuskim Alpima dok je rekreativno skijao, pao je sa skija i zadobio strahovite povrede glave. Hitno je prebačen u bolnicu u Grenoblu i stavljen u indukovanu komu.

5 GODINA OD SMRTI ČUVENOG MUZIČARA: Zaveo Madonu i Kim Besindžer, život mu obeležila jedna tragedija! (FOTO)

Mihael Šumaher
foto: Profimedia

- Šumaher je helikopterom prebačen u bolnicu u Mutijeu, koji je udaljen oko 15 kilometara. Policija istražuje šta je bio uzrok nesreće. U prvi mah nisam mogao da vidim koliko je ozbiljna povreda. Bio je u šoku i potresen, udario je glavom u stenu, ali je nosio kacigu – rekao je odmah posle nesreće direktor skijaškog centra Kristof Gerinjon-Lekom.

Menadžerka Mihaela Šumahera, Sabina Kem, obavestila je 2014. godine javnost o dobrim rezultatima oporavka legendarnog vozača Formule 1. Kem je objavila da se Šumaher, koji se krajem aprila te godine prvi put probudio iz veštački izazvane kome, povremeno budi i komunicira sa okolinom.

Godinu dana nakon kobne nesreće izašao je iz kome i biva otpušten na kućno lečenje.

O njegovom stanju i dan danas se spekuliše i nagađa. Informacije o njegovom zdravstvenom stanju strogo su čuvane i obavijene velikom misterijom.

Supruga Korina je sve činila da se on probudi iz kome i vrati se normalnom životu. U posledje vreme se priča da je porodica na rubu bankrota, jer je sav novac koji su imali otišao na lečenje šampiona Formule 1. Takođe, mnogi nagađaju da se Šumanher nikad neće potpuno oporaviti.

BIO JE ZAVODNIK I 22 GODINE STARIJI, A ONA PROSEK: Rešila da ga zavede, smislila pakleni plan, a on naivno upao u zamku

Mihael Šumaher
foto: Profimedia

U javnosti su se pojavljivale razne informacije o zdravstvenom stanju Mihaela Šumahera, koje uglavnom ili nisu bile tačne ili nisu bile proverene. Prvi put za medije sada se oglasio nekadašnji šef "Ferarija" Žan Tod, inače Šumaherov veliki prijatelj. Žan je otkrio da često odlazi kod Mihaela, a na pitanje novinara kako je sedmostruki šampion "Formule 1", Žan je rekao:

- To je pitanje na koje ću uvek biti ekstremno rezervisan. Vidim Mihaela često, jednom ili dva puta mesečno. Ali moj odgovor će uvek biti isti. Bori se. Ima najbolju moguću negu i nalazi se na veoma mirnom i prijatnom mestu. Možemo samo poželeti i njemu i porodici da stvari budu bolje.

I ovog puta Žan je ostao misteriozan, pa se pitanje zašto se stanje Mihaela Šumahera toliko dugo čuva u tajnosti, samo nameće.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs