artur miler i merilin monro

Zaveo najlepšu ženu sveta, pa je slomio: Ljubavna priča koja je dotukla Merilin Monro! (FOTO)

Od nebrojenih muškaraca koji su prošli kroz život Merilin Monro, najpoznatiji je bio američki predsjednik Džon Kenedi, najvjerniji igrač bejzbola Džo di Mađo, ali je najviše traga, kako sama svjedoči, ostavio njen treći muž, dramski pisac Artur Miler, koji je uspio da je učini najsrećnijom i najnesrećnijom ženom na svijetu.

Vip priča
Autor:
Zaveo najlepšu ženu sveta, pa je slomio: Ljubavna priča koja je dotukla Merilin Monro! (FOTO)
Artur Miler i Merilin Monro, Foto: Profimedia

Njihova ljubavna priča će razvedriti svakog artističkog tipa i štrebera frustriranog zbog činjenice da su lepim ženama sportisti najčešće privlačniji od umetnika. Najseksepilnija žena svog vremena i, po mišljenju mnogih, najlepša u celom dvadesetom veku, ostavila je američku sportsku ikonu i udala se za jednog pisca! Upoznali su se 1950. godine na setu filma "Bus Stop" i počeli da se viđaju. Baš u to vreme Milera su pozvali pred famoznu Mekartijevu komisiju koja se bavila navodnim antiameričkim delovanjem građana. Miler je pred "patriotskom inkvizicijom" odgovarao zbog navodnih komunističkih stavova. Vlasnici velikih holivudskih studija savjetovali su glumici da ostavi pisca, jer će u protivnom rizikovati karijeru, što je ona odbila, nazvavši ih "rođenim kukavicama". Svoju ljubav pisac i glumica krunisali su brakom u junu 1956. godine. Brak su dugo krili od medija, a Merilin je, iako odgajana kao hrišćanka, zbog Milera prešla u judaizam. Glumica je čak ostala i u drugom stanju, ali je trudnoća bila vanmaterična, pa je morala da abortira. Merilin Monro i Artur Miler su najsrećniji bili verovatno leta 1957. godine, koje su proveli u iznajmljenoj kući na Long Ajlendu, gde su vreme provodili u plivanju i dugim šetnjama po plaži.

Strast, izdaja i bolesti: Burna ljubavna priča zlatnog doba Holivuda sa najtragičnijim krajem!

Artur Miler, Merilin Monro
foto: Profimedia

Merilin se tada družila sa piscima Karsonom Mekulersom i Ajzakom Dajnesenom, takođe se sprijateljila se sa Trumanom Kapoteom i upoznala neke od njenih književnih heroja, kao što su pesnik Karl Sandberg i pisac Sol Belou, s kojim je večerala čekajući čikašku premijeru filma "Neki to vole vruće". Književnici, ali ni knjige nisu bili slučajnost u njenom životu. No životna bajka nije potrajala, u Londonu, gde su otputovali na jesen te iste godine na snimanje filma "Princ i igračica" sa Lorensom Olivijeom, Miler joj je priredio životno razočaranje.

Zbog nje je ostavio ženu i 2 puta sebi pokušao da oduzme život: Najintrigantnija ljubavna priča Holivuda! (FOT0)

Merilin Monro, Artur Miler
foto: Profimedia

Merilin i njen muž Artur preselili su se na veličanstveno imanje u Sariju, blizu Londona. Na papiru je sve izgledalo idealno, ona je bila producent filma koji je režirao i u kome je igrao jedan od najcenjenijih glumaca njene generacije i živela je u velikoj seoskoj kući sa čovekom koga je najviše volela. Kao umetnik nije mogla da se oseća ispunjenije, sve dok slučajnost nije potkopala njeno inače vrlo krhko samopouzdanje i poverenje u muža.

Na imanju je naišla na Milerov dnevnik u kome se on žalio da je razočaran njom i da ga je ponekad pred prijateljima sramota da bude u njenom društvu. Posle čitanja tog zapisa, Merilin je bila uništena, jer se ostvario jedan od njenih najvećih strahova da će razočarati čoveka kojeg voli.

Dramatična ljubavna priča Stiva Mekvina i Ali Mekgrou: Žao mi je što nismo ostarili zajedno! (FOTO)

Merilin Monro, Artur Miler
foto: Profimedia

Razveli su se 24. januara 1962. godine u Meksiku, a Miler j već 17. februara stupio u brak sa Inge Morat, koja je bila model i radila na snimanju njegovog filma "Neprilagođeni".

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs