Ovako su izgledali poslednji sati Merilin Monro: Svađala se kao da sutra ne postoji, izgovorila ove reči i samo je našli

Ovako su izgledali poslednji sati Merilin Monro, ispunjeni svađom sa Kenedijem, oštrim rečima i potencijalnim ubistvom.

Celebrities
Autor:
Ovako su izgledali poslednji sati Merilin Monro: Svađala se kao da sutra ne postoji, izgovorila ove reči i samo je našli
Foto: Profimedia

Iz godine u godinu, kontroverzno pitanje u vezi tragične smrti Merilin Monro postaje sve glasnije - kakvu su ulogu u tome imali Džon Kenedi i njegov brat Robert. Značajnu, kako je tvrdio Džo Dimadžo, drugi Merilin suprug, koji je braći čak zabranio da dođu na sahranu. "Svi Kenedijevi su bili ubice žena, i uvek su se izvlačili", rekao je on navodno godinama nakon smrti slavne filmske dive.

Međutim, nova, bombastična knjiga "The Fixer: Moguls, Mobsters, Movie Stars, and Marilyn" tvrdi da se Merilin Monro nasilno svađala sa Robertom Kenedijem, tadašnjim američkim državnim tužiocem, u satima koji su prethodili njenoj smrti. U knjizi se čak sugeriše da je moguće da je čak i drogirao glumicu kako bi je ućutkao, piše "Dejli mejl".

Merilin Monro
foto: Profimedia

"The Fixer", autora Džoša Janga i Manfreda Vestfala, zasnovana je na nikada ranije viđenim beleškama i transkriptima njenih poslednjih, navodno prisluškivanih, razgovora. Knjiga nudi mračni uvid u privatni život i loše ponašanje braće Kenedi i krug slavnih ljudi koji ih je okruživao, uključivajući i Frenka Sinatru i glumca Pitera Loforda.

Dan smrti Merilin Monro ispunjen svađama sa Robertom Kenedijem, njenim ljubavnikom

Autori tvrde da je Merilin, tada 36-godišnjakinja, na dan kada je umrla pretila svom ljubavniku Robertu Kenediju, ogorčeno ga optuživši da ju je napustio dok je ona morala da se podvrgne kiretaži kako bi abortirala njihovo dete.

Džon Kenedi, Robert Kenedi
foto: Profimedia

Kako bi rasvetlili slučaj, autori knjige su se pozvali na istražne dosijee policajca Freda Otaša, koji je u međuvremenu postao privatni detektiv. Otaš je navodno prisluškivao Merilinu kuću nedeljama pre njene smrti, iako nije naveden razlog za prismotru. Navodi se da su originalni zvučni zapisi, ako su uopšte postojali, nestali ubrzo nakon što je Monro pronađena mrtva 5. avgusta 1962. zbog kobnog predoziranja barbituratom.

Autori knjige tvrde da su pronašli Otašove privatne beleške i snimke u kojima on iznosi ono što je čuo i saznao sa tajnih zvučnih zapisa.

Njegov dosije počinje kasno 4. avgusta kada je pijani Piter Loford lupao na Otaševa vrata i rekao: "Mislim da je Merilin mrtva". Detektiv je odmah počeo da sklapa delove slagalice, poslavši saradnika Rida Vilsona da prikupi dokaze iz Meriline kuće. Zatim je preslušao tajne snimke.

Merilin Monro
foto: Profimedia

Otašove beleške sugerišu da je Robert Kenedi doleteo u Los Anđeles iz San Franciska ranije istog dana, a na podsticaj Loforda, koji je bio njegov zet. On je pozvao Roberta i navodno mu je rekao da zabrinut zbog Merilinog stanja uma.

Nakon što se Kenedi vratio u svoj dom u okrugu Brentvud u Los Anđelesu, Merilin je bila vrlo uznemirena, beleži Otaš. Kako on navodno akcentuje brutalno direktnim jezikom: "Je**a ju je oko 11 sati tog jutra, a onda je otišao". On se vratio kod nje kasnije istog dana, ali sa Lofordom, a glumica je bila izbezumljena i vikala je na njega "kao da sutra ne postoji".

"Na snimku koji smo Rid Vilson i ja čuli bio je uh... ozbiljan problem. Pretila je Robertu i tvrdila da joj je obećao mnogo toga", kaže Otaš.

Dok su Loford i Robert pokušavali da je smire, Merilin je vikala: "Gde si bio kada sam morala da abortiram tvoje dete, ti grozno kopile". Vrištanje je postajalo sve glasnije dok dva muškarca nisu "zgrabila jastuk i njime je umirili na krevetu dok nije prestala vrišti", navodi se u knjizi.

Merilin Monro
foto: Profimedia

"Možda joj je nešto dao. Ili je Piter bio taj koji joj je nešto dao", sugeriše detektiv.

Zatim je Robert Kenedi napustio Merilininu kuću oko 17.30, rekavši Lofordu: "Gonim se odavde".

S druge strane Loford je pitao Monro da li želi da izađe na večeru sa njim, na šta je ona odgovorila: "Ne osećam se dobro, nisam sposobna za to. Hoću da spavam. Imala sam nekoliko loših dana". Ona je kasnije iste noći dva pita pozvala Loforda i više puta je pokušavala da sazna gde se nalazi Džon Kenedi, Robertov brat. Potom je ponovo pozvala Loforda i rekla mu: "Kaži zbogom Pat (njegova supruga, prim. aut). Kaži zbogom predsedniku i kaži zbogom sebi jer si fin momak".

Merilin Monro
foto: Profimedia

Merilin je tada ispustila telefon (koji je i bio prisluškivan), prema Otaševim beleškama. Nekoliko sati kasnije pronađena je mrtva.

Merilin imala intimne odnose sa oba brata Kenedi, i Džonom i Robertom

Uporedo sa otkrićima iz ove knjige i Morin Kalahan, kolumnistkinja novina "Daily Mail", pokrenula je serijal "Ask Not: The Kennedys and the Women They Destroyed" u kome tvrdi da su braća Robert i Džon zbog Merilin učestvovali u "incestuoznom seksualnom nadmetanju".

Navodno se Merilin zaljubila u oba muškarca nakon što ih je upoznala na jednoj holivudskoj zabavi 1954. godine. Glumica je imala afere sa oba brata, i to afere koje su se preklapale. Čak i one noći kada je Džonu Kenediju otpevala "Happy Birthday" u Medison Skver Gardenu u maju 1962, Merilin je prethodno imala odnose sa Robertom u njenoj garderobi.

Stil/Žena

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs