pol njimen i džoan vudvord

RAZVELA GA OD PRVE ŽENE, VOLELA DO SMRTI: Najromantičnija ljubavna priča zlatnog Holivuda! (FOTO)

Brak koji potraje pedeset godina izuzetan je podvig. Ako je u pitanju holivudski brak, onda je u pitanju skoro - večnost.

Vip priča
Autor:
RAZVELA GA OD PRVE ŽENE, VOLELA DO SMRTI: Najromantičnija ljubavna priča zlatnog Holivuda! (FOTO)
Pol Njumen i Džoan Vudvord, Foto: Profimedia

Pol Njumen i Džoan Vudvord bili su zlatni par Holivuda i njihova ljubavna priča je - čudesna. Pol Njumen je upoznao Džoanu 1953. godine tokom izvođenja premijere predstave „Piknik” na Brodveju ali, bio je tada oženjen. Pored ljubavi prema Brodveju, njih dvoje su imali još neke zajedničke stvari: bili su članovi prestižnog glumačkog studija „Li Strasberg”, a po završetku prikazivanja predstave oboje su se uputili u Holivud. U naredne četiri godine nisu radili na istim projektima, ali su ostali dobri prijatelji. Konačno, kada se Njumen 1957. razveo od svoje prve žene, bili su angažovani za film „Dugo, toplo leto”. Strast koju su gajili jedno prema drugome se vratila gotovo odmah, a već 29. januara 1958. su se venčali.

NA DAN NJENOG VENČANJA, pojavio se ispred crkve: Tragična LJUBAVNA PRIČA Džejmsa Dina i Pjer Anđeli! (FOTO)

Pol Njumen
foto: Profimedia

"Bila je moderna i nezavisna, dok sam ja bio stidljiv i pomalo konzervativan. Trebalo mi je dosta vremena da joj pokažem da nisam glup onako kako izgledam’, rekao je on. Iduće četiri godine nisu se susretali ni radili zajedno, ali su ostali u kontaktu, jer Džoana nije želela da razori njegovu porodicu. Sama svadba, koja je organizovana u jednom hotelu u Las Vegasu, nije bila grandiozna i spektakularna. Za svoj dom izabrali su Konektikat i tamo sagradili farmersku kuću u stilu iz 18. veka, što je bilo netipično za slavne ličnosti.

Mi nikada nismo bili holivudski ljudi, a ovde nam se veoma dopada. Pomaže i to što smo oboje uvek uživali u društvu jedno drugog”, rekla je tada Džoan.

OSTAVILA ĆERKU I MUŽA da bi bila sa njim: Najfatalnija LJUBAVNA PRIČA zlatnog Holivuda sa STRAŠNIM KRAJEM! (FOTO)

Pol Njumen
foto: Profimedia

Tokom svog predivnog 50-godišnjeg braka, njih dvoje su zajedno igrali u mnogim filmovima. Poštovanje i ljubav koje su imali jedno prema drugom im je pomoglo da pređu preko svih prepreka. U jednom od intervjua Vudvord je rekla: "Biti supruga Pola Njumana ima svoje dobre i loše strane. Budući da smo još uvek zajedno, očigledno je više dobrih strana, ali nije uvek bilo lako. Ali u kojoj vezi je lako?" A kada su Pola Njumena pitali da otkrije tajnu njihovog dugog i srećnog braka, rekao je: „Sve je u tačnim dozama požude i poštovanja, kao i zbog nestrpljenja prouzrokovanog strpljenjem. Kada ste ovoliko dugo zajedno, ponekad idete jedan drugom na nerve, ali ispod svega toga uvek se nalaze ljubav i poštovanje”.

Zaveo najlepšu ženu sveta, pa je slomio: Ljubavna priča koja je dotukla Merilin Monro! (FOTO)

Pol Njumen
foto: Profimedia

Kada su ga jednom prilikom pitali da li je ikada bio neveran prema Džoani, on je rekao: „Zašto bih se zamlaćivao hamburgerima kada kod kuće imam biftek?”. U svojoj karijeri, Njumen je nagrađivan nagradama kao što su Oskar, Zlatni globus, nagrada Udruženja filmskih glumaca a poznat je po dobrotvornom radu - osnivač je kompanije iz koje je ceo profit i priloge donirao u dobrotvorne svrhe. Do njegove smrti 2008. godine donacije su premašile 220 miliona dolara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs