Ljubila tinejdžera, pa zavela sina čuvenog glumca koji je zatekao s bratom u krevetu: Šokantniji život od nje niko nema

Merilin Monro se često nalazila u centru skandala, ali iskrenu i pravu ljubav do kraja života nije pronašla.

Ljubav
16:46h
Ljubila tinejdžera, pa zavela sina čuvenog glumca koji je zatekao s bratom u krevetu: Šokantniji život od nje niko nema
Foto: Alamy / Alamy / Profimedia

Ostala je sinonim za seksepil, ali malo ko je znao šta se sve krije iza zavodljivog pogleda čuvene holivudske glumice Merilin Monro. Otkako je postala poznata i dugo nakon njene smrti, šuškalo se dosta o njenom seksualnom životu. Iako se smatralo da su brojne glasine izmišljenje, ispostavilo se da je većina afera koje su vezane za ime fatalne plavuše, zapravo, istinite!

Merilin život je bio neverovatno komplikovan, počevši od toga što je njena mama ulazila i izlazila iz mentalnih ustanova, a glumica je promenila za to vreme 11 hranitelja. Sa profesionalne strane, brojne kolege imale su šta da kažu o njenom ponašanju na setu. I prerana smrt žene koja je očarala svet lepotom, takođe, je bila obavijena velom misterija.

Marilininoj majci Gledis dijagnostikovana je šizofrenija, dok je glumičin ujak je imao paranoidnu šizofreniju. Pored toga, Gledisina majka je sebi oduzela život, a njen otac je završio život na psihijatriji. Sve ovo je kod Merilin stvorilo velike strahove, plašila se da sve te mentalne bolesti i nju ne snađu.

Merilin Monro
foto: Alamy / Alamy / Profimedia

Kao rezultat toga, navodno je imala neverovatan strah od trudnoće. To je značilo da njeni intimni odnosi sa muškarcima nisu uvek bili prijatni, u najmanju ruku.

Merilin Monro je u svom životu bila udata za tri različita muškarca. Međutim, ona je takođe imala veze sa ženama - i njena privlačnost prema nežnijem polu je možda bila i jača. Žan Negulesko, režiser filma "Kako se udati za milionera" u kojem je glumila fatalna plavuša, svojevremno je otkrio:

"Jednom mi je rekla da nikada u životu nije doživela orgazam sa muškarcem."

Ali, uprkos njenim odnosima sa ženama, rekla je da nije lezbejka. Godine 1954, nakon udaje za Džoa DiMađa, Merilin Monro je objavila autobiografiju pod nazivom "Moja priča". U knjizi se osvrnula na neke od glasina o njoj, rekavši:

Merilin Monro
foto: Alamy / Alamy / Profimedia

„Čovek koji me je jednom poljubio rekao je da je vrlo moguće da sam lezbejka jer očigledno nisam imala odgovor na muškarce – mislio je na njega. Nisam mu protivrečila jer nisam znala šta sam... Sada, pošto sam se zaljubila, znala sam šta sam. To nije bila lezbejka."

Prvi put se udala sa 16 godina Marilinni brakovi sa legendom bejzbola Džoom DiMađom i dramaturgom Arturom Milerom su prilično poznati. Ali, malo je poznato da se prvi put udala sa 16 godina.

U to vreme, Norma Džin je boravila kod porodične prijateljice Grejs Godard dok je njena majka bila u psihijatrijskoj ustanovi. Međutim, Grejs se selila u Virdžiniju, a pošto Norma nije imala gde da ostane, bila bi poslata u hraniteljski dom.

Da se ​​to ne bi dogodilo, Grejs je predložila svom 20-godišnjem komšiji Džejmsu Dohertiju da se oženi njome. Džejms i Norma su pristali na to i bili su u braku četiri godine.

„Odlučili smo da se venčamo kako bismo je sprečili da se vrati u hraniteljski dom“, rekao je Doherti godinama kasnije i istakao:

„Ali smo bili zaljubljeni".

1 / 7 Foto: Profimedia

Afera sa tinejdžerom

Imala je aferu sa tinejdžerom koji je pokrenuo njen prvi klub obožavalaca, a potom i sa Džejn Lorend, koja je o tome i pisala. U svojoj knjizi otkrila je njenu "malu" tajnu o Džejn Lorens.

Džejn Lorens je pisala o pokretanju kluba obožavatelja Merilin Monro 50-ih. Sa 12 godina Lorens je upoznala Merilin, koja je bila 13 godina starija, i njih dve su uspostavile prijateljsku vezu. Posebno su postale bliske, jer obe nisu topao dom uz oba roditelja.

Tokom godina, Lorens je pominjala da je zbunjena svojom seksualnošću, a Monro ju je tešila, rekavši:

„Šta god da je tvoja seksualna preferencija, to ništa ne znači. Ljubav je ljubav“.

Kada je Lorens imala 16 godina, njihov odnos se promenio - Merilin ju je poljubila i bile su intimne. Lorens je rekla da joj je to iskustvo potvrdilo da je, u stvari, lezbejka.

Intimnost sa sinom Čarlija Čaplina

Jedan od ljubavnika Merilin Monro, o kojem se puno pričalo, nije niko drugi do sin Čarlija Čaplina - Čarli Čaplin mlađi. Kružile su glasine da je par stupio u romantičnu vezu 1947. Međutim, mežu njima su se varnice brzo ugasile i to zbog frapantog razloga - jednog dana ju je uhvatio u krevetu sa svojim bratom Sidnijem Čaplinom.

Artur Miler, Merilin Monro
foto: Profimedia

Komplikovan odnos sa trenerom glumce

Nataša Lites bila joj je bila profesorka glumce, ali je mnogo više upravljala i njenim privatnim životom.

"Uobličiću te u veliku glumicu za koju sumnjam da možeš biti. Ali da bi to uradila, moraš mi se pokoriti“.

Od 1948. do 1950. Merilin je živela u Litesinom stanu i sve vreme su spavale zajedno. Nataša je navodno bila izuzetno ljubomorna na sve druge sa kojima je Merilin bila.

„Bila je sjajan učitelj, ali je bila stvarno ljubomorna na muškarce sa kojima sam se viđala“, rekla je Monro.

Godinama se spekuliše da je Merilin Monro imala aferu sa predsednikom Džonom F. Kenedijem. Dodatak tom nagađanju bilo je njeno zavodljivo izvođenje pesme „Srećan rođendan“ na proslavi njegovog 45. rođendana.

Pored toga, kružile su glasine da je bila intimna i sa njegovim bratom Robertom F. Kenedijem.

Džon Kenedi
foto: RS/MPI / Capital pictures / Profimedia

Sa druge strane, njen psihijatar, dr Ralf Grinson, tvdio da nije bila ni sa jednim Kenedijem, dok je Merilin biograf govorio suprotno:

"Bilo je prilično jasno da je Merilin imala seksualne odnose i sa Bobijem i sa Džekom", isticao je.

Iako je život Merilin Monro bio isprepletan brojnim tračevima, skandalima i aferama, na kraju, kako je istica, nije uspela da oseti iskrenu ljubav, a žal sa domom i srećnom porodicom uvek je i njoj tinjala.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs